Följ oss

Nyheter

AMAL, den första aktiva förvaltade sharia ETFen

Publicerad

den

AMAL, den första aktiva förvaltade sharia ETFen

Almalia Sanlam Active Shariah Global Equity UCITS ETF (AMAL) är både den första aktiva förvaltade sharia ETFen, och det är dessutom den första aktivt förvaltade börshandlade fonden på HAN ETFs plattform.

Den finansiella koncernen Almalia har tillsammans med HAN ETF lanserat världens första aktivt förvaltade globala kapitalfond som följer sharia-lagarna. Almalia Sanlam Active Shariah Global Equity UCITS ETF (AMAL) noterades på London Stock Exchange med en total utgiftskvot (TER) på 0,99 procent.

Almalia har samarbetat med Sanlam Investments UK för att förvalta AMALs tillgångar och den börshandlade fonden kommer att ingå i den globala strategin för hög kvalitet för investeringsförvaltaren.

AMAL består av globala aktier som förväntas uppnå kapitaltillväxt på medellång till lång sikt samtidigt som de följer principerna för shariainvesteringar. Investeringsgranskaren, som säkerställer att de underliggande aktierna är Shariah-kompatibla, kommer att hanteras av en Shariah-panel av forskare från Amanie Advisors som består av erfarna islamiska investerare.

Shariah-kompatibla fonder är investeringsfonder som styrs av krav i sharia-lagstiftningen och principerna för den muslimska religionen. Shariakompatibla fonder kan anses vara en typ av socialt ansvarsfulla investeringar.

Shariah-kompatibla fonder är investeringsfonder som styrs av kraven i sharia-lagstiftningen och principerna för den muslimska religionen. Shariakompatibla fonder anses vara en typ av socialt ansvarsfull investering. Islamiska finansiella produkter delar fyra huvudfunktioner som inkluderar att de skall vara tillgångsstödda, etiska, dela risker rättvist och vara föremål för god styrning.

Fondöversikt

Almalia Sanlam Active Shariah Global Equity UCITS ETF är en fondbaserad börshandlad fond med säte i Irland. Fonden strävar efter att uppnå kapitaltillväxt på medellång till lång sikt, samtidigt som principerna för Shariah Investment följs.

Förvaltningsavgiften ligger på 0,99 procent per år. Fonden arbetar med fysisk replikering och är ackumulerande där betyder att den återinvesterar de utdelningar som den ärhåller.Det går att handla denna ETF både i dollar och i GBP (AMAP).

AMAL ETF är en aktiv fond som förvaltas av Sanlam Investment Managers som investerar i företag av hög kvalitet med starka tillväxtutsikter, hållbara affärsmodeller, hållbara intäkter och fritt kassaflöde. Denna börshandlade fond fokuserar på 20-35 företag med hög avkastning på kapital, låg skuldsättning, uthålliga företag med en hållbar konkurrensfördel som ger betydande fritt kassaflöde efter investeringar.

Varför investera?

Högkvalitativ strategi – Fonden investerar i högkvalitativa företag med en långsiktig tidshorisont och tillför värde genom aktiv förvaltning. Den vägledande principen bygger på att uppnå långsiktig aktieägaravkastning och hållbar strukturell tillväxt, genererad genom att investera i företag med hög kapitalavkastning, stabila marginaler, lågt kapitalkrav, minimal skuld, stark kontantgenerering, utdelningstillväxt eller förmåga att hållbart återlämna kontanter till aktieägarna.

Shariah-kompatibel – Screeningsprocessen övervakas av en sharia-panel av sharia-forskare med expertis inom islamiska investeringar, som granskar de föreslagna aktierna för att säkerställa att den börshandlade fondens verksamhet fortlöpande överensstämmer med principerna för Shariah Investment.

Prisbelönta investeringsförvaltare – AMAL UCITS ETF utgör en del av Sanlam Global High Quality-strategi, som är en beprövad strategi och meritlista som hanteras av Pieter Fourie och stöds av ett team av sex investeringspersonal på Sanlam Investments. Sedan starten 2012 har Sanlam Global High Quality Fund mottagit många branschutmärkelser och utmärkelser inklusive hög tillväxtportföljprestanda vid PAM-utmärkelsen 2020 [1]. [1] Juli 2020.

Denna ETF handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i Almalia Sanlam Active Shariah Global Equity UCITS ETF (AMAL) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

SXRY ETF följer de 40 största aktierna i Italien

Publicerad

den

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,33 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 144 miljoner euro under förvaltning. SXRY ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför SXRY?

Exponering mot brett diversifierade italienska företag

Direktinvestering i 40 italienska företag

Exponering för enskilda länder och stora företag med börsvärde

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av 40 av de största och mest likvida italienska företagen

Investeringsstrategi

FTSE MIB-index följer de 40 största italienska företagen.

Handla SXRY ETF

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXCMB1
gettexEURSXRY
Stuttgart Stock ExchangeEURSXRY
Borsa ItalianaEURCSMIB
Euronext AmsterdamEURCMIB
London Stock ExchangeEURCMIB
SIX Swiss ExchangeEURCSMIB
XETRAEURSXRY

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
ENELENELUtilities11.24IT0003128367EUR
ISPINTESA SANPAOLOFinancials7.98IT0000072618EUR
ENIENIEnergy7.86IT0003132476EUR
STLASTELLANTIS NVConsumer Discretionary7.09NL00150001Q9EUR
RACEFERRARI NVConsumer Discretionary6.78NL0011585146EUR
STMSTMICROELECTRONICS NVInformation Technology6.10NL0000226223EUR
GASSICURAZIONI GENERALIFinancials5.64IT0000062072EUR
UCGUNICREDITFinancials5.29IT0005239360EUR
ATLATLANTIAIndustrials3.36IT0003506190EUR
CNHICNH INDUSTRIAL NVIndustrials3.16NL0010545661EUR

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf om AIs inverkan på råvaror

Publicerad

den

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

Bailey betonade att AIs ökande energibehov, särskilt för AI-datacenter, nödvändiggör en övergång till mer robusta kraftgenereringsmetoder, inklusive kärnenergi. Han påpekade att kärnenergi ses som en hållbar lösning på grund av dess låga koldioxidutsläpp.

Bailey diskuterade den växande efterfrågan på råvaror som uran och koppar. Han förklarade att AI-datacenter och den bredare energiomställningen, inklusive elfordon och förnybar energi, driver denna efterfrågan.

HANetf har utvecklat ETFer fokuserade på uran- och koppargruvarbetare, genom vilka investerare kan utnyttja dessa trender. Den bredare Sprott Uranium Miners UCITS ETF, som lanserades för två år sedan, inkluderar stora och mindre aktörer, medan en nyare Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF fokuserar på mindre företag.

Dessutom har Copper Miners ESG ETF, som betonar ren kopparbrytning och inkluderar ett ESG-screeningselement, presterat bra.

Bailey avslutade med att notera de starka resultaten för dessa ETFer, med Copper Miners ESG ETF upp 35 % hittills i år och den breda Uranium Miners ETF upp 15 %. Han uttryckte optimism om den pågående råvarans supercykel som drivs av olika faktorer, inklusive energiomställningen och industripolitiska förändringar.

Fortsätt läsa

Nyheter

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP spårar priset på ICP

Publicerad

den

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Internet Computer är ett blockchain-projekt som syftar till att skapa en decentraliserad och skalbar internetinfrastruktur genom att låta smarta kontrakt köras direkt på dess nätverk, vilket eliminerar behovet av traditionella serverbaserade arkitekturer. Det strävar efter att möjliggöra ett nytt paradigm för webbutveckling, där applikationer lagras på blockkedjan, vilket ger större säkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Produktdetaljer

EmittentValour Inc.
NamnValour Internet Computer (ICP) SEK
ISINCH1213604510
Valoren121360451
BasvalutaSEK
Underliggande tillgångINTERNET COMPUTER (ICP/USD)
FörfallodagOpen-ended
Förvaltningsavgift1,9 %

Handla Valour Internet Computer (ICP) SEK

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en europeisk börshandlad produkt som handlas på bland annat Nordic Growth Market.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValuta
Nordic Growth MarketVALOUR INTERNET COMPUTER (ICP) SEKSEK

Fortsätt läsa

Populära