Följ oss

Nyheter

DXS3 ETF, en börshandlad fond som ger det motsatta resultatet av S&P 500

Publicerad

den

DXS3 ETF, en börshandlad fond som ger det motsatta resultatet av S&P 500

Xtrackers S&P 500 Inverse Daily Swap UCITS ETF 1C (DXS3 ETF) är en europeisk börshandlad fond. DXS3 ETF är dessutom en inverterad ETF. Målet är att denna ETF ska återspegla resultatet för S&P 500 Inverse Daily Index (Index) som ger motsatt resultat av S&P 500 Total Return (TR) Index (Underliggande Index) dagligen plus en räntesats. Detta innebär att nivån på indexet ska stiga när det underliggande indexet sjunker och sjunker när det underliggande indexet stiger dagligen. Räntan som läggs till indexnivån är baserad på dubbelt så mycket som bankerna i London lånar ut amerikanska dollar till varandra över en natt tjänat på kortposition.

Ett företags viktning i det underliggande indexet beror på dess relativa storlek, baserat på det sammanlagda värdet av ett företags lätt tillgängliga aktier jämfört med andra företag på aktiemarknaderna. Indexet beräknas på en total totalavkastningsbasis vilket innebär att all utdelning och utdelning från företagen återinvesteras i aktierna.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,50% p.a . Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Xtrackers S&P 500 Inverse Daily Swap UCITS ETF 1C har 208 miljoner euro i tillgångar under förvaltning. ETF är äldre än 5 år och har sitt säte i Luxemburg. Denna börshandlade fond handlas även under kortnamnen XSPD och XSPS på vissa börser.

Investeringsstrategi

S&P 500® Short index spårar S&P 500® omvända dagligen. S&P 500®-indexet spårar de största amerikanska aktierna.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,50% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Xtrackers S&P 500 Inverse Daily Swap UCITS ETF 1C har 208 miljoner euro i tillgångar under förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har sitt säte i Luxemburg.

Handla DXS3 ETF

Xtrackers S&P 500 Inverse Daily Swap UCITS ETF 1C (DXS3 ETF) är en europeisk börshandlad fond. DXS3 ETF är dessutom en inverterad ETF. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURXSPS
London Stock ExchangeGBXXSPS
London Stock ExchangeUSDXSPD
Singapore Stock ExchangeUSDXSPS
Stuttgart Stock ExchangeEURDXS3
XETRAEURDXS3

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.