KraneShares CICC China Leaders 100 Index ETF (KFYP ETF) följer ett börsvärdevägt index på 100 kinesiska A-aktier utvalda av fundamentala mått. KraneShares CICC China Leaders 100 Index ETF (KFYP ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,70 procent.
KFYP Factset Analytics Insight
KFYP tillämpar en ”smart beta”-metod på A-aktiemarknaden. Från detta startuniversum sållar indexet bort alla företag med negativt eget kapital och väljer sedan aktier som är bland de översta 30 % av sin branschgrupp efter rörelseintäkter, flytande A-aktievärde och likviditet. Därifrån beräknar indexleverantören en volatilitetsjusterad avkastning på eget kapital för varje företag och väljer endast de översta 50 %.
Den slutliga portföljen inkluderar de 100 företagen med den högsta genomsnittliga direktavkastningen och vinsttillväxten. KFYP vägs efter börsvärde, med förbehåll för ett tak på 5 % för ett innehav. Indexet rekonstitueras och balanseras om halvårsvis. Obs: Före 1 november 2018 spårade KFYP ett index över företag som förväntas dra nytta av Kinas senaste femårsplan.
Investeringsstrategi
KFYP följer CSI CICC Select 100 Index, som använder en smart-beta-metod för att systematiskt investera i företag noterade i Kina. Strategin är baserad på China International Capital Corporations (CICC) senaste forskning om Kinas kapitalmarknader. Detta kvantitativa tillvägagångssätt speglar CICC:s top-down- och bottom-up-forskningsprocess, som försöker leverera de 100 ledande företagen i Kina.
KFYP-funktioner
Smart betastrategi som strävar efter att leverera kostnadseffektiv alpha.
Exponering för de 100 bästa industriledarna inom Kinas A-aktiemarknad på fastlandet identifierad genom CICCs forskningsteams kvantitativa metodik.
Strävar efter att ge exponering för prestationsledare genom ett avkastning på eget kapital (ROE)3-filter som förfinas ytterligare genom tillväxt- och värderingskriterier.
Om CICC & CICC Research
CICC är ett ledande, börsnoterat, kinesiskt finansiellt tjänsteföretag med expertis inom forskning, kapitalförvaltning, investmentbanking, private equity och förmögenhetsförvaltning
År 2020 rankades CICC Research Team #1 i Institutional Investors All-China Research Team (Analyst Leaders) för nionde året i rad.
CICC har över 200 filialer över hela Kina, med kontor i Hong Kong, Singapore, New York, San Francisco och London.
Investeringen syftar till att ge investeringsresultat som, före avgifter och utgifter, generellt motsvarar pris- och avkastningsutvecklingen för CSI CICC Select 100 Index. Under normala omständigheter kommer fonden att investera minst 80 % av sina totala tillgångar i komponenter av det underliggande indexet och depåbevis, inklusive ADR, som representerar sådana komponenter. Det underliggande indexet inkluderar Kinas A-aktier för 100 kinesiska företag med hög historisk avkastning på eget kapital, direktavkastning och tillväxt i nettovinst som har noterat Kina A-aktier, enligt indexleverantören. Fonden är icke-diversifierad.
Handla KFYP ETF
KraneShares CICC China Leaders 100 Index ETF (KFYP ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder emellertid handel i KFYP ETF. Till IGs ETF Screener.
Även CMC Marketserbjuder handel medKraneShares CICC China Leaders 100 Index ETF (KFYP ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets
Dagens tillkännagivande av kansler Rachel Reeves markerar ett välkommet steg framåt för att återuppbygga Storbritanniens försvarskapacitet. Att avsätta ytterligare 2,2 miljarder pund nästa år och sätta en kurs mot 2,5 procent av BNP i försvarsutgifter till 2027 återspeglar ett växande erkännande av de hot som Storbritannien och Europa står inför.
Beslutet att öronmärka 10 procent av försvarsministeriets utrustningsbudget för ny teknik som drönare och AI är särskilt betydelsefullt. Säkerhet definieras av tekniska fördelar – investeringar inom dessa områden är avgörande.
Som sagt, vi måste också se detta i historiska sammanhang. I slutet av det kalla kriget spenderade Storbritannien över 4 procent av BNP på försvar. Även om det inte är omedelbart genomförbart att återgå till den utgiftsnivån på grund av finanspolitisk press, är världen nu betydligt farligare. De senaste händelserna har visat att Europa inte längre kan förlita sig lika starkt på USAs stöd, vilket gör det nödvändigt för europeiska nationer att ta ett större ansvar för sin egen säkerhet. Denna ökning av brittiska militärutgifter bör ses tillsammans med den stora ökningen av utgifterna från Tyskland och EUs försvarsutgiftsplan på 800 miljarder euro.
Investerare börjar förstå att försvar inte längre är ett nischtema. Bara i år har Future of Defense UCITS ETF (ASWC)sett över 1 miljard dollar i nya pengar investerade. NATO ETF är Europas enda ETF som screenar för militärt försvar och cyberförsvarsföretag som är baserade i NATO-allierade länder. HANetf kommer också att lansera en europeisk-fokuserad försvars-ETF (8RMY) under de kommande veckorna.
Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet, SAVR, DEGIRO och Avanza.
Amundi Multi-Asset Portfolio Defensive UCITSETFDist (F702 ETF) med ISIN DE000ETF7029, försöker spåra Amundi Multi-Asset Portfolio Defensive-index. Paraplyfonden Amundi Multi-Asset Portfolio Defensive investerar i olika ETFer. Sammansättningen följer fasta tilldelningsregler och förvaltas inte aktivt. Strategin ger tillgång till en globalt diversifierad aktie-/obligations-/råvaruportfölj. Viktningen återställs en gång per år till den initiala tilldelningen på 40%/50%/10%.
Denna börshandlade fonds TER (total cost ratio) uppgår till 0,40 % p.a. Amundi Multi-Asset Portfolio Defensive UCITSETFDistär den enda ETF som följer Amundi Multi-Asset Portfolio Defensive index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom fullständig replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen delas ut till investerarna (Årligen).
Amundi Multi-Asset Portfolio Defensive UCITSETFDist är en liten ETF med tillgångar på 25 miljoner euro under förvaltning. Denna ETF lanserades den 7 mars 2018 och har sin hemvist i Tyskland.
Investeringsmål
Amundi Multi-Asset Portfolio Defensive UCITSETFDist fund of funds kombinerar fördelarna med passiva, billiga och snabbt omsättbara ETFer med fördelarna med en brett diversifierad fond av fonder. Målet med denna multi-tillgångsstrategi är att uppnå kontinuerlig kapitaltillväxt genom bred diversifiering över olika tillgångsklasser, geografiska regioner, sektorer och valutor.
På grund av Portfolio Defensive ETFs investering i olika ETFer och den resulterande underliggande diversifieringen över ett stort antal värdepapper, resulterar en stark diversifiering av investeringen. Portfolio Defensive ETF följer fasta allokeringsregler och hanteras inte aktivt av marknadsbedömningar. Sammansättningen av ETF motsvarar en uppdelning i 50 procent obligationer och penningmarknadsinstrument, 40 procent aktier och 10 procent guld. Medan den globalt diversifierade aktiekomponenten återspeglar resultatet för flera hundra företag, fokuserar obligationskomponenten på tyska Pfandbrief-obligationer, europeiska statsobligationer och investeringar i nästan penningmarknaden. Portfölj-ETF investerar även i guld-ETC som Xetra-Gold ®.
Som ett led i den så kallade ”ombalanseringen” anpassas tilldelningen till den ursprungliga viktningen en gång per år under våren.
Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet, Aktieinvest och Avanza.
Sedan i tisdags har en ny börshandlad fond utgiven av Amundi Asset Management kunnat handlas på Xetra och Börse Frankfurt. Det är en Ränte-ETF från Amundi med tillgång till valutasäkrade företagsobligationer i USD från emittenter från utvecklade marknader.
Amundi USD Corporate Rate Bond UCITSETF ger tillgång till obligationsmarknaden för räntebärande företagsobligationer med investeringsgrad denominerade i US-dollar utgivna av amerikanska och icke-amerikanska industri-, allmännyttiga och finansiella företag.
Jämförelseindexet är Bloomberg US Corporate Liquid Issuer Index, som innehåller de mer likvida företagsobligationerna i moderindexet, ger en maximal vikt för en emittent på 3 procent och inkluderar endast emittenter från utvecklade länder. Dessutom ska obligationerna ha en återstående löptid på minst tre år.
Det är en ackumulerande tillgångsklass som minimerar valutafluktuationer mot euron.
Namn
Kortnamn
ISIN
Avgift
Utdelnings- policy
Referens- index
Amundi USD Corporate Rate Bond UCITSETF EUR Hedged Acc
Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 389 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på cirka 18 miljarder euro är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.