Följ oss

Nyheter

SMIN ETF för den som vill köpa small caps i Indien

Publicerad

den

iShares MSCI India Small-Cap ETF (SMIN ETF) följer ett börsvärdevägt index för de lägsta 14 % av företag som handlas på indiska aktiemarknader. iShares MSCI India Small-Cap ETF (SMIN ETF) som handlas på BATS, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,81 procent.

iShares MSCI India Small-Cap ETF (SMIN ETF) följer ett börsvärdevägt index för de lägsta 14 % av företag som handlas på indiska aktiemarknader. iShares MSCI India Small-Cap ETF (SMIN ETF) som handlas på BATS, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,81 procent.

SMIN Factset Analytics Insight

SMIN följer ett riktmärke för en representativ korg av småbolagsaktier som är mycket svår att komma åt, vilket ger en exponering som är i linje med den indiska marknaden för småbolag. SMIN investerar i allmänhet minst 90 % av sina tillgångar i de värdepapper som ingår i det underliggande indexet och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med samma, och använder en representativ samplingsindexeringsstrategi för att förvalta fonden. Det underliggande indexet är marknadsviktat och är baserat på MSCI Global Investable Indexes (GIMI) Methodology — utformad med stark tonvikt på indexlikviditet, investerbarhet och replikerbarhet. Indexet ses över kvartalsvis och balanseras om halvårsvis.

Varför SMIN?

  1. Exponering mot små publika företag i Indien
  2. Riktad tillgång till indiska aktier med små bolag
  3. Används för att uttrycka en syn på ett enskilt landsmarknadssegment; koppla ihop med INDA för omfattande exponering för Indien

Investeringsmål

iShares MSCI India Small-Cap ETF strävar efter att spåra investeringsresultaten för ett index som består av indiska small caps.

Fondsammanfattning

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för MSCI India Small Cap Index. Fonden kommer generellt sett kollektivt att investera minst 80 % av sina tillgångar i de värdepapper som ingår i det underliggande indexet och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med de värdepapper som ingår i det underliggande indexet. Indexet är utformat för att mäta prestanda för aktierelaterade värdepapper i småföretag på den indiska värdepappersmarknaden.

Handla SMIN ETF

iShares MSCI India Small-Cap ETF (SMIN ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder emellertid handel i SMIN ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med iShares MSCI India Small-Cap ETF (SMIN ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISIN
XTSLABLK CSH FND TREASURY SL AGENCYCash and/or Derivatives3.46US0669224778
TATAPOWERTATA POWER LTDUtilities1.94INE245A01021
SRFSRF LTDMaterials1.84INE647A01010
MPHASISMPHASIS LTDInformationsteknologi1.60INE356A01018
MINDTREEMINDTREE LTDInformationsteknologi1.59INE018I01017
ZEELZEE ENTERTAINMENT ENTERPRISES LTDKommunikation1.54INE256A01028
VOLTASVOLTAS LTDIndustri1.51INE226A01021
IRCTCINDIAN RAILWAY CATERING AND TOURISIndustri1.42INE335Y01020
GODREJPROPGODREJ PROPERTIES LTDReal Estate1.38INE484J01027
CROMPTONCROMPTON GREAVES CONSUMER ELECTRICSällanköpsvaror1.37

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.