Följ oss

Nyheter

Bitcoin ETF väntar fortfarande på tillstånd

Publicerad

den

Bitcoin ETF väntar fortfarande på tillstånd

Bitcoin ETF väntar fortfarande på tillstånd Något som kommer ihåg tvillingarna Wiklevoss och deras börshandlade fond, Wiklevoss Bitcoin Trust? Det är förmodligen en av de mest omtalade börshandlade fonder trots att denna ETF ännu inte har nått marknaden. Tvillingbröderna Cameron och Tyler Winkelvoss ansökte om att få starta denna ETF hos den amerikanska finansinspektionen, SEC redan i februari 2013, men ännu har det inte hänt något.

Bitcoin entusiaster som vill visa sin affinitet för den digitala valutan via ETFer behöver inte oroa sig eftersom bröderna i en intervju med Bloomberg TV: s Erik Schatzker från Money 2020-konferensen i Las Vegas försäkrade investerarna att deras börshandlade fond lever och mår bra.

De sade att de fortfarande befinner sig i den rättsliga processen, att deras Bitcoin ETF väntar fortfarande på tillstånd. Varje ETF är en lång process att få godkänt, och i detta fall är vi att göra med en mycket innovativ produkt, som är en digital tillgång som inte har gjort förut sade Tyler Winklevoss.

Samma uppbyggnad som GLD och SLV

Tvillingarna konstaterade de att det inte har funnits någon orsak för dem att tro att lagstiftningsprocessen för att Winklevoss Bitcoin Trust går fortare eller långsammare än vad den gör för en mer traditionell ETF. Bröderna har noterat att Winklevoss Bitcoin Trust betraktas på samma sätt som fysiskt uppbackade råvaror ETF: er såsom SPDR Gold Shares (NYSEArca: GLD) och iShares Silver Trust (NYSEArca: SLV). Dessa ETFer ger investerare exponering mot ett tillgångsslag, i dessa fall guld och silver, utan möjlighet att lösa in andelar i den börshandlade fonden för direkt åtkomst till den underliggande tillgången.

Bröderna berättade också att de själva är långa i bitcoin och fortsätter att kontrollera cirka en procent av marknaden. Bitcoin är en decentraliserad digital valuta baserat på ett peer-to-peer-nätverk och kan handlas via datorer internationellt utan en finansiell mellanhand.

I maj avslöjade en registreringsansökan att Winkelvoss Bitcoin Trust kommer att handlas på Nasdaq. I juli 2014, en Form S-1 arkivering hos Securities and Exchange Commission framgick det att den börshandlade fonden, under förutsättning att den når marknaden, kommer att handlas under kortnamnet ”COIN.”

Den börshandlade fonden kommer att förvaltas av Math-Based Asset Services LLC, som bildades i mitten av 2013. Företaget kommer att ansvara det nya riktmärket spåra Bitcoin priser baserade på uppgifter om kvalificerade Bitcoin valutatransaktion enligt dokumentation som har lämnats in till SEC. Bröderna har också infört Bitcoin indexet, eller så kallad Winkdex, som även kommer att användas för att prissätta värdet på tillgångar som innehas av Winklevoss Bitcoin Trust.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.