Följ oss

Kryptovalutor

En kryptovaluta, eller krypto är en digital tillgång som är utformad för att fungera som ett utbytesmedel där enskilda myntägarposter, coins, lagras i en huvudbok som finns i en form av datoriserad databas med stark kryptografi för att säkra transaktionsregister, för att kontrollera skapandet av ytterligare och för att verifiera överföringen av myntägande. Det finns vanligtvis inte i fysisk form (som papperspengar) och utfärdas vanligtvis inte av en central myndighet. Kryptovalutor använder vanligtvis decentraliserad kontroll i motsats till centraliserad digital valuta och centralbankssystem. När en kryptovaluta präglas eller skapas före utfärdandet eller utfärdas av en enskild emittent anses den i allmänhet vara centraliserad. När de implementeras med decentraliserad kontroll, fungerar varje kryptovaluta genom distribuerad storboksteknik, vanligtvis en blockchain, som fungerar som en offentlig databas för finansiella transaktioner.

Bitcoin, som släpptes första gången som programvara med öppen källkod 2009, är den första decentraliserade kryptovalutan. Sedan utgivningen av bitcoin har andra kryptovalutor skapats.

Kurser kryptovalutor

Bitcoin

Bitcoin Cash ABC

Cardano

Ethereum

Litecoin

Stellar

Priserna erbjuds i samarbete med CFD-mäklaren Plus500. Plus500 är en plattform som låter dig handla många börshandlade fonder och all världens råvaror via CFD-kontrakt. De erbjuder en hävstång på upp till 30 ggr så att du kan dra maximal nytta av marknadens prisförändringar. Gratis avancerade och enkla verktyg för att kontrollera din trading. Det är enkelt att komma igång och minsta insättning är 1000 kr. Testa även att handla med demopengar.

Tänk på att alla former av handel innefattar risk, som innebär att du både kan tjäna och förlora pengar. Handel med hävstång passar erfarna handlare, inte nybörjare. 82% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med risken att du kommer att förlora dina pengar. Observera att CFD:er är komplexa instrument och har en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstång.