Följ oss

Nyheter

Cloud Technology ETF lyfter fram utvecklingen och möjligheterna inom sektorn

Publicerad

den

Cloud Technology ETF lyfter fram utvecklingen och möjligheterna inom sektorn

• M & A-aktiviteter inom molnteknologisektorn kommer att öka exponentiellt
• Även om USA är det mest etablerade landet när det gäller molntjänster, är det i Europa och utvecklingsländer där framtida tillväxten förväntas
• Storskalig antagande av moln inom den offentliga sektorn (regeringar, skolor, sjukhus och icke-statliga organisationer) är en viktig drivkraft för marknaden för molnteknologi och ger växande återkommande intäkter för nyckelaktörer som kontrollerar molnledningar
• På längre sikt kommer multi-cloud-spelare att bli ännu viktigare eftersom data delas över olika plattformar Amazonas molnbaserade enhet, Adobe, Kingsoft och Nvidia identifieras som särskilt attraktiva aktier

Anthony Ginsberg, medskapare av HAN-GINs Cloud Technology UCITS ETF (SKYY), som är en cloud computing ETF, förväntar sig att tillväxten i sektorn kommer att påskynda och förutspår mer M & A-företagsaktivitet i molnutrymmet, särskilt bland molnsäkerhetsföretag.

Anthony Ginsberg, medskapare av HAN-GINs Cloud Technology ETF (SKYY) sa: ”På grund av COVID-19 integreras molnteknologin alltmer i vanliga arbetslivsaktiviteter – från digital underhållning / streamingtjänster till videokonferenser, sociala medier och fjärranlärning. Vi förväntar oss att de globala molnutgifterna kommer att nå en ny rekordhög nivå under tredje kvartalet – eftersom molnutgifter globalt fortsätter att få fart. När arbetsuppgifter från hemifrån (WFH) blir inblandade bland tekniskt kunniga arbetstagare – före pandemiska arbetsregler kommer sannolikt inte att återgå. Cloud driver nu Internet of Things, från sociala medier och digital underhållning till Healthcare Innovation (trackers and telemedicine), Future Cars, Cyber Security och AI-Robotics. Många av de större molnspelarna är vertikalt integrerade och erbjuder en mängd olika molntjänster från programvara till infrastruktur och säkerhet.

Medan USA är det mest utbyggda över molnet, är Europa och utvecklingsländer där mycket av den framtida tillväxten förväntas. Större molnspelare har för närvarande en tydlig fördel jämfört med mindre molnspelare med tanke på deras befintliga globala räckvidd. Många ETF:er med molntema fokuserar på amerikanska företag, medan vår cloud computing-ETF har globala innehav.

”Med tanke på den flexibilitet som molnabonnemangstjänster ger användarna och de betydande kostnadsbesparingarna – i motsats till att hålla hårdvara på plats – flyttas IT-budgetar alltmer från hårdvara till moln. Vi förväntar oss också att de globala molnutgifterna kommer att nå en ny rekordhög nivå under tredje kvartalet – eftersom molnutgifter globalt fortsätter att få fart.

”De stora Cloud Infrastructure-spelarna kommer inte att kunna göra stora banbrytande affärer på grund av USA: s val och oro för antitrust. Vi förväntar oss mindre tilläggsförvärv av Megacap-spelarna vars rekordaktiekurser ger dem en relativt billig, billig valuta. ”

HAN-GINS Cloud Technology UCITS ETF (SKYY) är en UCITS-kompatibel cloud computing ETF med säte i Irland. Den spårar Solactive Cloud Technology Index, som utvecklades speciellt för denna molnbaserade ETF. Indexet syftar till att ge exponering för företag som är verksamma inom molntjänster, såsom tjänsteleverantörer eller producenter av utrustning eller programvara med fokus på molnbearbetning. HAN-GINs Cloud Technology UCITS ETF (SKYY) gav en avkastning på 21,49% under de senaste 12 månaderna. Tidigare resultat är ingen garanti för framtida resultat.

