Följ oss

Nyheter

SGQE ETF investerar i aktier med hög direktavkastning

Publicerad

den

Lyxor SG European Quality Income NTR (DR) UCITS ETF – Dist (SGQE ETF) är en europeisk börshandlad fond som investerar i aktier med hög direktavkastning. Denna fond vidaredistribuerar erhållen utdelning till sina andelsägare halvårsvis.

Lyxor SG European Quality Income NTR (DR) UCITS ETF – Dist (SGQE ETF) är en europeisk börshandlad fond som investerar i aktier med hög direktavkastning. Denna fond vidaredistribuerar erhållen utdelning till sina andelsägare halvårsvis.

Den totala utgiftskvoten uppgår till 0,45% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Lyxor SG European Quality Income NTR (DR) UCITS ETF – Dist är en mycket liten ETF med 4 miljoner euro i förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har sitt säte i Luxemburg

Lyxor SG European Quality Income NTR (DR) UCITS ETF – Dist är en börshandlad fond som syftar till att spåra jämförelseindex SG Europe Quality Income Index. Indexet bygger på principen att utdelning historiskt sett har dominerat aktieavkastningen på lång sikt. Från och med ett universum av europeiska utvecklade marknadsaktier med ett lägsta marknadsvärde på en miljard euro, är det lika viktade indexet utformat för att fånga högkvalitativa företag (ex Financials), med en stark balansräkning och en hög och hållbar utdelningsavkastning. Lyxor ETF:er är effektiva investeringsverktyg som är noterade på börsen och som erbjuder transparent, likvid och låg kostnadsexponering mot det underliggande referensindexet.

Investeringsstrategi

SG European Quality Income index spårar europeiska kvalitetsföretag med en genomsnittlig utdelningsavkastning.

Handla SGQE ETF

Lyxor SG European Quality Income NTR (DR) UCITS ETF – Dist (SGQE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på Euronext.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom många svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValutaADV 3MISINFund AUM in CCY
EuronextSGQE FPEUR7,992EURLU09592102784m EUR

Geografisk allokering

Storbritannien23.7%
Schweiz16.46%
Spanien9.99%
Finland9.95%
Italien8.3%
Holland6.15%
Frankrike6.07%
Norge5.91%
Tyskland5.91%
Sverige3.77%
Jersey1.91%

Största innehav

Denna ETF använder fysisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan återspeglar ETF: s innehav jämförelseindexets.

NamnValutaVikt %SektorLand
FERREXPO PLCGBP2.29%MaterialsSchweiz
RED ELECTRICA CORPORACION SAEUR2.2%UtilitiesSpanien
ROCHE HOLDCHF2.15%Health CareSchweiz
AXFOOD ABSEK2.15%DagligvarorSverige
IREN SPAEUR2.15%UtilitiesItalien
SWISSCOM AG-REGCHF2.14%KommunikationSchweiz
DEUTSCHE TELEKOM AG-REGEUR2.13%KommunikationTyskland
KONIN AHOLDEUR2.12%DagligvarorHolland
UNITED UTILITIES GROUP PLCGBP2.09%UtilitiesStorbritannien
ENAGAS SAEUR2.08%UtilitiesSpanien

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.