Följ oss

Nyheter

64 procents genomsnittlig avkastning vid börsintroduktioner?

Publicerad

den

Ja, det är underbart möjligt. Aktiemarknadsproffs säger att IPO-sektorn (Initial Public Offering) håller på att återupplivas. Pundits säger att investerarna är på väg att uppleva ännu en aktieboom liknande 1998-99 på kommande teknologibörser. De har rätt. Teknikföretag med börsintroduktioner upplever stora ökningar i aktiekurserna så snart handeln börjar. 64 procents genomsnittlig avkastning vid börsintroduktioner är en historisk siffra och ingen garanti för framtida avkastning.

Som en illustration, i början av december 2020, stängde DoorDash, en matleveransapp, sin första handelsdag med en värdestegring på 82 %. Aktierna var prissatta till $102 styck tisdagen den 8:e december 2020. De började handlas onsdagen den 9:e till $182 per aktie och stängde dagen på $189 per styck!

Trots härjningarna av COVID-19 på resor, Airbnb, steg husuthyrningsteknikstartupens aktievärden med 112 % efter sin börsintroduktion torsdagen den 10 december 2020. Airbnbs aktier hade en pris på 68 USD per aktie på onsdagskvällen, några timmar före börsintroduktionen.

Monstruösa uppgångar i aktiekurser är en indikator på ökande efterfrågan på börsintroduktioner från detaljhandeln. Investerare är nu redo för de kommande börsintroduktionerna av Robinhood, SpaceX, Instacart och Stripe, som med all sannolikhet kommer att dyka upp.

Tidigare dominerades börsintroduktionssektorn av stora finansiella institutioner. Mom-and-pop-investerare tyckte att det var en uppförsbacke att komma in på heta börsintroduktionsåtgärder. I decennier har välbeställda institutionella investerare gjort ett dödande av börsintroduktioner. Detta är på väg att förändras, tack vare Freedom Finance.

Vår Freedom24 recensionsartikel kanske inte tar upp fördelarna och nackdelarna med en ny teknikaktiebubbla, och utmaningarna med det traditionella IPO-prissättnings- och handelssystemet. Som sagt, det kommer att avslöja varför Freedom24 IPO-tjänster är en gudagåva för den stigande börsintroduktionsmarknaden för privata investerare.

64 % medelavkastning i slutet av inlåsningsperioden. Freedom Finance analytiker har rekommenderat 244 börsintroduktioner sedan 2012. 64 procents genomsnittlig avkastning vid börsintroduktioner är en historisk siffra och ingen garanti för framtida avkastning.

Vad är Freedom24? | Freedom24 recension

Freedom24 är en onlineportal som stöder internationella investeringar i aktier, börsintroduktioner, terminer, värdepapper och börshandlade fonder för stora företag i Europa, USA och Asien. Freedom24 är onlinehandelsgrenen för Freedom Finance Europe LTD.

Båda enheterna är dotterbolag till Freedom Holding Corp, ett NASDAQ-noterat företag som har sitt huvudkontor på Cypern. Freedom Holding Corp har kontor i USA, Ukraina, Tyskland, Ryssland, Uzbekistan och Kazakstan. Av denna anledning står Freedom Holding Corp under tillsyn av SEC (American Securities and Exchange Commission).

Freedom Finance Europe LTD, operatören av Freedom24.com-portalen övervakas av CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission). Freedom24.com verkar också under MiFID II-reglerna, en indikation på att Freedom24 har robusta investerarskyddsfunktioner på plats.

64 % MEDELAVKASTNING I SLUTET AV LÅSNINGSPERIODEN.
244 IPOS HAR REKOMMENDERATS AV FREEDOM FINANCE ANALYTER SEDAN 2012.
DELTA I IPO’S JUST NU!

Freedom Finance | Freedom24 recension

Freedom Finance Europe lanserades 2008 av dess grundare Timur Turlov. Freedom Finance Europe blev en del av Freedom Holding Corp 2015, där Timur Turlov blev bolagets största aktieägare.

Freedom Holding Corp tillkännagav sin notering på New York-börsen (NYSE) 2017. Idag ger de tillgång till amerikanska börsplattformar som NYSE, CBOE, NASDAQ, AMEX och CME. Freedom Finance ger också investerare tillgång till stora europeiska börser och Moskvabörser.

