Följ oss

Nyheter

Denna fond förlorade 80 procent av tillgångarna på GameStop

Publicerad

den

Denna fond förlorade 80 procent av tillgångarna på GameStop

Nu kan denna fond drabbas igen. State Street’s börshandlade fond XRT, som investerar i detaljhandelsåterförsäljare, har ett förvaltat kapital på cirka 780 MUSD. XRT förlorade emellertid 80 procent av tillgångarna på GameStop. Denna ETF har precis återhämtat sig från GameStop, men kan komma att drabbas igen.

SPDR S&P Retail ETF (ticker XRT) plågas av denna säljare av videospel för andra gången, bara några veckor efter att ha förlorat 80% av sina tillgångar i januaris meme-stock drama. GameStop steg med ungefär 50 procent på torsdagen efter en 104 procent vinst föregående dag. Det är ett problem för XRT eftersom det ska innehålla lika mycket av varje aktie, men det balanserar inte tillräckligt snabbt för att motverka GameStops kursökningar. Företaget utgör nu cirka 5,9% av fonden. Det borde vara en procent.

Förra gången gick GameStops viktning så småningom upp till 20 procent av XRT, vilket fick en utflyttning från fonden. Det tog ungefär tre veckor för tillgångar att återhämta sig. De nådde den högsta nivån sedan 2018 på tisdag, strax före den senaste anfallet av meme-stock galenskap. Med GameStops plötsliga återupplivande kan det bli mer smärta före den passiva fondens återbalans i mars, enligt CFRA Research Todd Rosenbluth.

Vi har sett det tidigare

”Investerare i XRT har sett den här filmen tidigare, med GameStop som snabbt dominerar den normalt lika viktade portföljen innan de faller kraftigt”, säger Rosenbluth, CFRA: s chef för ETF-analys. ”Utan begränsningar för positionsstorlekar och återbalansering nästan en månad bort är risken stor att aktien kommer att driva utvecklingen upp och ner.”

Naturligtvis var GameStops rally i januari i en annan skala. Aktiekursen ökade då med 1 600 procent, vilket gjorde att XRT steg med cirka 37 procent. Det var ett rekord för den normalt förfallna ETF. Men när återförsäljaren sjönk, drabbades ETF. XRT handlas cirka fem procent lägre i februari trots en boost från GameStop den här veckan.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *