Följ oss

Nyheter

Bitcoin ETF kommer att handlas under tickern COIN

Publicerad

den

Cameron och Tyler Vinkelvoss ETF Winkelvoss Bitcoin Trust verkligen kommer till marknaden, så sker det med rätt ticker. Deras Bitcoin ETF kommer att handlas under tickern COIN (mynt)

Vi har tidigare skrivit om både Bitcoins och vikten av att välja rätt kortnamn. Givet att bröderna Cameron och Tyler Vinkelvoss ETF Winkelvoss Bitcoin Trust verkligen kommer till marknaden, så sker det med rätt ticker. Deras Bitcoin ETF kommer att handlas under tickern COIN (mynt) i alla fall enligt den Form S-1 ansökan som gjorts hos amerikanska Securities and Exchange Commission (SEC).

I maj 2014 avslöjade en regulatorisk ansökan att Winkelvoss Bitcoin Trust har ansökt om att tas upp till handel på Nasdaq, men det fanns ingen tidsplan bifogad denna ansökan. I februari i år grundande de två bröderna Winkdex, som kommer att användas för att prissätta de tillgångar som den börshandlade fonden äger.

Den nya ansökan tar upp en rad nya riskfaktorer, främst sådana som rör statliga regulationer. Bland de risker som nämns är en rapport från Schweiz samt det senaste förbudet från Bolivia, där det fattiga latinamerikanska landet förbjuder cryptovalutor som Bitcoin, namecoin, peercoin, Quark, primecoin och feathercoin.

Det har nu gått över ett år sedan bröderna Winkelvoss lämnade in sin ansökan för att få starta en börshandlad fond som skall replikera utvecklingen av Bitcoins. Tiden visar på svårigheterna som en förvaltare som skall lansera en ny ETF ställs inför, särskilt när det gäller en börshandlad fond som skall arbeta med en så pass otraditionell tillgång som Bitcoin.

Det finns fortfarande inget datum satt för när Winkelvoss Bitcoin Trust skall börja handlas, men då både marknadsplats och kortnamn är beslutade kan det ses som tecken på att det första handelsdatumet nu närmar sig.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.