Freedom Holding Corp har över 142 miljoner dollar i innehav. Det har kundtillgångar till ett värde av över 523 miljoner USD under sin förvaltning. Freedom Holding Corp har över 75 kontor över hela världen och cirka 2000 anställda på sin lönelista.

Timur Turlov är en 33-årig rysk infödd. Han har en civilekonomexamen. Han har gjort sin rikedom genom försäljning av aktier till småskaliga investerare. Turlov äger 72% aktiekapital i Freedom Holding.

Turlov berättar att han började handla som juniorhandlare i ett handelsföretag i Moskva när han fyllde 16 år 2003. Hans deltidsjobb introducerade honom till New York Stock Exchange och ett senare jobb på en bank blev hans träningsplats i det livliga USA. marknadstillträde.

Den ekonomiska kraschen 2008 gjorde honom arbetslös men inspirerade honom också att starta sitt företag. Han utnyttjade sina tidigare kundrelationer för att bygga sin första kundbas. Turlov, med stöd av en handfull av sina arbetslösa kolleger, bidrog med 100 000 dollar som startkapital och byggde upp en robust rysk aktiemäklarfirma.

Hård konkurrens i Ryssland drev Turlov till Almaty, Kazakstan, där Freedom Finance började blomstra. Här satte han sig för att få sitt företag noterat på amerikanska börser, en bedrift som han uppnådde den 16 oktober 2019. ”Aldrig under mina första dagar av min karriär skulle [jag] ha kunnat förvänta mig att vi kommer att bli en aktiehandel en miljoner aktier på en dag, säger Turlov.

Askar Tashtitov är vd och direktör för Freedom Holding Corp. Tashtitov har arbetat tillsammans med Turlov sedan 2008. Han har en Yale-examen i historia och ekonomi. Jason Kerr är också styrelseledamot på Freedom Holding Corp.

Han har doktorerat vid University of Utah och är William H. Leary Scholar. Han är en kommersiell processledare och har varit styrelseledamot på Freedom Holding Corp sedan 2008. Byråns övriga styrelseledamöter inkluderar Lenn Stillman, Boris Cherdabayev och Amber Williams.

64 % medelavkastning i slutet av inlåsningsperioden. Freedom Finance analytiker har rekommenderat 244 börsintroduktioner sedan 2012. 64 procents genomsnittlig avkastning vid börsintroduktioner är en historisk siffra och ingen garanti för framtida avkastning.

Freedom24 unika IPOer

Fråga vilken privat investerare som helst och de kommer att berätta att bra börsintroduktioner är svåra att få tag på. De flesta privata investerare misslyckas med att skörda från stora börsnoteringar eftersom deras mäklarfirmor avslår deras begäran om aktieköp med hänvisning till frågor som begränsat utbud av aktier eller hög efterfrågan.

Dessa privatinvesterare får hjälplöst titta på när dessa aktier stiger från sina låga initiala offentliga erbjudanden, som ökar hundratals procent i värde under de första dagarna av handel. Av denna anledning gynnar försäljningen av IPO-aktier mest investerare med djupa fickor.

Ett fåtal privata investerare har haft begränsad tillgång till börsintroduktionsandelar genom att skicka dussintals aktieansökningar före börsintroduktionen. Som sagt, de flesta av dem får sällan sina drömaktier. Om inte en privat investerare har massor av lycka på sin sida eller har kontakter genom familj eller vänner, har de lite hopp när de ansöker om IPO-aktier. Allt de kan göra är att slå tärningen, ansöka och hoppas på det bästa.

Sanningen är att börsintroduktionsmarknaden har ställts mot privata investerare sedan den stora depressionens dagar. Då hade företag som hade väntande aktieerbjudanden svårt att hitta privata investerare. På grund av det skulle företag uppvakta rika stora institutioner innan de fördelade sina aktier.

Med tiden blev det felaktiga intrycket att privatinvesteraren inte bryr sig om nya erbjudanden normen. Sedan dess har den genomsnittliga investeraren varit tvungen att möta flera miljarder dollar på börsintroduktionsarenan för att få tillgång till glittriga nypräglade aktier.

