Följ oss

Nyheter

En Emerging Market ETF som kapitaliserar på den växande medelklasskonsumenten

Publicerad

den

En Emerging Market ETF som kapitaliserar på den växande medelklasskonsumenten

ETF-investerare på tillväxtmarknaden bör överväga större inflytande från den nya konsumentvågen på tillväxtmarknader, preferensen för online-shopping via smarttelefonen och ett sätt att få riktade exponeringar mot det snabbt växande e-handelssegmentet. EMQQ, En Emerging Market ETF som kapitaliserar på den växande medelklasskonsumenten. Denna ETF finns även i en europeisk version som går att handla hos de flesta svenska nätmäklarna.

På den senaste webbsändningen är handelskriget en köpmöjlighet i tillväxtmarknader, Kevin Carter, grundare och koncernchef för EMQQ, redogör för fallet för tillväxt på marknaden, med hänvisning till den gynnsamma demografiken, med 85% av den globala befolkningen bosatt i utvecklingsekonomier, som också utgör cirka 50% av världens globala BNP. Millennials och Gen X spenderar också 50% mer tid på att handla online än Baby Boomers och seniorer.

Medelklasskonsumenten i frontier markets och Emerging Markets

I framtiden kommer frontier markets och Emerging Markets och medelklasskonsumenten i dessa länder att spela en större roll. Enligt McKinsey & Co.-prognoser kommer det att finnas en förväntad 4,2 miljarder bland konsumtionsklassen före 2025 och tillväxtmarknaderna kommer att uppgå till 30 miljarder dollar i konsumtionen, medan de utvecklade marknaderna kommer att uppgå till 34 biljoner dollar. Däremot ökade tillväxtmarknadskonsumenterna med 12 biljoner dollar under 2010.

Underallokerade mot tillväxtmarknaderna

Trots denna tillväxthistoria är investerare till stor del underviktade till tillväxtmarknaderna. Dessutom har investerare som allokerat tillväxtmarknaderna en stor lutning mot statligt ägda företag som ägs och kontrolleras av regeringen. Dessa så kallade SOEs är stora, ineffektiva, har dålig bolagsstyrning och kan visa utbredd korruption. Bland de största eller mest populära handeln med tillväxtmarknader är 30% av de underliggande innehaven tilldelade SOE.

Carter lyfte också fram det ökande beroende av smartphones som en potentiell spelväxlare i konsumtionsmönster. Specifikt pekade han mot den stigande trenden av e-handel och online shopping genom smarta enheter i en alltmer digital ålder. Ökningen av e-handel har också parallellt med ökad adoption av smartphoneanvändning eller minskande kostnader för smartphone-enheter.

Carter hävdade att det fortfarande finns mycket utrymme att växa på grund av att de här smarta enheterna och tidig internetpenetration bland utvecklingsekonomier fortfarande antas, eftersom fler konsumenter får tillgång till online-återförsäljare. Till exempel, medan 70% av amerikanska medborgare har tillgång till smartphones, utgör kinesiska smartphoneanvändare cirka 55% av dess totala befolkning och Indiens smartphoneanvändare utgör bara 22% av befolkningen. Även om 89% av amerikanska befolkningen har tillgång till internet har endast 25% av Indien och 55% av Kina tillgång till internet.

En börshandlad fond för Emerging Markets

Eftersom investerare letar efter sätt att fånga tillväxt på tillväxtmarknaderna, kan vissa se till en riktade konsumentbransch EM-spel, till exempel Emerging Markets Internet & Ecommerce ETF (NYSEArca: EMQQ), som inkluderar tillgång till EM-företag i samband med online-återförsäljare eller den snabbt växande e-handelsbranschen. För att inkluderas i ETF: s underliggande index måste företagen få majoriteten av sina vinster från E-handel eller Internet-aktiviteter och inkluderar även sökmotorer, online-butik, sociala nätverk, online-video, e-betalningar, online-spel och online-resor.

Den europeiska varianten av Emerging Markets Internet and Ecommerce UCITS ETF (EMQQ) handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna.

Fortsätt läsa
1 kommentar

1 kommentar

  1. Pingback: Pandemin ändrar konsumtionsmönstren - ETF-marknaden

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.