Följ oss

Nyheter

ASEA ETF för aktier i Sydostasien

Publicerad

den

Global X FTSE Southeast Asia ETF (ASEA ETF) följer ett börsvärdevägt och utvalt index över de 40 största och mest likvida aktierna från Singapore, Malaysia, Indonesien, Thailand och Filippinerna. Global X FTSE Southeast Asia ETF (ASEA ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,65 procent.

Global X FTSE Southeast Asia ETF (ASEA ETF) följer ett börsvärdevägt och utvalt index över de 40 största och mest likvida aktierna från Singapore, Malaysia, Indonesien, Thailand och Filippinerna. Global X FTSE Southeast Asia ETF (ASEA ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,65 procent.

ASEA Factset Analytics Insight

ASEA plockar ut de största och mest likvida aktierna från de fem grundande länderna i Association of Southeast Asian Nations (ASEAN). Indexet är begränsat till 40 aktier, och som ett resultat får vissa länder inte den exponering de förtjänar. Till exempel kan fonden endast inneha en handfull filippinska företag. För att vara berättigad till indexinförande måste ett företag vara medlem i FTSE All World Country Index för Singapore, Malaysia, Thailand, Indonesien eller Filippinerna. Fondens lilla korg skapar också en portfölj som är extremt topptung när det gäller megabolag, särskilt inom finanssektorn – något som investerare bör vara försiktiga med.

Skäl att överväga ASEA

Effektiv åtkomst. Effektiv tillgång till en bred korg av sydostasiatiska värdepapper.

Riktad exponering. Fonden inriktar sig på exponering mot en specifik region.

Sammanfattning av ETF

Global X FTSE Southeast Asia ETF (ASEA) ger investerare en bred exponering mot Sydostasien, som består av Singapore, Malaysia, Indonesien, Thailand och Filippinerna.

ETF:s mål

Global X FTSE Southeast Asia ETF (ASEA) strävar efter att ge investeringsresultat som generellt motsvarar pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och kostnader, för FTSE/ASEAN 40 Index.

Fondsammanfattning

Investeringen strävar efter att ge investeringsresultat som generellt motsvarar pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och kostnader, för FTSE/ASEAN 40 Index (”underliggande index”). Fonden investerar minst 80 % av sina totala tillgångar i värdepapper i det underliggande indexet och i amerikanska depåbevis (”ADRs”) och Global Depositary Receipts (”GDRs”) baserat på värdepapperen i det underliggande indexet. Det underliggande indexet spårar aktieutvecklingen för de 40 största och mest likvida företagen i de fem regionerna Association of Southeast Asian Nations (”ASEAN”): Singapore, Malaysia, Indonesien, Thailand och Filippinerna. Det är icke-diversifierat.

Handla ASEA ETF

Global X FTSE Southeast Asia ETF (ASEA ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i Global X FTSE Southeast Asia ETF (ASEA ETF).

Även AvaTrade erbjuder handel medGlobal X FTSE Southeast Asia ETF (ASEA ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i Global X FTSE Southeast Asia ETF (ASEA ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

Vikt (%)TickerNamn
10.77DBS SPDBS GROUP HOLDINGS LTD
7.46OCBC SPOCBC BANK
6.48UOB SPUNITED OVERSEAS BANK LTD
6.36BBCA IJBANK CENTRAL ASIA TBK PT
4.86BBRI IJBANK RAKYAT INDO
4.08PTT-R TBPTT PCL-NVDR
3.72PBK MKPUBLIC BANK BERHAD
3.45ST SPSINGAPORE TELECO
3.37TLKM IJTELKOM INDONESIA
2.98MAY MKMALAYAN BANKING BHD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

IGWD ETF en globalfond som valutasäkras i brittiska pund

Publicerad

den

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,55 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 205 miljoner GBP under förvaltning. IGWD ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IGWD?

  1. Diversifierad exponering mot utvecklade företag
  2. Direktinvesteringar i ett brett spektrum av industriföretag
  3. Internationell marknadsexponering och exponering utanför GBP säkras tillbaka till GBP månadsvis

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra resultatet för ett index som består av företag som också säkrar varje valutaexponering i indexet tillbaka till GBP på månadsbasis.

Investeringsstrategi

MSCI World (GBP Hedged)-index spårar aktier från 23 utvecklade länder över hela världen. Valutasäkrad till brittiska pund (GBP).

Handla IGWD ETF

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXIGWD
gettexEUR2B73

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
AAPLAPPLE INCInformation Technology4.58US0378331005USD
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology3.73US5949181045USD
AMZNAMAZON COM INCConsumer Discretionary2.01US0231351067USD
GOOGLALPHABET INC CLASS ACommunication1.38US02079K3059USD
GOOGALPHABET INC CLASS CCommunication1.31US02079K1079USD
TSLATESLA INCConsumer Discretionary1.25US88160R1014USD
UNHUNITEDHEALTH GROUP INCHealth Care0.98US91324P1021USD
JNJJOHNSON & JOHNSONHealth Care0.95US4781601046USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology0.82US67066G1040USD
XOMEXXON MOBIL CORPEnergy0.79US30231G1022USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Förvaltare beskriver de senaste trenderna på AI-marknaden

Publicerad

den

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond med hemvist i Irland. Fonden följer Solactive Cloud Technology Equal Weight Index och strävar efter att ge likaviktad tillgång till företag med betydande exponering mot moln datorteknik. Detta kommer att omfatta företag från tre underteman, infrastructure as a service, platform as a service och software as a service.

Handla 5XYE ETF

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

Priset på koppar är en ekonomisk indikator, och just nu faller det

Publicerad

den

Råvaruhandlare tycker om att säga att när koppar hostar blir den globala ekonomin förkyld. De kallar metallen "Dr. Koppar" eftersom priset på koppar är ett ganska bra sätt att diagnostisera hur ekonomin mår. Och under de senaste sex veckorna eller så har kopparpriset sjunkit med mer än 10 procent - det ser ut som att ekonomin är på väg mot en avmattning.

Råvaruhandlare tycker om att säga att när koppar hostar blir den globala ekonomin förkyld. De kallar metallen ”Dr. Koppar” eftersom priset på koppar är ett ganska bra sätt att diagnostisera hur ekonomin mår. Och under de senaste sex veckorna eller så har kopparpriset sjunkit med mer än 10 procent – det ser ut som att ekonomin är på väg mot en avmattning.

Historien med koppar, enkelt uttryckt, är för mycket utbud och inte tillräckligt med efterfrågan. Kina, som använder halva världens utbud, är en stor del av den historien, eller har i alla fall varit för nu har Kina slutat bygga infrastruktur och dra ledningar.

Stigande räntor bidrar till en svagare efterfrågan runt om i världen. Handlare ser detta återspeglas i växande lager av koppar. Nu har det varit ett inflöde av koppar i 23 dagar i rad. Så lagren håller på att byggas upp.

Samtidigt, medan Kina bromsar in, kan Indien vara på väg uppåt. Infrastruktur kommer att bli ett investeringsområde för den indiska regeringen. Kanske skulle de vara katalysatorn för global ekonomisk förbättring. Det betyder att den långsiktiga prognosen för Dr. Copper kan se uppåt.

Fortsätt läsa

Populära