Tillkomsten av onlinehandelsplattformar har varit en välsignelse för privata investerare och sänkt inträdesbarriären till den tidigare stängda börsintroduktionsmarknaden. Småskaliga investerare kan nu läsa om högt flygande börsintroduktioner och lägga sina aktieordrar via onlinemäklare.

Det har dock förekommit obalanser i aktiefördelningen. Eftersom efterfrågan på heta IPO-aktier slår utbudet, har privatinvesterare varit tvungna att bygga upp mycket nära förbindelser med emitterande företag eller aktiegaranter för att komma in i aktionen.

Denna brist har gett upphov till en IPO-aktielotteriprocess som gynnar investerare som har massor av företag med mäklarfirmor. Mäklarföretag kommer att tilldela sina höginkomstkunder fler börsintroduktionsandelar för att gynna och bygga lojalitet.

Detta system gynnar alla intressenter utom den enskilda investeraren. Freedom24 försöker ändra detta status quo. Dess IPO-deltagandefunktion tillåter småskalig tillgång till aktier till deras initiala pris, vilket hjälper dem att dra nytta av den troliga prishöjningen.

De demokratiserar investeringar och säkerställer att privata investerare också kan se värdet på deras börsintroduktionsaktier växa med hundratals procent.

Tidigare Freedom24 IPO:s avkastning i %:

64 % MEDELAVKASTNING I SLUTET AV LÅSNINGSPERIODEN.
244 IPOS HAR REKOMMENDERATS AV FREEDOM FINANCE ANALYTER SEDAN 2012.
DELTA I IPO’S JUST NU!

Är Freedom24 säkert? | Freedom24 recension

Freedom Finance har deltagit i amerikanska börsnoteringar som Zynga Inc, Facebook Inc, Tesla Inc och Alibaba Group Holding Ltd. Under sina tidigare år skulle de investera lånade pengar i kazakiska företag och fungera som marknadsgaranter.

Även om detta var lagligt enligt kazakisk lag, är det ogillat på andra ställen för sin risk. Lyckligtvis lönade sig deras investeringar i den kazakiska industrisektorn, vilket gav Freedom Finance massor av avkastning på investeringar via efter IPO-rallyn.

Freedom Finance Europe LTD är en CySEC-reglerad mäklare. Tidigare uppvaktade CySEC-reglerade mäklare många kontroverser. Vissa CySEC-licensierade aktie- och valutamäklare på nätet var del av storskaliga finansiella bedrägerier och bedrägerier, vilket gav CySEC-licensierade företag ett dåligt namn.

CySEC har varit i drift sedan 2001 och utvecklas med tiden. Till en början försökte regulatorn erbjuda en gynnsam regleringsmiljö för mäklarföretag. Dess krav var därför slappa och erbjöd en enkel installationsprocedur och skattebesparingar för företag.

Allt eftersom det drog in fler företag, förblev bedrägliga aktiviteter ostraffade, och bedragare kom undan utan straff. Cypern blev en del av Europeiska unionen 2004. Följaktligen har CySEC:s verksamhet varit tvungen att följa strikta EU-lagar och riktlinjer.

Som en illustration måste alla CySEC-licensierade företag följa direktivet om marknader för finansiella instrument (MiFID). MiFID är en EU-förordning som ökar transparensen på de finansiella marknaderna. Dessutom har MiFID-lagar skapat ordning i regulatoriska avslöjanden som styr affärsverksamheten i EU-regionen.

Av denna anledning licensierade CySEC företag som Freedom Finance Europe för att följa MiFID och EU-standarder. CySEC har också infört åtgärder som förhindrar ekonomiskt missbruk och bedrägerier för att skydda investerarens intressen.

För att illustrera denna punkt måste alla CySEC-mäklarfirmor inneha 750 000 € som operativt kapital för att säkerställa att de kan skydda sina kunders marknadspositioner i tider av volatilitet. De måste också utfärda periodiska finansiella rapporter till CySEC och årliga tredjepartsrevisorrapporter.

För att följa CySEC-lagstiftningen separerar Freedom Finance Europe sitt handels- och operativa kapital. De måste bank dessa konton med en nivå 1-bank. Om du väljer att handla med Freedom Finance Europe, skyddar Investor Compensation Fund (ICF) ditt konto från företagets konkurs eller insolvens.