Innehav SKYY

Topp 10 Innehav i SKYY(%) average weight Total return (%) Contribution to return (%) 
 NVIDA CORP4.92 130.334.63 
KINGSOFT CORP LTD 0.48 94.03 0.30 
ZOOM VIDEO COMMUNICATIONS- A  1.32 80.60 3.10 
AMAZON.COM INC 4.63 70.40 3.06 
APPLE INC 4.40 58.84 2.30 
SALESFORCE/COM INC 4.25 54.53 1.92 
ADOBE INC 4.29 48.70 1.89 
PARETEUM CORP 43.17 0.02 
INSEEGO CORP 0.24 40.79 0.12 
ALIBABA GROUP HOLDING-SP ADR 4.11 38.60 1.52 

Källa: Solactive data (30 September 2020)

Nedan följer fem viktiga aktier som innehas av SKYY, som Anthony och hans team har identifierat som särskilt intressanta för investerare nu, och varför de tycker det.

Amazons molnbaserade enhet: Amazon Web Services

AWS dominerar nu den globala molninfrastrukturmarknaden med cirka 30% marknadsandel. Det är den primära molnvärden för de flesta globala företag – med en enorm ledning jämfört med Microsofts molntjänst Azure och Google Cloud. AWS intäkter ökade 31% jämfört med året innan till 21 miljarder dollar, eller 13% av Amazons totala intäkter, under första halvåret 2020. Ännu viktigare är att AWS vinster nu står för nära 65% av Amazons totala rörelseresultat. Dess vinster subventionerar nu avsevärt Amazons Prime och andra e-handelsföretag med lägre marginal.

Salesforce

Detta bolaget äger och driver nu världens största molnbaserade programvaruplattform CRM (kundrelationshantering). Det tjänar främst privata och offentliga företag. Den kontrollerar nästan 20% av marknaden jämfört med sin europeiska konkurrent SAP som har en liten andel på 5,3%. Salesforce erbjuder nu också olika molnbaserade e-handel, marknadsföring och analystjänster. För närvarande hjälper dessa tjänster över 150 000 företag att effektivisera och automatisera vissa uppgifter, vilket minskar det totala beroendet av mänskliga anställda. Dess intäkter slog väsentligt förväntningarna nyligen – steg 30% jämfört med året innan till 10 miljarder dollar under första halvåret 2020. Det visade hur starkt det har dragit nytta av låsning och ses som en av de största mottagarna av det nya ”Working Från hemmets fenomen och förändring i kontorsbeteende. Det drar nytta av accelerationen av molnbaserade CRM-, marknadsförings- och e-handelslösningar.

Adobe

Under de senaste åren med hjälp av en prenumerationsmodell online har Adobe förvandlat sin skrivbordsbaserade designprogramvara till en mycket framgångsrik prenumerationsbaserad molntjänst. Därefter har det utvidgat sitt erbjudande med analys-, reklam- och e-handelstjänster.
Adobes intäkter ökade med 15% jämfört med samma period föregående år till 9,4 miljarder dollar under de första nio månaderna 2020. Det har framgångsrikt förvandlat sig till ett molnföretag.

Kingsoft

Detta företag är en ledande leverantör av molntjänster med säte i Kina. Kingsoft driver energisparande datacenter och har kontor i USA, Ryssland, Singapore och Kina. Den planerar att utöka sin Indien-användarbas med 40 miljoner i slutet av 2020. Den har redan över 23 miljoner aktiva användare varje månad i Indien – vilket är dess största marknad utanför Kina. De har totalt 80 miljoner användare världen över. Kingsoft har fyra dotterbolag: Seasun för videospelutveckling, Cheetah Mobile för mobila internetappar, Kingsoft Cloud för molnlagringsplattformar och WPS för kontorsprogramvara. Företaget är noterat på Hongkongs aktiemarknad.

Nvidia

Företaget tillhandahåller banbrytande datorautomation – från avancerade datorgrafikprocessorer / kort till lasrar som används av sådana som TESLA. Eftersom onlinespel expanderar snabbt på grund av låsning – har efterfrågan på grafikkort exploderat. Företaget förvärvade precis en ledande AI-tillverkare baserad i Cambridge UK, kallad ARM. Förvärvet av ARM på 40 miljarder dollar gör Nvidia till ledande inom användning av AI och smarttelefonteknologi.

Vi ser detta som en kritisk smartphone-affär som förvandlar Nvidia till en dominerande kraft på marknaden för smartphones. Det är också en stor teknikleverantör för en rad andra enheter – från smarta högtalare till fitnessspårare. Nvidia är en snabbväxande teknikspelare som är mest känd för att göra grafikchips som driver videospel till den väldigt populära Nintendo Switch. Chipsen har varit mycket efterfrågade under pandemin / låsning. Nvidias chips används också i stora datacenter – alltmer efterfrågat eftersom fjärrarbete har tagit fart. Det har blivit arbetshäst för artificiell intelligensberäkningar – som har vuxit i takt med att fler företag omfamnar automatisering. Nvidia genererade rekordförsäljning under andra kvartalet – dess aktier har fördubblats under 2020. Med ett börsvärde på cirka 300 miljarder dollar är Nvidia nu det mest värdefulla amerikanska halvledarföretaget och överträffar Intel Corp. (vars aktie har sjunkit bland produktionsfel).

Var och hur kan SKYY handlas?

HAN-GINS Cloud Technology UCITS ETF (SKYY) handlas i dag på tre olika börser, London Stock Exchange, Deutsche Boerse (Xetra) och Borsa Italiana och kan handlas i GBP, USD och EUR. Det betyder att det går att handla andelar i HAN-GINS Cloud Technology UCITS ETF (SKYY) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

AINJ ETP spårar INJ och skapar staking intäkter

Publicerad

den

21Shares Injective Staking ETP (AINJ ETP) med ISIN CH1360612134 är 100 procent fysiskt uppbackad. 21Shares Injective Staking ETP (AINJ) spårar prestanda för INJ samtidigt som den skapar staking intäkter som återinvesteras i ETP för förbättrad prestanda. Medan blockchain-nätverk vanligtvis är siloförsedda, stöder Injective Protocol sömlösa interaktioner över stora nätverk, vilket möjliggör ett unikt utbud av finansiella produkter och tjänster. 21Shares Injective Staking ETP erbjuder ett enkelt, reglerat och transparent sätt att dra nytta av nätverkets växande betydelse inom decentraliserad finans (DeFi).

21Shares Injective Staking ETP (AINJ ETP) med ISIN CH1360612134 är 100 procent fysiskt uppbackad. 21Shares Injective Staking ETP (AINJ) spårar prestanda för INJ samtidigt som den skapar staking intäkter som återinvesteras i ETP för förbättrad prestanda. Medan blockchain-nätverk vanligtvis är siloförsedda, stöder Injective Protocol sömlösa interaktioner över stora nätverk, vilket möjliggör ett unikt utbud av finansiella produkter och tjänster. 21Shares Injective Staking ETP erbjuder ett enkelt, reglerat och transparent sätt att dra nytta av nätverkets växande betydelse inom decentraliserad finans (DeFi).

Fördelar

Innovativ teknik: Injective erbjuder ett avancerat DeFi-ekosystem med funktioner som noll gasavgifter och omedelbar slutgiltig transaktion, vilket förbättrar användarupplevelsen på finansiella kryptoapplikationer.

Staking med lätthet: Med AINJ kan investerare få tillgång till r med fördelen av professionell riskhantering samtidigt som de undviker behovet av att direkt låsa tillgångar.

100 % fysiskt uppbackad: 21Shares Injective Staking ETP är 100 % fysiskt backad av den underliggande INJ och förvaras i kylförvaring hos ett institutionellt förvaringsinstitut, vilket erbjuder ett bättre skydd än depåalternativ som är tillgängliga för enskilda investerare.

Nyckelinformation

Handla AINJ ETP

21Shares Injective Staking ETP (AINJ ETP) är en börshandlad kryptovaluta (ETP) som handlas på Euronext Amsterdam.

