Följ oss

Nyheter

Alternativ till amerikanska ETFer

Publicerad

den

Många av våra besökare hör av sig till oss och efterlyser alternativ till amerikanska ETFer, som efter införandet av MIFIDII inte går att handla genom Nordnet, Avanza och DEGIRO. Flera, men inte alla de frågor vi får är om de börshandlade fonder som ARK Investment Management erbjuder.

Många av våra besökare hör av sig till oss och efterlyser alternativ till amerikanska ETFer, som efter införandet av MIFIDII inte går att handla genom Nordnet och Avanza. Flera, men inte alla de frågor vi får är om de börshandlade fonder som ARK Investment Management erbjuder.

iShares Global Clean Energy finns som en europeisk variant i form av iShares Global Clean Energy UCITS ETF USD

ARK Innovation ETF har ingen egen börshandlad fond i Europa, men HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS eller Lyxor Msci Disruptive ETF skulle kunna vara en möjlighet.

ARK Genomics ETF har ett alternativ i form av iShares Healthcare Innovation UCITS ETF USD A

ARK Fintech Innovation ETF finns inte i Europa, men det är många som anser att Invesco KBW NASDAQ Fintech UCITS A USD kan ge en likartad exponering.

ARK Autonomous Technology & Robotics ETF kan enligt vissa ersättas av iShares Automation & Robotics UCITS ETF

Andra alternativ till amerikanska ETFer

Ett annat sätt att handla amerikanska ETFer på är att göra det i form av CFDer hos till exempel CMC Markets. Till CMC Markets

Även IG erbjuder erbjuder emellertid handel i CFDer som alternativ till amerikanska ETFer . Till IGs ETF Screener.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.