Skulle Freedom Finance bli insolvent kommer ICF att kompensera dig för handelskapital upp till €20 000. Det är därför säkert att säga att Freedom24 och Freedom Finance Europe är en säker investeringsplattform.

Freedom Holding Corps NASDAQ-notering är också ett bevis på att Freedom24 drivs av en välrenommerad institution. Freedom Holding Corp är det enda EU-mäklarföretaget på den amerikanska börsen, vilket inte är så enkelt.

Dessutom klassificerar CreditSafe Freedom24-portalen som en mycket lågriskplattform. Freedom24 är också medlem i AFME eller Association for Financial Markets in Europe. Eftersom Freedom Finance Europe är verksamt i EU-regionen, följer de Federal Financial Supervisory Authority (BaFin) föreskrifter.

64 % medelavkastning i slutet av inlåsningsperioden. Freedom Finance analytiker har rekommenderat 244 börsintroduktioner sedan 2012. 64 procents genomsnittlig avkastning vid börsintroduktioner är en historisk siffra och ingen garanti för framtida avkastning.

Freedom24-funktioner | Freedom24 recension

Enkel registreringsprocess

Freedom24 har blivit mycket populärt bland småsparare som söker bättre investeringsmöjligheter i en finansiell miljö med låg ränta. De flesta av dessa investerare är nya inom aktiehandel och behöver lättanvända plattformar. Användarvänlighet är Freedom24s utmärkande funktion.

Deras plattforms registreringsprocess är så unik och enkel att en amatör kan använda den för att köpa IPO-aktier. På andra mäklarplattformar online måste investerare registrera sig, öppna ett konto, genomgå verifiering och sedan sätta in pengar innan handel.

På Freedom24 är allt du behöver göra att logga in och klicka på funktionen kundvagnsknapp i det övre högra hörnet för att handla! Deras process är så superintuitiv att din aktieköpprocess blir lika enkel som att köpa dina favoritartiklar på Amazon.

Lägg bara till alla aktier som du är intresserad av i din varukorg och slutför sedan Freedom24:s kassaprocess. För att delta i börsintroduktioner, klicka på börsintroduktionen som du är intresserad av från deras börsintroduktionslista och skicka in din ansökan.

Enligt Freedom24s tidigare data om de 244 börsintroduktioner som de har rekommenderat till sina användare, kan en börsnotering ge en genomsnittlig avkastning på 64 %, vid slutet av din akties låsningsperiod.

Freedom24 IPO-sida

Freedom24 har stort fokus på kommande börsintroduktioner. De har visat dessa börsintroduktioner på sin sida. Varje börsintroduktion har information om investerarutbildning som du kan se genom att klicka på en börsnoteringsflik ”Mer”. Klicka på fliken ”Mer” och läs information om varje företags börsintroduktion, såsom datum för aktieemission och dess finansiella indikatorer.

Freedom24 fokuserar på kommande inledande offentliga erbjudanden genom att placera dem på deras webbplats i en kortrutnätslayout. Det är en intuitiv layout som är ren och genomtänkt.

Freedom24 IPO-försäljningsprocess

1 – IPO-val

Freedom Finances allra första steg är IPO-urvalsprocessen. Här analyserar analytiker på Freedom Finance företag som förbereder sig för att bli börsnoterade, studerar deras indikatorer och marknadstrender. De kommer sedan att lista börsintroduktioner som har en potentiellt hög avkastning på investeringen.

Freedom24-analytikerna söker långt och brett efter dessa saftiga erbjudanden som skannar amerikanska, europeiska och asiatiska börsintroduktioner.

2 – Investeraransökan

Freedom24 kommer sedan att lista kommande börsintroduktioner på sina webbplattformar. Dessutom kommer de att kommunicera med sina kunder och skicka dem rekommendationer och feedback på relevanta frågor.

Freedom24 kommer då att öppna sina dörrar för IPO-ansökningar. Det lägsta initiala offentliga erbjudandet för en småskalig börsintroduktionsorder för investerare hos Freedom24 är 2 000 dollar.

