Följ oss

Nyheter

Första ETFen lanseras i Filippinerna

Publicerad

den

Första ETFen lanseras i Filippinerna I helgen meddelade Wall Street Journal att Filipinernas motsvarighet till Securities and Exchange Commission i förra veckan

Första ETFen lanseras i Filippinerna I helgen meddelade Wall Street Journal att Filipinernas motsvarighet till Securities and Exchange Commission i förra veckan har godkänt att First Metro Philippine Equity Exchange Traded Fund Inc erbjuder 30 miljoner aktier till allmänheten vilket därmed betyder att introduktionen av börshandlade fonder har inletts i ännu ett land. Första ETFen lanseras i Filippinerna

Första ETFen lanseras i Filippinerna

Samtliga aktier i First Metro Philippine Equity Exchange Traded Fund hade ett värde på 100 PHP, motsvarande 2,32 USD och ett justerat eget kapital på 98,66 PHP per den sista juli 2013.

First Metro Philippine Equity Exchange Traded Fund kommer att använda de medel som flyter in för att köpa en korg av aktier, bland annat motsvarande PSEi, det index som använd som benchmark för den filippinska aktiemarknaden.

Minst 80 procent av fondens kapital kommer att placeras i de femton mest likvida aktierna i detta index medan resten av tillgångarna kan komma att vara likvida medel. Interactive Data Corp. kommer att beräkna fondens net asset value med en minuts mellanrum så länge den filippinska börsen har öppet.

Lanseringen beräknas ske i november 2013.

Fortsätt läsa
1 kommentar

1 kommentar

  1. Pingback: Vad kommer tyfonen att spela för roll för Filippinernas ekonomi? - ETF-marknaden

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.