Följ oss

Nyheter

Över 800 döda kryptovalutor

Publicerad

den

Över 800 döda kryptovalutor

Kalla det för kryptovalutornas död, eller kanske bara den långsamma pysningen av en kryptobubbla. I det senaste blodbadet av kryptovalutor, där det mest populära valutan Bitcoin har fallit omkring 70%, är cirka 800 döda kryptovalutor nu värda mindre än en cent, enligt CNBC.

Medan nya initial coin offerings (ICO) håller på att lanseras på marknaden för kryptovalutor, har inte alla lyckats. Faktum är att ett stort antal av dem hamnade som bedrägerier och många har inte gjort några konkreta erbjudanden när det gäller den utlovade produkten eller tjänsten. DeadCoins.com-en webbplats som spårar ICO-utgångsvaddar, utdöda ICOs och nära utdöda ICOs-har identifierat omkring 800 sådana kryptovalutor som kan betraktas som ”döda kryptovalutor”, definierade som de vars värde har fallit under en enda cent.

Bitcoin

Bitcoin, världens mest populära kryptovaluta, har förlorat stort under senare tid. Dess utveckling jämförs med det kraftiga fallet som observerades i Nasdaq 100 Index år 2000. Investeringsbanken Morgan Stanley säger att bitcoins nedgång var 15 gånger snabbare än dot -com bubblans fall 2000. Beteendet hos de andra kryptovalutorna betraktas som krusningseffekten över hela kryptovalutamarknaden, som liknar den som ledde till att ett massivt antal teknik och internetbaserade företag föll under dot-com eran.

Ogynnsam utveckling som leder till minskningen

Flera nyutvecklingar beror på nedgången i värdet av kryptovalutorna. Tidigare i år blev två ledande sydkoreanska kryptovaluta-börser hackade, och miljontals tokens stulna. Bilden kring reglerna för kryptovalutor och skattefrågor har också bidragit till trycket på kryptovalutorna. Trots ökningen av antalet ICO och en betydande ökning av mängden kapital som höjts genom ICO, har värderingar gjort ett dyk över hela marknaden. CNBC citerar en rapport från CoinSchedule som säger att företag säkrade finansiering på 3,8 miljarder dollar via ICO i 2017, och antalet har ökat till cirka 11,9 miljarder dollar redan i år.

Men trots att många döda kryptovalutor fortsätter optimismen även i utmanande tider. Förespråkare av kryptovalutor tror att regelverket i framtiden kommer att bli tydligare i framtiden och kommer att bidra till att öka marknadsdeltagandet. Även om kryptovalutor har ännu inte antagits som ett vanligt betalningssätt, fortsätter tekniska framsteg och uppdateringar att öka deras användbarhet. Kryptovalutaentusiaster som vill investera bör hålla ett öga på vad de köper, och bör se till att de verkligen förstår vad som erbjuds i ICO innan de stoppar in med sina hårt intjänade pengar.

Investeringar i kryptovalutor och Initial Coin Offerings (”ICOs”) är mycket riskfyllda och spekulativa, och denna artikel är inte en rekommendation kryptovalutor eller ICO.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.