3 – Aktieköp

Investerare som vill köpa börsintroduktioner kommer att skicka en handelsförfrågan via Freedom24 IPO-fliken. Handelsförfrågan bör ange önskat antal aktier. Freedom24 kommer sedan att göra en samlad ansökan om en viss börsintroduktion och skicka den till försäkringsgivaren.

4 – Aktietilldelning

Freedom24 kommer att få sin andel av aktierna och fördela den till sina kunder. Kunder bör notera att börsintroduktioner har ett 93-dagarsförbud mot försäljning av nypräglade aktier. Av denna anledning har börsintroduktionsaktier en låsningsperiod.

Vid denna tidpunkt kommer värdet på aktierna att stiga exponentiellt eftersom handlare som inte deltog i börsnoteringen går efter några aktier på marknaden.

5 – Handel

Som sagt, kunniga investerare som vill dra nytta av de stigande aktiekurserna kan skapa ett terminskontrakt för handel. De kommer dock att betala nära 10% till 15% av sina aktiekurser i avgifter.

6 – Stängning av handel

När inlåsningsperioden för börsintroduktionen är slut, kommer investerare att ha tillgång till sina aktier. De kan sälja dem eller hålla dem i sin portfölj, enligt deras handelsstrategi.

Hur deltar man i en Freedom24-noterad börsintroduktion?

  1. Gå till Freedom24 IPO-fliken och öppna ett konto
  2. Sätt in minst $2000 på ditt konto med kort eller banköverföring
  3. Skicka en förfrågan till Freedom24 via ditt konto genom att helt enkelt välja din föredragna IPO-ticker på deras hemsida. Ange antalet aktier som du vill köpa och bekräfta din transaktion.

64 % medelavkastning i slutet av inlåsningsperioden. Freedom Finance analytiker har rekommenderat 244 börsintroduktioner sedan 2012. 64 procents genomsnittlig avkastning vid börsintroduktioner är en historisk siffra och ingen garanti för framtida avkastning.

Handelskostnader

Freedom24 har en prissättningsmodell per aktie vars överkomlighet beror på din frekvens av handel och antalet köpta aktier. Nedan är en uppdelning av dess handelskommissionssystem per aktie:

Freedom24 gratisplan tar ut 0,02 € i provision på alla aktieköp

 Den månatliga €10-planen tar ut en avgift på €0,012 per aktie på alla köp.

 Planen på €200 per månad har en provision per aktie på €0,008

Av denna anledning är gratisplanen en förnuftig idé för privata investerare som gör minimala aktieköp. Aktiva handlare kommer dock att föredra handel med andra mäklarfirmor som tar ut en fast avgift på transaktioner. Värdet på andelar som tilldelats ditt konto kommer att avgöra

Freedom24 IPO-deltagandeavgifter

 Konton som tar emot tillgångar värda mindre än $20 000 kommer att betala en avgift på 5 % som en deltagaravgift.

 Investerare som får tillgångar värda under 50 000 USD kommer att betala en avgift på 4 %

 Kunder som får tillgångar värda 50 000 USD och mer betalar en avgift på 3 %.

Freedom24 tar ut 0,5 % på transaktionsbelopp som försäljningsprovision.

 Över disk betalar handlare en avgift på 0,12 % på handelsvolymer.

Freedom24 insättningar

Du kan finansiera ditt Freedom24-konto via bank- eller kreditkort och banköverföring. Freedom24 accepterar MasterCard och Visa i sin kassaprocess. Som sagt, alla kort måste ha en EU-bank som utfärdare. Uttag sker via banköverföringar.

64 % MEDELAVKASTNING I SLUTET AV LÅSNINGSPERIODEN.
244 IPOS HAR REKOMMENDERATS AV FREEDOM FINANCE ANALYTER SEDAN 2012.
DELTA I IPO’S JUST NU!

Andra Freedom24-funktioner | Freedom24 recension

Freedom24 Trading Software

Freedom24-handelsmjukvaran har en version för stationär dator, webbläsare och mobil enhet för enkel användning. Deras handelsmjukvara öppnar upp för handlarnas tillgång till globala börser som NASDAQ, NYSE, KASE, Ukrainian Exchange, Deutsche Börse, LSE, SPBEX och MOEX.

Alla handlare kan hantera och övervaka sina tillgångar från ett intuitivt gränssnitt. Dessutom har Freedom24 användbara sociala nätverksfunktioner.

Freedom Finance utbildning

Freedom24 är en robust handelswebbplats med förstklassiga handelsverktyg. Dess användare kommer att dra nytta av dess omfattande analytiska stöd för bättre beslutsfattande. Du kan också söka stöd från Freedom Finance-mäklare och få tillgång till riktiga investeringsproffsråd och vägledning. Ännu bättre Freedom24 har en demokontofunktion för amatörhandlare på aktiemarknaden.

Investeringsidéer

Freedom24-webbplatsen har många investeringsrekommendationer från välrenommerade experter på investeringsinstitutioner. Du kommer att läsa forskning om tillväxtpotential från analytiker på J.P Morgan, Merrill Lynch och över 50 andra analytiker från stora investeringsbanker.

Marknadsnyheter

Freedom24 har en användbar ”Nyheter”-flik som innehåller användbara finansmarknadsnyheter för din fundamentala analys.

Freedom24 kundsupport

Freedom24 erbjuder kundsupport via livechatt, telefon och e-post. Deras webbplats har kontaktuppgifterna för deras kontorsplats.

Freedom24 Recension Slutsats | Freedom24 recension

Detaljhandelsinvesterare går in i börsintroduktioner och Freedom Finance skördar en riklig skörd från deras ökande intresse. Freedom Finances Freedom24-portal möter användarnas krav via sin väldesignade, lättanvända plattform som har ett utmärkt urval av börsintroduktioner. Freedom Finance är också välreglerad och kommer att växa sig starkare när det bygger upp förtroende för handel bland sina kunder.

Denna text publiceras i samarbete med Freedom24 .

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

AINJ ETP spårar INJ och skapar staking intäkter

Publicerad

den

21Shares Injective Staking ETP (AINJ ETP) med ISIN CH1360612134 är 100 procent fysiskt uppbackad. 21Shares Injective Staking ETP (AINJ) spårar prestanda för INJ samtidigt som den skapar staking intäkter som återinvesteras i ETP för förbättrad prestanda. Medan blockchain-nätverk vanligtvis är siloförsedda, stöder Injective Protocol sömlösa interaktioner över stora nätverk, vilket möjliggör ett unikt utbud av finansiella produkter och tjänster. 21Shares Injective Staking ETP erbjuder ett enkelt, reglerat och transparent sätt att dra nytta av nätverkets växande betydelse inom decentraliserad finans (DeFi).

21Shares Injective Staking ETP (AINJ ETP) med ISIN CH1360612134 är 100 procent fysiskt uppbackad. 21Shares Injective Staking ETP (AINJ) spårar prestanda för INJ samtidigt som den skapar staking intäkter som återinvesteras i ETP för förbättrad prestanda. Medan blockchain-nätverk vanligtvis är siloförsedda, stöder Injective Protocol sömlösa interaktioner över stora nätverk, vilket möjliggör ett unikt utbud av finansiella produkter och tjänster. 21Shares Injective Staking ETP erbjuder ett enkelt, reglerat och transparent sätt att dra nytta av nätverkets växande betydelse inom decentraliserad finans (DeFi).

Fördelar

Innovativ teknik: Injective erbjuder ett avancerat DeFi-ekosystem med funktioner som noll gasavgifter och omedelbar slutgiltig transaktion, vilket förbättrar användarupplevelsen på finansiella kryptoapplikationer.

Staking med lätthet: Med AINJ kan investerare få tillgång till r med fördelen av professionell riskhantering samtidigt som de undviker behovet av att direkt låsa tillgångar.

100 % fysiskt uppbackad: 21Shares Injective Staking ETP är 100 % fysiskt backad av den underliggande INJ och förvaras i kylförvaring hos ett institutionellt förvaringsinstitut, vilket erbjuder ett bättre skydd än depåalternativ som är tillgängliga för enskilda investerare.

Nyckelinformation

Handla AINJ ETP

21Shares Injective Staking ETP (AINJ ETP) är en börshandlad kryptovaluta (ETP) som handlas på Euronext Amsterdam.