Euronext Amsterdam är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDAINJ NA
Euronext ParisEURAINJ FR

Produktinformation

Namn21Shares Injective Staking ETP
Lanseringsdatum9 juli 2024
Emittent21Shares AG
Förvaltningsarvode2,5%

Handelssymboler

KortnamnAINJ
Valor136061213
ISINCH1360612134
ReutersAINJ.S
WKNA4AHQC
BloombergAINJ BW

Fortsätt läsa

Nyheter

Mexico’s post-election potential and investment opportunities

Publicerad

den

Given Mexico’s vast potential and President-elect Claudia Sheinbaum’s track record of progress during her time as mayor of Mexico City, Franklin Templeton’s Dina Ting thinks that investors should be monitoring opportunities to enter this compelling market.

Given Mexico’s vast potential and President-elect Claudia Sheinbaum’s track record of progress during her time as mayor of Mexico City, Franklin Templeton’s Dina Ting thinks that investors should be monitoring opportunities to enter this compelling market.

Just how well—or not so well—Mexico’s President-elect Claudia Sheinbaum may be able to tackle the country’s prevailing challenges is still up for debate. Sheinbaum’s commanding margin of victory in the June election discouraged some investors amid fears that her ruling Morena party could potentially push through constitutional reforms that may adversely impact Mexico’s business environment.

Since the outcome of the US presidential election will remain undecided for a month after Sheinbaum takes office in October, we expect Mexico’s equity markets to experience more short-term market volatility. But given Mexico’s ongoing potential to capitalize on nearshoring investments and Sheinbaum’s track record of progress during her time as mayor of Mexico City (beginning in 2018), we think investors should be monitoring opportunities to enter this compelling market. We believe a continuation of US macro drivers are still poised to drive Mexican exports. Although US appetite for Chinese imports was still high even as recently as 2022, the drop-off in trade with China since then has benefited Mexico, which recently eclipsed both China and Canada to become the biggest US trade partner.

Mexico’s first female president

A protégé of outgoing President López Obrador (or AMLO as he is known), Sheinbaum has pledged to continue along the political course of her predecessor. But as a climate scientist with a Ph.D. in environmental engineering, she appears to us to be more attuned to pressing issues, such as Mexico’s water woes and efforts toward the energy transition. She has demonstrated deep, technical expertise and perspective on vital issues—“not simply as stewardship of natural resources, but also as an issue interconnected with education, social justice, health care, housing and infrastructure,” according to the think tank Atlantic Council.

There is hope that the public-private partnerships that Sheinbaum advanced during her time as Mexico City’s mayor could be a model that she adopts and adapts in her new administration to increase the number of strategic projects. These may include opening natural gas production and transportation to private participants, boosting infrastructure and more renewable energy projects that are critical for Mexico to take advantage of nearshoring-related investment opportunities.

Since renewables like solar and wind currently make up only about 12% of the electricity mix in Mexico (significantly lagging the 16% share for the United States), there is great potential for the country’s clean energy buildout. Sheinbaum has pledged to change course from AMLO in her approach to speeding the promotion of renewable energies with a US$13.6 billion investment plan through 2030 that includes pioneering development of smart grids and other green technologies. Experts have praised Sheinbaum’s methodical approach to governance, for example, bringing stability and predictability to regulatory frameworks with her technical background and reliance on seasoned advisors.

Among some of the moderate-to-high risks for Mexico is public security and crime. Here again, Sheinbaum’s approach in working with US counterparts during her tenure in Mexico City has been applauded. Her cabinet picks for key positions thus far present an even gender distribution and draw from academia and her mayoral administration—in a bid to repeat the successes in crime-fighting she achieved during her years as mayor. These include veteran politicians Omar Garcia Harfuch for Security Minister, Marcelo Ebrard for Secretary of Economy and Alicia Barcena for Secretary of Foreign Affairs.

Mexico poised for economic growth

Over the near term, Mexico is expected to achieve a 2% growth rate—higher than its 20-year average.4 Although Mexico’s headline inflation accelerated beyond analyst expectations in June, its strong trend of domestic demand and high consumer confidence should also offer some economic momentum, in our opinion. For example, June auto sales were up 8.3% from a year earlier, according to government data.

It’s also important to recognize that Mexico is the second-highest receiver of remittances—transfers of money from migrants working abroad—in the world, behind only India. For the decade leading up to 2020, the percentage of households in Mexico that received remittances rose to 5.1% from 3.6% in 2010. Last year, remittances to Mexico notched a 7.6% increase, hitting a record US$63 billion, due to a strong US labor market.

