Följ oss

Nyheter

COW ETN investerar i börshandlad levande boskap

Publicerad

den

iPath Series B Bloomberg Livestock Subindex Total Return ETN (NYSEArca: COW ETN) är ett amerikanskt certifikat, en så kallad ETN som emellertid inte skall blandas samman med den ETF som handlas under samma kortnamn i Kanada.

iPath Series B Bloomberg Livestock Subindex Total Return ETN (NYSEArca: COW ETN) är ett amerikanskt certifikat, en så kallad ETN som emellertid inte skall blandas samman med den ETF som handlas under samma kortnamn i Kanada. iShares Global Agriculture Index ETF (TSX: COW ETF) har emellertid ett helt annat fokus.

COW spårar ett index över griskött, så kallade lean hogs, och terminkontrakt med levande nötkreatur, rullade enligt ett fast schema. iPath Series B Bloomberg Livestock Subindex Total Return ETN (NYSEArca: COW ETN) har en förvaltningskostnad på 0,45 procent.

COW Factset Analytics Insight

COW är ett open end certifikat för boskap som spårar ett index som består av griskött, så kallade lean hogs och levande nötkreaturskontrakt. Det innehåller alla tre typer av boskapskontrakt: magra grisar, levande boskap och cattle feeder. Indexet rullar vanligtvis sina kontrakt varannan månad, förutom i maj och juni när lean hogs exponering rullar in i första månadskontraktet för att möjliggöra större kontraktslikviditet under sommarsäsongen.

Som ETN utfärdar COW inte ett K-1-formulär vid skattetidpunkten, men bär motpartsrisken för emittenten Barclays. COW ersatte en äldre ETN med samma ticker. Den nyare, B-anteckningen spårar samma index, men undviker vägberoendeproblem. Det inkluderar också en samtalsbestämning. Den nya versionen handlades under kortnamnet COWB fram till den 16 november 2018.

Fondöversikt

Investeringen söker avkastning kopplad till utvecklingen av Bloomberg Livestock Subindex Total ReturnSM. ETN erbjuder exponering för terminskontrakt och inte direkt exponering för de fysiska råvarorna. Indexet består av ett eller flera terminskontrakt på den aktuella råvaran (”indexkomponenterna”) och är avsedd att återspegla den avkastning som potentiellt är tillgänglig genom

(1) en obetald investering i dessa kontrakt plus

(2) räntesats som kan tjänas på kontant säkerheter som investerats i specificerade statsskuldväxlar.

Handla COW ETN

iPath Series B Bloomberg Livestock Subindex Total Return ETN (NYSEArca: COW) är en börshandlad produkt, ett certifikat, som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklar

Innehaven kan komma att förändras.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.