Euronext Amsterdam är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDAINJ NA
Euronext ParisEURAINJ FR

Produktinformation

Namn21Shares Injective Staking ETP
Lanseringsdatum9 juli 2024
Emittent21Shares AG
Förvaltningsarvode2,5%

Handelssymboler

KortnamnAINJ
Valor136061213
ISINCH1360612134
ReutersAINJ.S
WKNA4AHQC
BloombergAINJ BW

Fortsätt läsa

Nyheter

Mexico’s post-election potential and investment opportunities

Publicerad

den

Given Mexico’s vast potential and President-elect Claudia Sheinbaum’s track record of progress during her time as mayor of Mexico City, Franklin Templeton’s Dina Ting thinks that investors should be monitoring opportunities to enter this compelling market.

Given Mexico’s vast potential and President-elect Claudia Sheinbaum’s track record of progress during her time as mayor of Mexico City, Franklin Templeton’s Dina Ting thinks that investors should be monitoring opportunities to enter this compelling market.

Just how well—or not so well—Mexico’s President-elect Claudia Sheinbaum may be able to tackle the country’s prevailing challenges is still up for debate. Sheinbaum’s commanding margin of victory in the June election discouraged some investors amid fears that her ruling Morena party could potentially push through constitutional reforms that may adversely impact Mexico’s business environment.

Since the outcome of the US presidential election will remain undecided for a month after Sheinbaum takes office in October, we expect Mexico’s equity markets to experience more short-term market volatility. But given Mexico’s ongoing potential to capitalize on nearshoring investments and Sheinbaum’s track record of progress during her time as mayor of Mexico City (beginning in 2018), we think investors should be monitoring opportunities to enter this compelling market. We believe a continuation of US macro drivers are still poised to drive Mexican exports. Although US appetite for Chinese imports was still high even as recently as 2022, the drop-off in trade with China since then has benefited Mexico, which recently eclipsed both China and Canada to become the biggest US trade partner.

Mexico’s first female president

A protégé of outgoing President López Obrador (or AMLO as he is known), Sheinbaum has pledged to continue along the political course of her predecessor. But as a climate scientist with a Ph.D. in environmental engineering, she appears to us to be more attuned to pressing issues, such as Mexico’s water woes and efforts toward the energy transition. She has demonstrated deep, technical expertise and perspective on vital issues—“not simply as stewardship of natural resources, but also as an issue interconnected with education, social justice, health care, housing and infrastructure,” according to the think tank Atlantic Council.

There is hope that the public-private partnerships that Sheinbaum advanced during her time as Mexico City’s mayor could be a model that she adopts and adapts in her new administration to increase the number of strategic projects. These may include opening natural gas production and transportation to private participants, boosting infrastructure and more renewable energy projects that are critical for Mexico to take advantage of nearshoring-related investment opportunities.

Since renewables like solar and wind currently make up only about 12% of the electricity mix in Mexico (significantly lagging the 16% share for the United States), there is great potential for the country’s clean energy buildout. Sheinbaum has pledged to change course from AMLO in her approach to speeding the promotion of renewable energies with a US$13.6 billion investment plan through 2030 that includes pioneering development of smart grids and other green technologies. Experts have praised Sheinbaum’s methodical approach to governance, for example, bringing stability and predictability to regulatory frameworks with her technical background and reliance on seasoned advisors.

Among some of the moderate-to-high risks for Mexico is public security and crime. Here again, Sheinbaum’s approach in working with US counterparts during her tenure in Mexico City has been applauded. Her cabinet picks for key positions thus far present an even gender distribution and draw from academia and her mayoral administration—in a bid to repeat the successes in crime-fighting she achieved during her years as mayor. These include veteran politicians Omar Garcia Harfuch for Security Minister, Marcelo Ebrard for Secretary of Economy and Alicia Barcena for Secretary of Foreign Affairs.

Mexico poised for economic growth

Over the near term, Mexico is expected to achieve a 2% growth rate—higher than its 20-year average.4 Although Mexico’s headline inflation accelerated beyond analyst expectations in June, its strong trend of domestic demand and high consumer confidence should also offer some economic momentum, in our opinion. For example, June auto sales were up 8.3% from a year earlier, according to government data.

It’s also important to recognize that Mexico is the second-highest receiver of remittances—transfers of money from migrants working abroad—in the world, behind only India. For the decade leading up to 2020, the percentage of households in Mexico that received remittances rose to 5.1% from 3.6% in 2010. Last year, remittances to Mexico notched a 7.6% increase, hitting a record US$63 billion, due to a strong US labor market.

Exhibit 1: Mexico Consumer Confidence

Exhibit 2: Mexico Real Gross Domestic Product (GDP) Forecast

Investors seeking exposure to Mexico’s market through broad emerging market indexes, like the MSCI Emerging Market (EM) Index, gain less than a 3% weighting to Mexico. And while China’s dominant share of the benchmark is lower now than in recent years, it still presents a 25% weighting, which may be more than investors want. In our opinion, single-country exchange-traded funds offer a compelling way for investors to layer targeted access to a country’s large- and mid-sized companies at a low cost.

As of the end of June, Mexico’s main benchmark stock index, the IPC, held a 33% weighting in the consumer staples sector. Materials and financial sector stocks make up the next biggest weighting at about 19% each.

As Mexico continues to play a larger role in global supply chains, investors should note corporate nearshoring progress as gauged by the country’s foreign direct investment (FDI) trends. At the end of 2023, Mexico ranked ninth among the world’s largest recipients of FDI, receiving investments of US$36 billion—about 2% more than in the prior year. Longer term, we believe nearshoring efforts, to diversify and improve the security of supply chains, remain a key tailwind for Mexico’s economy and markets.

Fortsätt läsa

Nyheter

JPGR ETF investerar i amerikanska tillväxtaktier

Publicerad

den

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF - USD (acc) (JPGR ETF) med ISIN IE0005CH3U28, är en aktivt förvaltad ETF som investerar i amerikanska tillväxtaktier och strävar efter att generera en högre långsiktig avkastning än Russell 1000 Growth-index. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF – USD (acc) (JPGR ETF) med ISIN IE0005CH3U28, är en aktivt förvaltad ETF som investerar i amerikanska tillväxtaktier och strävar efter att generera en högre långsiktig avkastning än Russell 1000 Growth-index. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,49 procent p.a. JPMorgan Active US Growth UCITS ETF USD (acc) är den billigaste ETF som följer JPMorgan Active US Growth-index. ETF:n replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen ackumuleras och återinvesteras.

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF USD (acc) är en mycket liten ETF med 4 miljoner euro under förvaltning. ETF lanserades den 18 januari 2024 och har sin hemvist i Irland.

Möjlighet

Erfaret portföljförvaltningsteam med i genomsnitt 30 års branscherfarenhet

Utnyttja de bästa idéerna från JPMorgans dedikerade tillväxtforskningsteam, förutom grundläggande insikter från över 20 amerikanska aktiekarriäranalytiker, alla med i genomsnitt 20+ års branscherfarenhet

Portfölj

Kombinerar två av JPMorgans beprövade aktiva amerikanska aktiestrategier (tillväxt med stora bolag och tillväxtfördelar), som kombineras för att leverera en diversifierad portfölj av amerikanska tillväxtaktier med underskattad tillväxtpotential över sektorer.

Resultat

Aktivt förvaltad investeringsstrategi som strävar efter att leverera en stilren tillväxtaktieportfölj med en viss grad av marknadskapitalflexibilitet

Investeringsmål

Delfonden strävar efter att uppnå en långsiktig avkastning som överstiger Russell 1000 Growth Index (Netto Total Return of 30% källskatt på utdelning) (”riktmärket”) genom att aktivt investera främst i en tillväxtstilsorienterad portfölj av amerikanska företag .

Handla JPGR ETF

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF – USD (acc) (JPGR ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURJGRO
London Stock ExchangeGBXJGOR
London Stock ExchangeUSDJGRO
SIX Swiss ExchangeUSDJGRO
XETRAEURJPGR

Största innehav

NamnISINVikt %
MICROSOFT CORPUS59491810459,63%
NVIDIA CORPUS67066G10406,95%
AMAZON.COM INCUS02313510676,67%
META PLATFORMS INC-CLASS AUS30303M10276,06%
APPLE INCUS03783310055,24%
ELI LILLY & COUS53245710833,99%
ALPHABET INC-CL CUS02079K10793,62%
MASTERCARD INC – AUS57636Q10402,93%
BROADCOM INCUS11135F10122,60%
Cash and Cash Equivalent2,15%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Populära