Följ oss

Nyheter

DBA ETF ger exponering mot jordbrukets råvaror

Publicerad

den

Invesco DB Agriculture Fund (NYSEArca: DBA ETF) spårar ett index på 10 terminskontrakt för jordbruksvaror. Det väljer kontrakt baserat på futurekurvens form för att minimera risken för contango.

Invesco DB Agriculture Fund (NYSEArca: DBA ETF) spårar ett index på 10 terminskontrakt för jordbruksvaror. Det väljer kontrakt baserat på futurekurvans form för att minimera risken för contango. DBA har en årlig förvaltningskostnad på 0,94 procent. Då denna börshandlade fond investerar i terminskontrakt på råvaror erhåller den ingen utdelning. DBA är således ingen utdelande EF.

Invesco DB Agriculture (Fund) försöker spåra förändringar, oavsett om de är positiva eller negativa, i nivån på DBIQ Diversified Agriculture Index Excess Return ™ (DBIQ Diversified Agriculture Index ER eller Index) plus ränteintäkterna från fondens innehav av främst US Treasury värdepapper och penningmarknadsintäkter minus fondens kostnader. Fonden är utformad för investerare som vill ha ett kostnadseffektivt och bekvämt sätt att investera i råvaruterminer. Indexet är ett reglerbaserat index som består av terminskontrakt på några av de mest likvida och mest omsatta jordbruksråvarorna. Du kan inte investera direkt i indexet. Fonden och indexet balanseras om och rekonstitueras årligen i november.

DBA Factset Analytics Insight

DBA utvidgar sina innehav till att inkludera boskap i sitt universum i utbyte mot underviktning av kraftigt producerade råvaror som majs och vete, och väljer de kontrakt som de innehar baserat på formen på futurekurvan (för att dämpa kontangoeffekter). Specifikt inkluderar det underliggande indexet majs, sojabönor, vete, Kansas City-vete, socker, kakao, kaffe, bomull, levande nötkreatur, feeder och lean hogs. Investerare får därför mindre känslighet för kortvariga spotrörelser samt exponering för olika riskfaktorer. Fondens struktur som en varupool innebär att innehavarna får en K-1. Fonden och det underliggande indexet genomgår årlig ombalansering och rekonstituering varje november.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra förändringar, oavsett om de är positiva eller negativa, i nivån på DBIQ Diversified Agriculture Index Excess Returnöver tiden plus det överskott, om någon, av summan av fonden € ™ s Treasury Income, Money Market Income and T-Bill ETF Income, over the fonds kostnader. Indexet, som består av en eller flera underliggande råvaror (”indexvaror”), är avsedd att återspegla jordbrukssektorn. Fonden eftersträvar sitt investeringsmål genom att investera i en portfölj med börshandlade terminer.

Handla DBA

Invesco DB Agriculture Fund (NYSEArca: DBA ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

FUTURES% Vikt
Majs14.50
Sojabönor13.60
Socker12.78
Kaffe11.88
Vete11.15
Lean Hogs10.06
Live Cattle10.03
Kakao9.47
Feeder Cattle3.27
Bomull2.50

Innehaven kan komma att förändras.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.