Följ oss

Nyheter

SparkChange Physical Carbon EUA ETC når 1 miljon ton CO2-tillstånd under den första månadens handel

Publicerad

den

Världens första börshandlade råvara (ETC) uppbackad av EUs fysiska koldioxidkvoter (EUA), SparkChange Physical Carbon EUA ETC (Ticker: CO2) har redan investerat 109 miljoner USD i produkten. Detta innebär att över 1 miljon ton CO2-tillstånd undanhålls förorenare i Europa, vilket skapar en positiv miljöpåverkan.

Världens första börshandlade råvara (ETC) uppbackad av EUs fysiska koldioxidkvoter (EUA), SparkChange Physical Carbon EUA ETC (Ticker: CO2) har redan investerat 109 miljoner USD i produkten. Detta innebär att över 1 miljon ton CO2-tillstånd undanhålls förorenare i Europa, vilket skapar en positiv miljöpåverkan.

SparkChange CO2, som noterades på London Stock Exchange den 4 november 2021, erbjuder investerare ett enklare sätt att investera i fysiska EU-koldioxidrätter, så kallade CO2-tillstånd, eller ”tillåter att förorena”, som EU-kommissionen tvingar industriutsläppare att erhålla för att begränsa nivåerna på föroreningar i Europa.

Elliot Waxman, VD för SparkChange sa: ”Investerare behöver akut ett konkret sätt att bekämpa klimatförändringar och för att uppnå sina miljömål. När investerare köper SparkChange Physical Carbon EUA ETC (Ticker: CO2) undanhåller de tillstånd från de stora förorenarna. På bara fyra veckor hålls över en miljon ton CO2-tillstånd indragna, vilket kan leda till att utsläppen permanent förhindras från att komma in i jordens atmosfär. Det är ett utmärkt exempel på investeraraktivism.”

EU-kommissionen minskar utbudet av EUAs år för år för att hjälpa Europas övergång till nettonoll. Eftersom förorenare och investerare konkurrerar om detta minskande utbud av EUA, kommer den ökade knappheten sannolikt att stödja prispressen uppåt. Det stigande priset på EUA uppmuntrar förorenarna att gå över från att använda smutsiga fossila bränslen till renare energi. Vidare, enligt EU-lagstiftningen, utlöser ett innehållande EUA i 12 månader att ytterligare EUA annulleras under kommande år, vilket förstärker den totala effekten och låser in fler utsläppsrätter.

Skapades i samarbete med HANetf, Europas ledande white label ETP-leverantör

Hector McNeil, co-VD för HANetf sa: ”Vi ser verklig entusiasm från institutionella investerare om denna nya produkt eftersom den tillåter investerare att uppfylla sina miljömål och minska koldioxidutsläppen i sina portföljer.”

Erik-Jan Nieboer, Head of Commodities of Flow Traders, sa: ”Vi är stolta över att arbeta med SparkChange och fungera som market maker för världens första börshandlade råvara med fysiskt stöd med koldioxidutsläpp. Detta är ett meningsfullt steg mot att investerare ska få större exponering för produkter som har en positiv inverkan på miljön och bidrar till att bekämpa klimatförändringarna. På Flow Traders fortsätter vi att investera i våra handelsmöjligheter för att säkerställa att hållbara investeringsprodukter, som SparkChange CO2, kan handlas enkelt och effektivt.”

Handla CO2 ETF

SparkChange Physical Carbon EUA ETC (Ticker: CO2) är ännu så länge endast upptagen till handel på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

SparkChange Physical Carbon EUA ETC (Ticker: CO2)

ExchangeKortnamnISINCurrency
LSECO2UXS2353177293USD
LSECO2PXS2353177293GBP
LSECO2XS2353177293EUR

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *