Följ oss

Nyheter

ARKK konkurrent ETF debuterar

Publicerad

den

Ryan Jacob har hållit sina teknikfokuserade fonder vid liv genom dot-com-kraschen, den stora lågkonjunkturen och COVID-19-krisen. Nu tar hans företag Jacob Asset Management sina förvaltarkunskaper och lanserar en ETF.

Ryan Jacob har hållit sina teknikfokuserade fonder vid liv genom dot-com-kraschen, den stora lågkonjunkturen och COVID-19-krisen. Nu tar hans företag Jacob Asset Management sina förvaltarkunskaper och lanserar en ETF. Hans ARKK konkurrent Jacob Forward ETF (JFWD) lanserades förra veckan och handlas på NYSEArca.

I ett uttalande sa företaget att det erbjuder ETF som en startpunkt för investerare som antingen bor utanför USA eller är avstängda av de relativt högre kostnaderna för dess fonder.

Den nya fonden lånar från de aktiva strategier som används av Jacobs nuvarande fonder, inklusive Jacob Internet Fund (JAMFX) som han startade i slutet av 1999 när marknaderna närmade sig den tekniskt ledda kraschen. Den fonden har dock återhämtat sig till en total årsavkastning på 22% under de senaste tio åren och är 17% högre än hittills.

ARKK-konkurrent

Vid första anblicken verkar fonden ganska lik ARK Innovation ETF (ARKK). Båda fonderna förvaltas aktivt och försöker köpa in företag med potential att störa sina branscher. De har båda en kostnadskvot på 0,75%.

JFWDs innehav på sin debut inkluderar DraftKings, CRISPR Therapeutics AG och Fate Therapeutics, vilket speglar några av de positioner som ARKK innehar.

I en intervju medger Jacob att det finns många likheter mellan sin nya fond och ARK:s $ 23 miljarder flaggskepp ETF. Men han hävdar att hans nya fond stöds av något som Woods fonder inte har: hans historia av resultat över flera finansiella kriser.

”(ARK) hade egentligen bara sett en björnmarknad, som var COVID-björnmarknaden. Och det var väldigt svårt, men det var också väldigt snabbt. Så jag vet inte om det var ett bra test på deras portfölj, sade han.

Handla JFWD

Jacob Forward ETF (JFWD) är en amerikansk ETF. Denna börshandlade fond finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till CMC Markets.

Handla ARKK

ARK Innovation ETF (ARKK) Jacob Forward ETF (JFWD) är en amerikansk ETF. Denna börshandlade fond finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till CMC Markets.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.