Följ oss

Nyheter

Vinnare och förlorare ETFer vecka 37 2015

Publicerad

den

Vinnare och förlorare ETFer vecka 37 2015. Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt,

Vinnare och förlorare ETFer vecka 37 2015. Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi listat Vinnare och förlorare ETFer vecka 37 2015 på den amerikanska marknaden. Observera att i sammanställningen inte ingår några så kallade hävstångs-ETFer. Samtliga dessa börshandlade fonder kan handlas genom både DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Under den förra veckan noterar vi en återhämtning på den kinesiska aktiemarknaden vilket gör att iShares börshandlade fond FXI steg med över åtta (8) procent. Även Sydkorea noterade en uppgång tillsammans med flera av de börshandlade fonder som fokuserar på tillväxtekonomierna, så kallade emerging markets. Både iShares EEM och Vanguards VWO noterade högre kurser under veckan som gick.

iPath S&P 500 VIX ST Futures ETN (NYSEArca: VXX) som replikerar utvecklingen av VIX-indexet, det så kallade ”skräckindexet” var en av veckans stora förlorare. Denna ETN har under veckan som gått rasat med mer än 11  procent, vilket tyder på at vi inte lägre ser en lika betydande oro i marknaden som vi sett tidigare. Det förklarar även varför de börshandlade fonder som replikerar utvecklingen av guldpriset har fallitså pass mycket som det har gjort.

Vinnare

iShares China Large-Cap (NYSEArca: FXI) +8,21 procent
iShares MSCI South Korea Capped (NYSEArca: EWY) +5,91 procent
iShares MSCI Australia (NYSEArca: EWA) +4,50 procent
iShares MSCI Emerging Markets (NYSEArca: EEM) +4,10 procent
Vanguard FTSE Emerging Markets ETF (NYSEArca: VWO) +3,93 procent

Förlorare

iPath S&P 500 VIX ST Futures ETN (NYSEArca : VXX) -11,18 procent
First Trust ISE-Revere Natural Gas ETF (NYSEArca: FCG) -4,37 procent
JPMorgan Alerian MLP ETN (NYSEArca: AMJ) -4,25 procent
iPath S&P GSCI Crude Oil TR ETN (NYSEArca: OIL) -3,13 procent
United States Oil (NYSEArca: USO) -2,85 procent

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.