Exhibit 1: Mexico Consumer Confidence

Exhibit 2: Mexico Real Gross Domestic Product (GDP) Forecast

Investors seeking exposure to Mexico’s market through broad emerging market indexes, like the MSCI Emerging Market (EM) Index, gain less than a 3% weighting to Mexico. And while China’s dominant share of the benchmark is lower now than in recent years, it still presents a 25% weighting, which may be more than investors want. In our opinion, single-country exchange-traded funds offer a compelling way for investors to layer targeted access to a country’s large- and mid-sized companies at a low cost.

As of the end of June, Mexico’s main benchmark stock index, the IPC, held a 33% weighting in the consumer staples sector. Materials and financial sector stocks make up the next biggest weighting at about 19% each.

As Mexico continues to play a larger role in global supply chains, investors should note corporate nearshoring progress as gauged by the country’s foreign direct investment (FDI) trends. At the end of 2023, Mexico ranked ninth among the world’s largest recipients of FDI, receiving investments of US$36 billion—about 2% more than in the prior year. Longer term, we believe nearshoring efforts, to diversify and improve the security of supply chains, remain a key tailwind for Mexico’s economy and markets.

Fortsätt läsa

Nyheter

JPGR ETF investerar i amerikanska tillväxtaktier

Publicerad

den

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF - USD (acc) (JPGR ETF) med ISIN IE0005CH3U28, är en aktivt förvaltad ETF som investerar i amerikanska tillväxtaktier och strävar efter att generera en högre långsiktig avkastning än Russell 1000 Growth-index. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF – USD (acc) (JPGR ETF) med ISIN IE0005CH3U28, är en aktivt förvaltad ETF som investerar i amerikanska tillväxtaktier och strävar efter att generera en högre långsiktig avkastning än Russell 1000 Growth-index. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,49 procent p.a. JPMorgan Active US Growth UCITS ETF USD (acc) är den billigaste ETF som följer JPMorgan Active US Growth-index. ETF:n replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen ackumuleras och återinvesteras.

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF USD (acc) är en mycket liten ETF med 4 miljoner euro under förvaltning. ETF lanserades den 18 januari 2024 och har sin hemvist i Irland.

Möjlighet

Erfaret portföljförvaltningsteam med i genomsnitt 30 års branscherfarenhet

Utnyttja de bästa idéerna från JPMorgans dedikerade tillväxtforskningsteam, förutom grundläggande insikter från över 20 amerikanska aktiekarriäranalytiker, alla med i genomsnitt 20+ års branscherfarenhet

Portfölj

Kombinerar två av JPMorgans beprövade aktiva amerikanska aktiestrategier (tillväxt med stora bolag och tillväxtfördelar), som kombineras för att leverera en diversifierad portfölj av amerikanska tillväxtaktier med underskattad tillväxtpotential över sektorer.

Resultat

Aktivt förvaltad investeringsstrategi som strävar efter att leverera en stilren tillväxtaktieportfölj med en viss grad av marknadskapitalflexibilitet

Investeringsmål

Delfonden strävar efter att uppnå en långsiktig avkastning som överstiger Russell 1000 Growth Index (Netto Total Return of 30% källskatt på utdelning) (”riktmärket”) genom att aktivt investera främst i en tillväxtstilsorienterad portfölj av amerikanska företag .

Handla JPGR ETF

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF – USD (acc) (JPGR ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURJGRO
London Stock ExchangeGBXJGOR
London Stock ExchangeUSDJGRO
SIX Swiss ExchangeUSDJGRO
XETRAEURJPGR

Största innehav

NamnISINVikt %
MICROSOFT CORPUS59491810459,63%
NVIDIA CORPUS67066G10406,95%
AMAZON.COM INCUS02313510676,67%
META PLATFORMS INC-CLASS AUS30303M10276,06%
APPLE INCUS03783310055,24%
ELI LILLY & COUS53245710833,99%
ALPHABET INC-CL CUS02079K10793,62%
MASTERCARD INC – AUS57636Q10402,93%
BROADCOM INCUS11135F10122,60%
Cash and Cash Equivalent2,15%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Populära