Följ oss

Nyheter

Mexiko, Latinamerikas ekonomiska lokomotiv

Publicerad

den

Mexiko, Latinamerikas ekonomiska lokomotiv Mexiko är den näst största ekonomin i Latinamerika, och ett av de mest konkurrenskraftiga och utvecklade länderna

Mexiko är den näst största ekonomin i Latinamerika, och ett av de mest konkurrenskraftiga och utvecklade länderna i regionen. Mexiko är världens största spanskspråkiga land med starka band med resten av Latinamerika genom frihandelsavtal och historiska samarbeten. Under senare år har landet fått erkännanden för sin starka, öppna och diversifierade ekonomi. Mexiko är Latinamerikas ekonomiska lokomotiv.

Business Sweden har satt samman en rapport som beskriver den mexikanska ekonomins status, de mest lovande industrierna och hur företag kan växa internationellt genom att expandera till Mexiko. Landet är enligt en rapport från Världsbanken “Doing Business” som publicerades 2017, det land i Latinamerika som det är lättast att göra affärer i.

Latinamerikanskt nav

Många internationella företag hanterar sin verksamhet eller försäljning till Central- och Latinamerika från Mexiko. Det är också en gateway till USA-marknaden. Trots den protektionistiska politiken som kommer från norr, är Mexikos och USAs ekonomier starkt sammanflätade med integrerade värdekedjor som inte lätt löses utan att negativt påverka båda ländernas ekonomier.

I rapporten tar Business Sweden dig igenom makroaspekter relaterade till ”Trump-effekten” tillsammans med utmaningarna i den befintliga korruptionen, men fokus läggs på de många möjligheter som den mexikanska marknaden erbjuder. Till exempel industrins bas med bilindustrin i centrum. Endast Tyskland, Japan och Sydkorea överträffar Mexiko i export av fordon. Business Sweden nämner reformer inom utbildning, IKT och energisektorer som börjar påverka de enskilda medborgarna och arbetsmarknaden som helhet positivt, vilket förbättrar den svaga produktiviteten och i slutändan stärker den övergripande ekonomiska utvecklingen. När det gäller investeringar i tillverknings- och detaljhandelsmarknaderna etablerar Mexiko sig som den mest attraktiva destinationen i hela Amerika.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.