Följ oss

Nyheter

HEAL ETF en europeisk ETF med fokus på healthcare

Publicerad

den

iShares Healthcare Innovation UCITS ETF USD A (HEAL ETF) är en fysiskt replikerad ETF med säte på Irland. Denna börshandlade fond kommer med en förvaltningskostnad

iShares Healthcare Innovation UCITS ETF USD A (HEAL ETF) är en fysiskt replikerad ETF med säte på Irland. Denna börshandlade fond kommer med en förvaltningskostnad på 0,40 procent. HEAL är ackumulerande, och är således inte en utdelande ETF.

HEAL består av 130 beståndsdelar som finns inom hälso- och sjukvårdssektorn från både framväxande och utvecklade marknader. Denna börshandlade fond syftar till att inkludera företag som är fokuserade på innovation inom global hälso- och sjukvård och sannolikt kommer att dra nytta av sociala förändringar och den ökade tillämpningen av teknik.

Även om det är en global ETF står USA för 65,9% av fondens exponering, medan de näst största geografierna Sydkorea och Japan svarar för 9,8% respektive 5,9% av den börshandlade fondens allokering.

Varför HEAL?

  1. Konkurrenskraftigt prissatt och diversifierad tillgång till företag i hela världen inriktade på innovation inom området globala hälso- och sjukvårdstjänster på både utvecklade marknader och tillväxtmarknader.
  2. Tillväxtpotential tack vare stora strukturella drivkrafter som en förändrad global demografi, sociala förändringar och den ökande teknikanvändningen.
  3. Ge uttryck för en långsiktig inriktning vad gäller din tillgångsfördelning via en ETF som följer ett ESG-screenat index (eliminering av kontroversiella vapen, vapen, tobak, kärnvapen, energikol, olja och gas samt företag inbegripna i allvarliga ESG-kontroverser).
    I
    Investeringsmål
    Fonden strävar efter att följa avkastningen på ett index som består av företag i utvecklade länder och på tillväxtmarknader och vilka genererar betydande intäkter från specifika sektorer med inriktning på att flytta gränserna inom medicinsk behandling och teknik.

Handla HEAL ETF

iShares Healthcare Innovation UCITS ETF USD A (HEAL ETF) handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börser

BörsKortnamnValutaBloomberg-kortnamn
Bolsa Mexicana De ValoresHEALMXNHEALN MM
Borsa ItalianaHEALEURHEAL IM
London Stock ExchangeHEALUSDHEAL LN
London Stock ExchangeDRDRGBPDRDR LN
SIX Swiss ExchangeHEALUSDHEAL SW
Tel Aviv Stock ExchangeiSFF402ILSiSFF402 IT
XetraHEALEUR2B78 GY

Exponering

Innehav

KortnamnNamn SektorVikt (%)
NVCRNOVOCURE LTDHälsovård2,62
NUANNUANCE COMMUNICATIONS INCInformationsteknologi2,10
6160BEIGENE LTDHälsovård1,92
PRAHPRA HEALTH SCIENCES INCHälsovård1,69
DIVISLABDIVIS LABORATORIES LTDHälsovård1,66
IQVIQVIA HOLDINGS INCHälsovård1,61
TECHBIO TECHNE CORPHälsovård1,60
HALOHALOZYME THERAPEUTICS INCHälsovård1,60
CRSPCRISPR THERAPEUTICS AGHälsovård1,58
NTRANATERA INCHälsovård1,53

Innehaven kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.