Följ oss

Nyheter

Bitcoinfonden omsatte en miljard dollar sin första dag

Publicerad

den

ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), den första amerikanska Bitcoinfonden omsatte en miljard dollar den första dagen denna första amerikanska Bitcoin ETF handlades. Det gör det till den högsta ”naturliga” volymen den första dagen för nåon enskild ETF.

ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), den första amerikanska Bitcoinfonden omsatte en miljard dollar den första dagen denna första amerikanska Bitcoin ETF handlades. Det gör det till den högsta ”naturliga” volymen den första dagen för nåon enskild ETF.

BITO handlades också mer 99,5 procent av de övriga börshandlade fonderna i går, detta inklusive ETFer som SPDR Dow Jones Industrial Average ETF (NYSEArca: DIA), ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK) och iShares Silver Trust (NYSEArca: SLV).

BITO ETF avslutade gårdagens handelsdag med 570 MUSD i tillgångar enligt ProShares PR-avdelning. Denna börshandlade fond startade dagen med 20 MUSD i seed capital, så det var inflöden på 550 MUSD vilket är en imponerande siffra.

Om vi inte utesluter ETFer där deras dag ett-volym bokstavligen var en förplanerad jätteinvesterare eller BYOA (inte naturligt), rankas det fortfarande som nummer 2 totalt sett. Här är den listan. Anledningen till att några av dessa inte bör inkluderas IMO är att de inte riktigt representerar gräsrotsintresse.

Här är LCTU som är nummer 1, du kan se den gigantiska volymen Day One och sedan praktiskt taget ingenting sedan. Allt detta var en gigantisk investerare som BLK ställde upp. Återigen, om vi utesluter dessa situationer handlade BITO 2x mer än någon annan ETF på dag ett.

Handla BITO ETF

ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) är en amerikansk och finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i BITO. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) i form av CFDer. Till  CMC Markets

För europeiska investerare

Det går att handla BITO ETF i form av en CFD, men det går också att köpa en börshandlad produkt som är noterad på en europeisk börs. Det finns flera sådana, till exempel

Handla BTCE ETC

ETC Group Physical Bitcoin (BTCE ETC) är en börsnoterad kryptovaluta som handlas på Euronext Paris och tyska XETRA.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla Valour Bitcoin Zero SEK

Då detta certifikat är noterat på svenska Nordic Growth Market betyder det att det går att handla andelar i Valour Bitcoin Zero SEK genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.