Följ oss

Nyheter

Bästa Kina ETF:en

Publicerad

den

Bästa Kina ETF:en

Bästa Kina ETF:en. Efter önskemål från en av våra besökare presenterar vi nedan en sammanställning över 35 Kina ETF:er noterade i Sverige, Tyskland och USA. All avkastning är omräknad till svenska kronor. Vi på ETFSverige tycker framförallt om de kinesiska indexen CSI 300 och MSCI China. Detta beror framförallt på att bank & finans har en lägre vikt i dessa index. CSI 300 indexet ger dessutom en exponering mot ”mainland China” och kinesiska A-aktier.

I dagsläget finns det två ETF:er som följer CSI 300 tillgängliga en i Tyskland (CS ETF (IE) on CSI 300 B) och en i USA (Market Vector China). Båda har dock allvarliga brister i dagsläget. CS CSI 300 ETF:en och Market Vector China har båda väldigt dålig likviditet och stora spreadar. Market Vectors ETF:en har även ett ytterligare problem. Den handlas till en premie i förhållande till NAV (Net Asset Value), dvs. den är övervärderad.

Olika varianter av MSCI China indexet

Det finns flera olika varianter av MSCI China indexet. Det vanligaste i ETF-sammanhang är MSCI International China index. Detta index ska täcka in 85% av de kinesiska aktiemarknaderna och inkluderar B, H, Red Chip and P Chip-aktier.

Tabellen nedan är filtreringsbar och inkluderar avkastning under tidsperioderna 1 månad och hittills i år.

[table id=165 /]

Källa: Facset, 2 november 2011

Tickerkoderna för ETF:er från Sverige och Tyskland stämmer inte alltid överens med aktuella marknadstickers. Tickerkoderna ovan är de som Facset använder.

För tidigare inlägg om Kina ETF:er