Följ oss

Nyheter

Avanza breddar sin ETF-handel

Publicerad

den

Avanza breddar sin ETF-handel

Många av de frågor vi har fått under de senaste månaderna har rört BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE). Denna börshandlade fond har rönt mycket stort intresse under de senaste månaderna i spåret av Bitcoinkursens uppgång. Många har undrat varför de inte kunnat handla rört BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) hos Avanza. Avanza breddar sin ETF-handel och kan nu erbjuda handel med BTCE, och en rad andra nya börshandlade produkter.

Orsaken är att Avanza historiskt inte haft samma utbud av börshandlade fonder, och till stor del endast erbjudit telefonhandel på den tyska börsen Xetra där majoriteten av de europeiska ETFerna handlas. Trots detta har Avanza erbjudit ETF-handel i över 800 ETFer direkt på sin sajt.

Adderar börshandlade fonder från HANetf

Nu har Avanza öppnat upp handeln med börshandlade fonder på allvar. Avanza har adderat en mängd nya ETFer till sin plattform. En av de emittenter vars börshandlade fonder som nu finns att handla på Avanzas plattform är HANetf. Det betyder att BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) äntligen går att handla hos Avanza. Nedanstående är de ETFer som HANetf erbjuder. Klicka på respektive kortnamn så hamnar du direkt på varje ETFs sida på Avanza.

Namn  Kortnamn
Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF – DistributingAMAL
EMQQ Emerging Markets Internet & Ecommerce UCITS ETFEMQQ
HANetf Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETFDIGI
HAN-GINS Cloud Technology UCITS ETFCLOU
HAN-GINS Indxx Healthcare Innovation UCITS ETFWELL
HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETFSKYY
iClima Global Decarbonisation Enablers UCITS ETF – AccumulatingCLMA
The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF – AccCBSX
BTCetc Bitcoin Exchange Traded CryptoBTCE

Stor efterfrågan hos Avanzas kunder

Hos Avanza finns idag många av Sveriges kunnigaste traders. Det finns dessutom både företag och privatpersoner bland kunderna, och många av dessa har länge efterfrågat en Bitcoin ETP för bästa exponering mot marknadens storsta kryptovaluta. Det finns förvisso produkter som Bitcoin XBT vilka erbjuds av Avanza. Det innebär inte att man äger Bitcoin, det är istället ett certifikat som har exponering mot Bitcoin-priset. Genom att du äger ett certifikat och inte den underliggande tillgången så tillkommer även risker som du måste känna till innan du handlar. Dessa är i huvudsak valutarisk, kreditrisk, likviditetsrisk och marknadsrisk.

Avanza erbjuder nu handel i BTCE. ETF-specialisten HANetf erbjuda en bra produkt som inte bara ger exponering mot Bitcoin-priset. BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) är dessutom fysiskt replikerad. Det betyder att den som äger en andel i denna fond de facto äger motsvarande mängd Bitcoin. Dessutom kan den som äger BTCE har även möjlighet att växla in sina andelar till Bitcoins. Det är fysisk leverans som sker digitalt. Fonden har dessutom en av marknadens lägsta avgifter vilket känns som en extra styrka.

Handla ETFer hos Avanza

Att handla med ETFer hos Avanza är enkelt. Det går att göra det med alla typer av konton som Avanza erbjuder. Det är lika lätt som att handla med aktier. Speciellt nu när Avanza breddar sin ETF-handel.

Gå in genom spara & investera -> Börshandlade produkter -> ETF:er. Där väljer du Börshandlade fonder som lista. Då får du fram de ETFer som du kan handla hos Avanza. Det enda du bör tänka på är att undvika att placera en börshandlad fond som fokuserar på obligationer på ett Investeringssparkonto. Det går självklart att göra det men skatten på Investeringssparkontot kommer sannolikt att äta upp avkastningen i form av räntan. Jämför således räntan med skatten på Investeringssparkontot innan du gör detta.

Har du inte ett konto så öppnar du det enkelt på Avanzas sida.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *