Följ oss

Valutakurser

Priser på marknadens valutapar. Nedan hittar du separata sidor med priser för respektive valutapar. Senaste kurs och diagram över historiska valutakurser för olika tidshorisonter.

AUD Australiensiska dollar

AUDCAD

AUDCHF

AUDJPY

AUDNZD

AUDSGD

AUDUSD

CAD Kanadensiska dollar

CADCHF

CADJPY

CHF Schweizerfranc

CHFDKK

CHFHUF

CHFJPY

CHFNOK

CHFSEK

DKK Danska kronor

DKKNOK

EUR Euro

EURAUD

EURCAD

EURCHF

EURCZK

EURDKK

EURGBP

EURHUF

EURJPY

EURMXN

EURNOK

EURNZD

EURPLN

EURSEK

EURSGD

EURTRY

EURUSD

EURZAR

GBP Brittiska pund

GBPAUD

GBPCAD

GBPCHF

GBPDKK

GBPJPY

GBPNOK

GBPNZD

GBPSEK

GBPSGD

GPBTHB

GBPTRY

GBPUSD

GBPZAR

NZD Nya Zeeländska dollar

NZDCAD

NZDCHF

NZDJPY

NZDUSD

SEK Svenska kronor

SEKNOK

SGD Singaporedollar

SGDJPY

TRY Turkiska lira

TRYJPY

USD Amerikanska dollar

US Dollar Index

USDCAD

USDCHF

USDCHN

USDCZK

USDDKK

USDHKD

USDHKR

USDHUF

USDJPY

USDKRW

USDMXN

USDNOK

USDPLN

USDRON

USDRUB

USDSEK

USDSGD

USDTRY

USDZAR

När du köper, säger växelkursen dig hur mycket du måste betala i enheter av sekundärvalutan för att köpa en enhet av basvalutan. När du säljer, berättar växelkursen hur många enheter av sekundärvaluta du får för att sälja en enhet av basvalutan. Basvalutan är ”grunden” i köpet eller sälja. Om du köper EUR/USD innebär helt enkelt att du köper basvalutan eller euro, och att du samtidigt säljer sekundär valutan eller US-dollar.

Om du anser att basvalutan kommer att öka i värde i förhållande till sekundärvalutan, så ska du köpa valutaparet. I motsatt förhållande ska du sälja paret om du tror att basvalutan kommer förlora i värde i förhållande till sekundär valutan. När du ser ett pris som ser ut så här: USD/SEK 6,9836 du vet att vad som värderas (basvalutan) är en amerikansk dollar ($1 USD) och att dess värde ges i form av svenska kronor (sekundär valutan).

Priserna erbjuds i samarbete med CFD-mäklaren Plus500. Plus500 är en global plattform som låter dig handla många börshandlade fonder och index via CFD-kontrakt. De erbjuder en hävstång på upp till 30 ggr så att du kan dra maximal nytta av marknadens prisförändringar. Gratis avancerade och enkla verktyg för att kontrollera din trading. Det är enkelt att komma igång och minsta insättning är 1000 kr. Testa även att handla med demopengar.

Tänk på att alla former av handel innefattar risk, som innebär att du både kan tjäna och förlora pengar. Handel med hävstång passar erfarna handlare, inte nybörjare. 80% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med risken att du kommer att förlora dina pengar. Observera att CFD:er är komplexa instrument och har en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstång.