Följ oss

Nyheter

BTCE ETC en satsning på Bitcoinpriset

Publicerad

den

BTCetc - ETC Group Physical Bitcoin (BTCE ETC) är en börshandlad kryptovaluta (ETC) som spårar priset på Bitcoin. Varje BTCE Bitcoin ETC backas 100 procent fysiskt upp av Bitcoin och handlas på europeiska börser, vilket ger investerare ett säkrare sätt att få exponering för Bitcoin. Varje enhet i BTCE ger innehavaren en fordran på en fördefinierad mängd Bitcoin.

BTCetc – ETC Group Physical Bitcoin (BTCE ETC) är en börshandlad kryptovaluta (ETC) som spårar priset på Bitcoin. Varje BTCE Bitcoin ETC backas 100 procent fysiskt upp av Bitcoin och handlas på europeiska börser, vilket ger investerare ett säkrare sätt att få exponering för Bitcoin. Varje enhet i BTCE ger innehavaren en fordran på en fördefinierad mängd Bitcoin.

BTCE utfärdas av ETC Group och marknadsförs och distribueras av HANetf.

Beskrivning av BTCetc – ETC Group Physical Bitcoin

Den totala kostnadskvoten uppgår till 2,00% p.a. BTCetc – ETC Group Physical Bitcoin (BTCE ETC) replikerar utvecklingen för det underliggande indexet med en skuldförpliktelse med säkerhet som backas upp av fysiska innehav av Bitcoin. BTCetc – ETC Group Physical Bitcoin är en stor ETN med 559 miljoner GBP under förvaltning. BTCE ETC är äldre än 1 år och har sitt säte i Tyskland.

Varför investera i BTCE Bitcoin ETC?

Ett enklare sätt att investera i Bitcoin: Att investera i BTCE Bitcoin ETC är lika enkelt som att köpa aktier via din mäklare eller bank. Till skillnad från att investera direkt i Bitcoin, finns det ingen anledning att engagera sig i de tekniska utmaningarna med att skapa en kryptovaluta -plånbok för att lagra Bitcoin. Investerare behöver bara en plånbok med kryptovaluta om de vill lösa in BTCE för fysisk bitcoin. Dina BTCE -enheter förvaras säkert hos din mäklare eller bank.

Investera i Bitcoin på en reglerad börs: BTCE handlas på reglerade europeiska börser som Xetra, Euronext och SIX. Investerare kan handla med förtroende med vetskap om att alla marknadsaktörer är strikt granskade och noggrant övervakade för att förhindra marknadsmissbruk till skillnad från kryptovalutautbyten, varav många är oreglerade. Emittenten har samarbetat med likviditetsleverantörer i världsklass för att säkerställa gott om valutalikviditet och snäva spreadar.

Säkert förvar: Emittenten lagrar Bitcoin hos BitGo Trust Company, en säker, reglerad custodian, som är avsedd för digitala tillgångar. Strikta KYC- och AML -standarder säkerställer att ursprunget för all kryptovaluta i förvar har granskats.

Risker

Investerarnas kapital är i fara och investerare kanske inte får tillbaka beloppet som ursprungligen investerades och bör inhämta oberoende råd innan de fattar ett beslut.

Varje beslut att investera bör baseras på informationen i det relevanta prospektet.

ETC -värdepapper är uppbyggda som skuldebrev, inte som eget kapital.

ETC handlas på börser som värdepapper. De köps/säljs till marknadspriser som kan skilja sig från ETCns substansvärde.

Handla BTCE ETC

ETC Group Physical Bitcoin (BTCE ETC) är en börsnoterad kryptovaluta som handlas på Euronext Paris och tyska XETRA.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext ParisEURBTCE
XETRAEURBTCE
SIX Swiss ExchangeUSDBTCE
SIX Swiss ExchangeGBPBTCE
SIX Swiss ExchangeCHFBTCE
Static - White - 1024x768

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Bygga din Shariah-kompatibla portfölj med ETFer

Publicerad

den

Titta på inspelningen av detta webbseminarium när HSBC diskuterade den växande aptiten för Shariah-kompatibla investeringsprodukter och utforska hur du kan få tillgång till möjligheten genom en mängd olika Shariah-kompatibla exponeringar, från Shariah-equity-ETFer till Sukuk-ETFer.

Titta på inspelningen av detta webbseminarium när HSBC diskuterade den växande aptiten för Shariah-kompatibla investeringsprodukter och utforska hur du kan få tillgång till möjligheten genom en mängd olika Shariah-kompatibla exponeringar, från Shariah-equity-ETFer till Sukuk-ETFer.

Handla HBKU ETF

HSBC Global Sukuk UCITS ETF (HBKU ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kryptoföretaget Copper startar digital värdepappersmäklare i Abu Dhabi

Publicerad

den

Kryptoföretaget Copper planerar att börja erbjuda en mäklartjänst för digitala värdepapper i Abu Dhabi i början av nästa år, sade företaget på onsdagen.

Kryptoföretaget Copper planerar att börja erbjuda en mäklartjänst för digitala värdepapper i Abu Dhabi i början av nästa år, sade företaget på onsdagen.

Copper Securities, den nya enheten som erbjuder exekutions- och förvaringstjänster, arbetar med emiratets Financial Services Regulatory Authority (FSRA) för att ha de nödvändiga godkännandena på plats i början av 2024.

Flytten har underlättats av Coppers nyligen förvärvade Securrency Capital, en Abu Dhabi-baserad division av Securrency-tokeniseringsplattformen som inte ingick i förvärvet av Securrency Inc. av Depository Trust & Clearing Corp. (DTCC) i oktober.

Kryptoföretaget Copper ansluter sig till en växande kohort av kryptoföretag som ser till Förenade Arabemiraten, som erbjuder större regleringstydlighet för digitala tillgångar än många andra jurisdiktioner. Coppers vd Dmitry Tokarev hänvisade till Abu Dhabi som ”kapitalets huvudstad”, och pekade på regionens ackumulering av institutionella tillgångar.

”Abu Dhabi är mer institutionellt och mer fokuserat kring kapitalförvaltning, och det är precis vad Copper är; vi har bara institutionella kunder”, sa Tokarev. ”Även om det inte finns en stor detaljhandelsmarknad här, hittar du alla stora institutioner, hedgefonder och statliga förmögenhetsfonder.”

En stadig konvergens mellan traditionella finansiella (TradFi) VVS och blockchain-teknik är på gång, när banker och kapitalförvaltare pressar på för att symbolisera traditionella finansiella tillgångar.

Copper Securities kommer att erbjuda saker som automatiserad behandling av företagsåtgärder, avvecklingar, påfyllningar och ombalanseringar, och det finns planer på att införa tillämpningar för värdepappersfinansiering, utlåning och betalningar under det kommande året.

Fortsätt läsa

Nyheter

97 % av alla Bitcoin kommer att utvinnas i april 2024 för den fjärde halveringen

Publicerad

den

Som en återstod: Den enskilt viktigaste händelsen för Bitcoin är halveringen. Satoshi Nakamoto kodade Bitcoin till hälften av belöningsutbetalningarna till gruvarbetarna var 210 000:e block.

Som en återstod: Den enskilt viktigaste händelsen för Bitcoin är halveringen. Satoshi Nakamoto kodade Bitcoin till hälften av belöningsutbetalningarna till gruvarbetarna var 210 000:e block.

Denna händelse inträffar ungefär vart fjärde år och är en form av konstgjord inflationskontroll, liknande en centralbank som trycker mindre pengar.

Halveringen säkerställer att det totala utbudet av Bitcoin-tak på 21 miljoner, vilket gör det till en deflationär tillgång.

I enklare termer, ju längre tiden går, skapas allt mindre Bitcoin. Alla andra fiatvalutor som finns är inflationsdrivande till sin natur. Allt eftersom mer tid går skapas fler, vilket gör den valuta du har mindre värd.

Det är detta som skiljer Bitcoin från allt annat och varför många tror att det är en digital värdebevarare.

Som en funktion av ekonomin och när Bitcoins adoptionshastighet växer, betyder detta att efterfrågan med stor sannolikhet kommer att överträffa utbudet med stor marginal.

Diagrammet nedan visar tidigare halveringshändelser och deras marknadseffekt.

Källa: Jacob Canfield

Fortsätt läsa

Populära