Följ oss

Nyheter

Investera i Kina med kinesiska sektor-ETF:er – vinnare och förlorare

Publicerad

den

Investera i Kina med kinesiska sektor-ETF:er - vinnare och förlorare

Investera i Kina med kinesiska sektor-ETF:er – vinnare och förlorare. I natt har de kinesiska börserna rasat. China Shenzhen (A-shares) föll med över 4 procent, Shanghai med nästan 3 procent och Hong Kong med 0,3 procent. Raset kom efter ett tal från premiärminister Wen Jibao där han tydligt framhöll att fastighetsmarknaden och fastighetspriserna fortfarande är för höga. Marknaden tolkade detta som att eventuella lättnader inte kommer riktas in på den heta fastighetsmarknaden. Detta fick börserna på fall. De största förlorarna var fastighetsutvecklare och råvarubolag. I år har de kinesiska börserna stigit med mellan 12 och 14 procent omräknat i svenska kronor.

Med ETF:er kan du enkelt välja vilka kinesiska sektorer du vill ha exponering mot. I år har fastighets-ETF:en Claymore AlphaShares China Real Estate ETF (ticker TAO) utvecklats bäst med en uppgång med nästan 25 procent. Denna ETF förväntas dock hamna under press när de amerikanska börserna öppnar kl. 14.30 (sommartid). Sämst i år har det gått för kinesiska energibolag och ETF:en Global X China Energy ETF (ticker CHIE).

Den mest intressanta, enligt min mening, är sektor-ETF:en Global X China Consumer ETF (ticker CHIQ). Denna ETF är också den absolut största sett utifrån förvaltat kapital bland de tillgängliga sektor-ETF:erna. Ska Kina ställa om sin ekonomi och minska exportberoendet och öka den inhemska konsumtionen finns det mycket som talar för denna ETF.

Kina ETF-tabell

[table id=265 /]

Källa: Factset, 14 mars 2012, all avkastning i SEK

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.