Följ oss

Nyheter

Tre fonder för futuristisk sektorinvestering

Publicerad

den

Tre fonder för futuristisk sektorinvestering

Eftersom företag inom olika sektorer engagerar sig och producerar nya tjänster och teknologier, utvecklas definitionen av sektorinvesteringar snabbt. Vissa börshandlade fonder är redo att hjälpa investerare att utnyttja dessa möjligheter. I denna artikel tittar vi på tre fonder för futuristisk sektorinvestering.

SPDR Kensho Intelligent Structures ETF (NYSEArca: XKII), SPDR Kensho Smart Mobility ETF (NYSEArca: XKST) och SPDR Kensho Future Security ETF (NYSEArca: XKFS) kan hjälpa investerare att fokusera på den potentiella tillväxtmöjligheten i nästa generations teknik. Dessa ETFer lanserades i slutet av 2017.

Kensho Intelligent Structures ETF investerar i företag vars produkter och tjänster driver innovation bakom intelligent infrastruktur- Detta avser till exempel smart bygginfrastruktur, smarta kraftnät, intelligent transportinfrastruktur och intelligent vatteninfrastruktur.

Kensho Smart Mobility ETF investerar i företag vars produkter och tjänster är engagerade i smart transport, vilket inkluderar områdena autonom och ansluten fordonsteknik, drönare och drone-teknik som används för kommersiella och civila applikationer samt avancerade transportspårnings- och transportoptimeringssystem.

Investera i strukturella förändringar

XKII, XKST och XKFS använder sig av ett tema som kallas den fjärde industrirevolutionen, som bland annat omfattar ökad anslutning, artificiell intelligens, robotik, nya transportmetoder och ökad datakraft.

”Dessa innovationskatalysatorer driver seismiska förändringar, och deras inverkan kommer att känna på nästan alla aspekter av våra liv – från de bilar vi använder, hur vi reser, vilka jobb vi gör och hur vi skapar makt, hur länge vi lever och kommersialiseringen av rymden ”, säger Kenshos John van Moyland i en diskussion med State Street Global Advisors (SSgA).

Den ekonomiska påverkan av den fjärde industrirevolutionen, eller den här exponentiella innovationsperioden och de nya ekonomierna som den ger upphov till, kommer att bli stor. Att förstå bredden och omfattningen av denna förändring är avgörande, och det kommer att hjälpa investerare placera för framtiden.

XKFS, som debuterade i december 2017, investerar i företag som är involverade i innovation bakom framtida säkerhet, som inkluderar områdena cybersäkerhet och avancerad gränssäkerhet, tillsammans med militära applikationer som robotteknik, droner och dronteknik, rymdteknik, bärbar teknik och virtuell eller förstärkt verklighet aktiviteter. XKFS kan ge ett sätt att investera i de som anpassar sig till framtiden för krigsföring och nationell säkerhet, bland annat Aerojet Rocketdyne Holdings, Boeing, Orbital ATK, Mercury Systems och Teledyne Technologies.

”Vi insåg att klassificeringssystem för traditionell sektor kanske inte är väl lämpade för att identifiera områdena exponentiell innovation, tillsammans med de företag som driver den, som är kärnan i den fjärde industrirevolutionen, säger Van Moyland. ”De flesta klassificeringssystem passar bättre för att beskriva mer av en tillverkningsbaserad ekonomi där företag kategoriseras efter funktion. Men det är inte hur världen fungerar. Idag är försörjningskedjor sammankopplade och komplexa, och det sätt på vilket innovationer manifesterar sig är mer genom slutprodukten. ”

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.