Följ oss

Nyheter

EYLD ETF köper aktier i företag med höga utdelningar

Publicerad

den

Cambria Emerging Shareholder Yield ETF (CBOE: EYLD ETF) består av aktier med höga kontantfördelningsegenskaper. Det första screeninguniverset för denna ETF

Cambria Emerging Shareholder Yield ETF (CBOE: EYLD ETF) består av aktier med höga kontantfördelningsegenskaper. Det första screeninguniverset för denna ETF inkluderar aktier i tillväxtmarknadsländer med börsvärden över 200 miljoner US-dollar. EYLD består av de 100 företag som har den bästa kombinationen av utdelningsutbetalningar och nettotillskott av aktier, som är nyckelkomponenterna i aktieägaravkastningen. Denna börshandlade fond screenar också efter värde- och kvalitetsfaktorer och för företag som visar låg finansiell hävstång.

EYLD-fondbeskrivning

EYLD lyckas aktivt investera i aktier i tillväxtmarknader med fokus på aktieägaravkastning, mätt genom utdelning och nettoköp av aktier.

EYLD Factset Analytics Insight

EYLD strävar efter att överträffa marknadsviktade medel genom att välja aktier från tillväxtmarknadsföretag som returnerar kontanter till investerare via utdelning och återköp av aktier. Medan fonden fokuserar på aktieägaravkastning tillämpas både grundläggande och tekniska överväganden för EYLD:s urvalsmetodik. Grundläggande mätvärden som pris till kassaflöde, pris till bokfört värde och företagsvärde för EBITDA, underlättar urvalsprocessen tillsammans med momentum och trendtekniska faktorer. De 100 bästa aktierna som får högst poäng i alla dessa kategorier väljs och får samma vikt inom den slutliga portföljen. Fonden är en framväxande marknadsversion av Cambrias avkastningsfonder SYLD och FYLD, med ett tak på 30% på landskoncentration och 25% på sektorns koncentration.

EYLD är aktivt förvaltad och har en förvaltningskostnad på 0,66 procent. Denna ETF äger aktier i 100 olika företag. Historiskt sett har denna ETF haft en spread, det vill säga skillnaden mellan köp- och säljkurs som ligger över en procent vilket är i det högre spannet.

Handla EYLD ETF

Cambria Emerging Shareholder Yield ETF (CBOE: EYLD ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i EYLD. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

Vikt av kapitaletNamnKortnamn
3.35%Shin Foong Specialty & Applied Materials Co. Ltd.6582 TT
2.50%African Rainbow Minerals Ltd.ARI SJ
2.34%Kumba Iron Ore Ltd.KIO SJ
2.15%Tata Chemicals Ltd.TTCH IN
2.04%Cash Equivalent
1.93%Is Yatirim Menkul Degerler ASISMEN TI
1.77%Sino-American Silicon Products Inc.5483 TT
1.75%Hanmi Semiconductor Co. Ltd.042700KS
1.74%Severstal PAOCHMF RM
1.73%Nantex Industry Co. Ltd.2108 TT

Innehaven kan komma att ändras.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.