Följ oss

Nyheter

Bitcoin Zero SEK ett certifikat utan förvaltningskostnader

Publicerad

den

Bitcoin Zero SEK ett certifikat utan förvaltningskostnader som dessutom handlas i svenska kronor på en svensk börs. Detta certifikat är en börshandlad produkt som gör det enkelt, säkert och kostnadseffektivt att investera i Bitcoin.

Denna produkt erbjuder exponering mot Bitcoin, den ursprungliga kryptovalutan, genom att genom att syntetiskt spegla priset på Bitcoin (BTC/SEK) före avgifter. Produkten betraktas enligt svensk lagstiftning som en strukturerad investering och handlas primärt på Nordic Growth Market (NGM) sedan den 18 maj 2021. All handel sker i svenska kronor, men det finns dessutom ett certifikat som kvoteras i Euro. Detta heter BITCOIN ZERO EUR och har ISIN CH0573883474.

Detta Bitcoincertifikat emitteras av Valour Structured Products och är således ett certifikat, eller en ETN. ISIN koden är CH0585378661. Produkten har ingen hävstång. Den årliga förvaltningsavgiften ligger på noll procent, därav namnet Zero.

Beräkning av priset

Referenspriset fastställs med hjälp av genomsnittspriset för den underliggande tillgången (BTC/USD) på fyra av de mest likvida kryptobörserna, för närvarande Bitfinex, Bitstamp, Coinbase och Kraken. Dessa börser kan komma att variera beroende på handelsvolymer.

Valour Bitcoin Zero SEK

  • Låga avgifter. De mest konkurrenskraftiga förvaltningsavgifterna på marknaden. Förvaltningskostnaden är som tidigare nämnts noll.
  • Enkel och pålitlig. Det går att investera i Bitcoin på samma sätt som i ETFer och aktier, genom en vanlig aktiedepå.
  • Säkert. Valour Bitcoin certifikat handlas på en reglerad börs, och är fysiskt uppbackad.
  • Transparent. Denna ETP erbjuder en tydlig och konsekvent koppling mellan priset på Bitcoin och en Bitcoin ETP, Valour Bitcoin Zero SEK.

Handla Valour Bitcoin Zero SEK

Då detta certifikat är noterat på svenska Nordic Growth Market betyder det att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.