Följ oss

Nyheter

SPP1 ETF en europeisk ETF som investerar globalt

Publicerad

den

SPDR® MSCI ACWI EUR Hdg UCITS ETF (Acc) (SPP1 ETF) investerar globalt. Fondens mål är att följa utvecklingen på aktiemarknaden på utvecklade och tillväxtmarknader.

SPDR® MSCI ACWI EUR Hdg UCITS ETF (Acc) (SPP1 ETF) investerar globalt. Fondens mål är att följa utvecklingen på aktiemarknaden på utvecklade och tillväxtmarknader. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). Denna ETF handlas även under kortnamnet EACW på flera börser.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,45% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexkomponenterna (provtagningsteknik). SPDR MSCI ACWI UCITS ETF EUR Hedged Acc har 221 miljoner euro tillgångar under förvaltning. ETF är äldre än 1 år och har hemvist i Irland.

Indexbeskrivning

MSCI ACWI med utvecklade marknader 100% säkrat till EUR-index representerar en noggrann uppskattning av resultatet som kan uppnås genom att säkra valutaexponeringarna för dess moderindex, MSCI ACWI-index, till EUR som är ”hemvaluta” för det säkrade indexet. Indexets exponering för utvecklade marknadslandskomponenter säkras 100% till EUR genom att sälja varje utländsk valuta framåt i en månads terminskurs. Moderindexet består av stora och medelstora aktier i cirka 23 utvecklade marknader (DM) och cirka 26 Emerging Markets (EM) länder.

Handla SPP1 ETF

SPDR® MSCI ACWI EUR Hdg UCITS ETF (Acc) (SPP1 ETF) är en europeisk börshandlad fond med primärnotering på tyska Xetra. Denna ETF handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Noteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEUREACW
SIX Swiss ExchangeEUREACW
XETRAEURSPP1

Största innehav

AktieVikt &
Apple Inc.3.20%
Microsoft Corporation2.82%
Amazon.com Inc.2.14%
Facebook Inc. Class A1.23%
Alphabet Inc. Class C1.14%
Alphabet Inc. Class A1.11%
Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd.0.82%
JPMorgan Chase & Co.0.72%
Tesla Inc0.69%
Tencent Holdings Ltd.0.68%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *