Följ oss

Nyheter

Vad är en REIT?

Publicerad

den

Vad är en REIT?

Real estate investment trusts (REITs) är värdepapper som handlas på börser som investerar direkt i fastigheter. Detta kan ske både genom fastigheter och inteckningar. Fastighetsfonder är ett enkelt och billigt sätt att komma åt fastighetsmarknaden. REITs erbjuder diversifiering genom att historiskt sett har de haft en liten korrelation med aktiemarknaden.

REITs har ofta särskilda skattefördelar och erbjuder vanligtvis investerare högre avkastning än aktier. En REIT är mer volatil än obligationer, erbjuder de en större potentiell värdeökning. Nedan tittar vi på några börshandlade fonder som investerar i REITs. Genom att köpa en sådan ETF minskar risken.

Vanguard REIT ETF – VNQ

Vanguard REIT ETF (VNQ) är den största fonden inom sektorn. VNQ har en bred portfölj av USA-fokuserade REITs, och erbjuder bred, diversifierad exponering och ett rimligt utgiftsförhållande. Medan intäkter är fondens främsta mål kan investerare också se en värdeökning i det totala värdet.

VNQ spårar MSCI US REIT Index, vilket mäter prestandan för REITs. De specifika aktierna i fonden är en del av indexet, och de är viktade på samma sätt som indexinnehavet. Värdet på VNQ stiger och faller baserat på indexets rörelser som täcker cirka två tredjedelar av värdet av hela USA REIT-marknaden.

Introducerad 2004 har VNQ 29,57 miljarder dollar i totala tillgångar, en genomsnittlig daglig volym på 4,3 miljoner aktier och en förvaltningskostnad på 0,12%.

iShares US Real Estate ETF – IYR

Som namnet antyder är iShares US Real Estate ETF (IYR) ett annan inhemskt REIT. Fonden investerar främst i REITs och fastighetsbestånd och försöker hålla 90 procent av sina tillgångar i värdepapper som finns i Dow Jones U.S. Real Estate Index – fondens riktmärke.

IYR lanserades år 2000 och har 3,53 miljarder dollar i tillgångar. iShares US Real Estate ETF har en genomsnittlig daglig volym på 6,9 miljoner aktier. Förvaltningskostnaden ligger på 0,44%.

Schwab U.S. REIT ETF-SCHH

Schwab US REIT ETF (SCHH) investerar i REITs från Dow Jones US Select REIT Index (dess riktmärke) och i andra REITs som inte ingår i Index. För REITs som ingår i Indexet tilldelas fonden liknande viktningar som de som används i Indexet. Fonden ger bred exponering för ett brett utbud av REITs, inklusive detaljhandel, bostads-, kontor-, hälsovårds-, hotell- och semesteranläggningar, industriella och specialiserade REITs.

SCHH lanserade 2011 och i dag har SCHH 3,76 miljarder dollar i tillgångar. Denna ETF har en genomsnittlig daglig volym på cirka 600 000 aktier och en låg förvaltningskostnad på 0,07%.

Fortsätt läsa
2 Kommentarer

2 Comments

  1. Pingback: Två REITs i konkurs efter detaljhandelns blodbad - ETF-marknaden

  2. Pingback: Fastigheter har en plats i en investeringsportfölj - ETF-marknaden

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *