Följ oss

Nyheter

Nya ETF-lanseringar – världens första Emerging Markets företagsobligations-ETF

Publicerad

den

Nya ETF-lanseringar - världens första Emerging Markets företagsobligations-ETF

Nya ETF-lanseringar – världens första Emerging Markets företagsobligations-ETF. ETF-lanseringarna i USA fortsätter i oavbruten takt. En av de mest intressanta lanseringarna, enligt min mening, är WisdomTrees ETF – WisdomTree Emerging Markets Corporate Bond Fund (ticker EMCB). Denna ETF med inriktning på Emerging Market och företagsobligationer är unik och detta är den första ETF:en av detta slag. Förvaltningsavgiften är också attraktiv bara 0,60 procent per år.

MLP är ett relativt okänt begrepp för svenska investerare utomlands är det desto mer etablerat. MLP står för Master Limited Partnerships och innefattar infrastrukturbolag som får en majoritet av sina intäkter genom transport, lagring och processande av olja och gas. MLP:s brukar ha en hög direktavkastning och en låg korrelation mot aktiemarknaden i stort. Yorkvilles ETF kommer att följa Solactive High Income MLP Index. Första handelsdagen är idag.

United States Agriculture Index Fund (ticker USAG) är den senaste ETF-lanseringen. Underliggande index är SummerHaven Agriculture Index Total Return index. I dagsläget är informationen begränsad då ETV:en lanseras först  imorgon.

För instrument och tickerkoder:

[table id=263 /]

Tillväxtmarknad, från engelska emerging markets, en term inom finansiell ekonomi för marknader som representeras av utvecklingsländer. Termens historiska bakgrund är att det vid marknadsföring av finansiella produkter klingar bättre med tillväxtmarknader än med underutvecklade regioner, u-landsmarknader etc.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.