Följ oss

Nyheter

ETF för Förenade Arabemiraten stiger på planer att locka utländska investerare

Publicerad

den

ETF för Förenade Arabemiraten stiger på planer att locka utländska investerare

En ETF för Förenade Arabemiraten stiger när fler utländska investerare strömmade in på denna framväxande marknad. IShares MSCI UAE ETF (UAE) var en av de bäst presterande icke-hävstångsfonderna på tisdag och hoppade med 5,9%. Under tiden var den bredare iShares Core MSCI Emerging Markets ETF (NYSEArca: IEMG) 1,5% högre.

U.A.E. marknader avancerade under tisdagen. Uppgången drivs av landets telekommunikationsföretag, på utsikter att utländska investerare kommer att öka sin andel i den framväxande ekonomin.

De två huvudsakliga telefonoperatörerna i Förenade Arabemiraten steg. Detta efter att ha sagt att de kunde höja gränserna för utländskt ägande och gå med i andra i Gulfregionen. De vill försöka attrahera mer utländskt kapital, rapporterar Bloomberg.

Steg med 15 procent

Bland vinnarna steg Etisalat och Du båda så mycket som 15% strax efter öppningen i Dubai och Abu Dhabi, och nådde den maximala gränsen under börserna. Etisalat nådde rekordhöjd medan Du var på sin högsta nivå sedan 2016. Förenade UAE har en position på 13,2% av kapitalet i Etisalat.

Det högre tilldelade taket på utländskt ägande kommer att göra det möjligt för indexleverantörer som MSCI Inc. och FTSE Russell att höja sin exponering för referensindex på aktier i tillväxtmarknader, vilket kan locka till ännu mer passiva inflöden på marknaden. Utlänningar innehar för närvarande cirka 4,8% av Etisalats aktier och endast 0,48% av Du.

Förenade Arabemiraten har ökat ansträngningarna för att locka investeringar i ekonomin, vilket har drabbats hårt av koronaviruspandemin och oljeprisernas tillbakagång. Abu Dhabi, huvudstaden i Förenade Arabemiraten, släppte sina företagslagar i slutet av förra året för att möjliggöra mer utländskt ägande av sina marknader när de försökte höja sin privata sektoraktivitet. Förenade Arabemiraten sa tidigare att det kommer att tillåta utlänningar att hålla 100% av företagen i sina branscher.

IShares MSCI UAE ETF (UAE) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i en ETF för Förenade Arabemiraten.

Läs mer om ETFer från IG

CFDer är komplexa finansiella instrument och att investera i dem innebär en stor risk att snabbt förlorar pengar på grund av hävstången. 75 procent av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med dessa produkter. Du bör överväga om du förstår hur CFDer fungerar och om du har råd att ta risken att förlora dina pengar.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.