Följ oss

Nyheter

Invesco lanserar fysiskt uppbackad Bitcoin ETP med institutionell förvaring och infrastruktur

Publicerad

den

Invesco försöker möta denna efterfrågan med lanseringen av en fysiskt uppbackad Bitcoin ETP designad för sofistikerade investerare som vill få en enkel och effektiv exponering mot kryptovalutan.

Bitcoin (BTC) står för 42 % av kryptovalutamarknaden på 2 biljoner USD och, med Bitcoins till ett värde av mer än 2 miljarder USD som handlas på digitala börser runt om i världen varje dag, är det den mest likvida. Men trots dess storlek och djupa likviditet har många sofistikerade professionella investerare kämpat för att hitta en tillräckligt robust ”institutionell-grade”-mekanism för att investera. Invesco försöker möta denna efterfrågan med lanseringen av en fysiskt uppbackad Bitcoin ETP designad för sofistikerade investerare som vill få en enkel och effektiv exponering mot kryptovalutan. Med en struktur som liknar den för deras väletablerade fysiska guldprodukt kommer Invesco Physical Bitcoin ETP till 100 % att backas upp av innehav i de underliggande digitala tillgångarna i syfte att leverera Bitcoins prisutveckling, minus en fast 0,99 % årsavgift .

Gary Buxton, chef för EMEA ETFer och indexerade strategier på Invesco, sa: ”Vi har haft många samtal under det senaste året eller så med institutionella investerare som ville inkludera en allokering till kryptovalutor i sina portföljer. De vanligaste frågorna handlade om de praktiska aspekterna av investeringar, såsom förvaring av tillgångar, riskhantering, handel och värdering. Intressant nog brukade folk ställa samma frågor om fysiska guldprodukter. Tio år senare kan börshandlade produkter fortfarande erbjuda ett naturligt svar på dessa krav.”

CoinShares, Europas största och äldsta investeringsföretag för digitala tillgångar, är indexsponsor och kommer också att fungera som exekutionsagent för Invesco Physical Bitcoin ETP, en fysiskt uppbackad Bitcoin ETP.

Jean-Marie Mognetti, VD på CoinShares, kommenterade: ”Vi är glada över att samarbeta med Invesco vid denna lansering. Bitcoin handlas på hundratals börser 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året, vilket gör det avgörande för institutionella investerare som vill spåra priset att veta att det finns en robust process på plats för att fånga och filtrera data och producera ett rättvist, objektivt referenspris . CoinShares timreferenskurs har utformats för att ge ett tillförlitligt mått på Bitcoin-priset på de mest likvida och välrenommerade börserna.”

Bitcoins kommer att hållas på uppdrag av Invesco ETP av Zodia Custody, ett brittisk förvaringsinstitut för digitala tillgångar som är registrerad hos FCA som en kryptotillgångsverksamhet enligt Storbritanniens anti-penningtvättsregler. Zodia Custody inkuberades av SC Ventures, innovationsarmen till Standard Chartered. Northern Trust är en medinvesterare i Zodia Custody och administratör för Invesco ETP.

Clive Bellows, chef för Global Fund Services EMEA på Northern Trust, sa: ”Efter att ha utvecklat vår verksamhetsmodell för fondadministration för att betjäna och stödja digitala valutatillgångar är vi glada över att kunna stödja Invesco i dess innovativa produktlansering. Dessa nya möjligheter ligger i linje med både våra kunders potentiella framtida produkterbjudanden och Northern Trusts strategi för att betjäna digitala tillgångar – vilket visar vår förmåga att hjälpa kapitalförvaltare att nå nya investerare och dra nytta av de rådande förändringarna och möjligheterna i fondbranschen idag.”

Maxime de Guillebon, VD på Zodia Custody: ”Vi har utvecklat en mycket säker lösning för att tillhandahålla förvaring och avveckling av digitala tillgångar, utformad för att tillfredsställa kraven från institutionella investerare. Skyddet av privata nycklar – ett mycket viktigt övervägande för institutionella investerare – görs i manipuleringssäkra hårdvarumoduler i mycket säkra datumcenter. Ytterligare funktioner har införlivats i vår lösning för att ytterligare förbättra säkerheten jämfört med traditionella lagringsalternativ. Genom att tillhandahålla mycket säker, skalbar digital tillgångslagring av institutionell kvalitet till Invescos Bitcoin ETP fortsätter vi arbetet med att öka institutionell användning i det digitala tillgångsutrymmet.”

Medan Physical Bitcoin ETP är Invescos första produkt direkt kopplad till digitala tillgångar, har företaget erbjudit investerare exponering för den underliggande blockchain-teknologin i mer än två år via en börshandlad fond. Invesco Elwood Global Blockchain UCITS ETF A (BNXG ETF) 

Handla BTIC ETP

Invesco Physical Bitcoin ETP (BTIC ETP) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETP handlas på Deutsche Boerse Xetra.

’Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Mer om Invesco Physical Bitcoin ETP

KortnamnBTIC
BörsXetra
Bas- /Handelsvaluta USD / EUR
Förvaltningsarvode 0.99%
IndexCoinShares Bitcoin Hourly Reference Rate – 4pm fixing
ReplikeringsmetodPhysical
AdministratorNorthern Trust
CustodianZodia Custody
TrusteeIntertrust Trustees Limited
RevisorKPMG

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Att tajma marknaden är en förlorande strategi

Publicerad

den

När marknaderna blir volatila kan det verka lockande att tajma marknaden. Men att försöka det har visat sig omöjligt och kan bli ett kostsamt misstag.

När marknaderna blir volatila kan det verka lockande att tajma marknaden. Men att försöka det har visat sig omöjligt och kan bli ett kostsamt misstag.

Att titta på det långsiktiga mönstret för tjur- och björnmarknader kan vara frestande för vissa investerare. Varför inte försöka tajma marknaden och undvika dessa nedgångar? Skulle det inte vara bättre än att åka ut? Tyvärr är det inte så lätt.

Marknadscykler – Hypotetisk tillväxt på 10 000 USD investerad i S&P 500 Index (1951-2022)

Tidigare resultat garanterar inte framtida resultat. Index är ohanterat och inte tillgängliga för direktinvesteringar. Endast i illustrativt syfte. Datakällor: Morningstar och Hartford Funds, 2/23. www.hartfordfunds.com

Att undvika nedgångar på marknaden kan också innebära att man går miste om uppgångar. 78 % av aktiemarknadens bästa dagar inträffar under en nedgång eller under de första två månaderna av en återhämtande marknad. Om du missade marknadens 10 bästa dagar under de senaste 30 åren, skulle din avkastning ha halverats. Och att missa de enda bästa 30 dagarna skulle ha minskat din avkastning med 83 %.

Bra dagar händer på dåliga marknader

Att missa marknadens bästa dagar har varit dyrt

Tidigare resultat garanterar inte framtida resultat. Index är ohanterat och inte tillgängliga för direktinvesteringar. Endast i illustrativt syfte. Datakällor: Ned Davis Research, Morningstar och Hartford Funds, 22/2. www.hartfordfunds.com

Fortsätt läsa

Nyheter

OLJJ ETP ger tre gånger den omvända utvecklingen för europeiska bankaktier

Publicerad

den

WisdomTree EURO STOXX Banks 3x Daily Short (OLJJ ETP) är en fullständigt säkerställd, UCITS-godkänd börshandlad produkt (ETP) utformad för att ge investerare en hävstångsexponering mot EURO STOXX-bankerna. Denna ETP följer EURO STOXX Banks Daily Short 3 EUR Bruttoavkastningsindex (SX7EGT3S), vilket ger en totalavkastning som består av -3 gånger den dagliga utvecklingen av EURO STOXX Banks EUR Bruttoavkastningsindex, justerat för att återspegla avgifter såväl som kostnader och intäkter som är inneboende i att korta aktier.

WisdomTree EURO STOXX Banks 3x Daily Short (OLJJ ETP) är en fullständigt säkerställd, UCITS-godkänd börshandlad produkt (ETP) utformad för att ge investerare en hävstångsexponering mot EURO STOXX-bankerna. Denna ETP följer EURO STOXX Banks Daily Short 3 EUR Bruttoavkastningsindex (SX7EGT3S), vilket ger en totalavkastning som består av -3 gånger den dagliga utvecklingen av EURO STOXX Banks EUR Bruttoavkastningsindex, justerat för att återspegla avgifter såväl som kostnader och intäkter som är inneboende i att korta aktier.

Till exempel, om EURO STOXX Banks EUR Bruttoavkastningsindex stiger med 1 % under en dag, kommer ETP att falla med 3 %, exklusive avgifter. Men om EURO STOXX Banks EUR Bruttoavkastningsindex faller med 1 % under en dag, kommer ETP att stiga med 3 %, exklusive avgifter.

EURO STOXX Banker Daily Short 3 EUR Bruttoavkastningsindex

EURO STOXX Banks Daily Short 3 EUR bruttoavkastningsindex syftar till att replikera den omvända dagliga utvecklingen av EURO STOXX Banks bruttoavkastningsindex multiplicerat dagligen med tre och justerat för att återspegla vissa inneboende kostnader för att upprätthålla de hävstångspositioner som krävs för att uppnå detta mål.

EURO STOXX Banks Net Return Index representerar de största företagen som tillhör banksektorn i följande länder i euroområdet: Österrike, Belgien, Finland, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Portugal och Spanien.

Handla OLJJ ETP

WisdomTree EURO STOXX Banks 3x Daily Short (OLJJ ETP) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETP handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade produkt.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
LSEGBx3BASXS2637076568
Borsa ItalianaEUR3BASXS2637076568
XetraEUROLJJXS2637076568

Fortsätt läsa

Nyheter

Exciting New Crypto Investment Opportunities from 21Shares

Publicerad

den

We're thrilled to announce the launch of three groundbreaking Exchange-Traded Products (ETPs). Introducing the 21Shares Immutable ETP, 21Shares Injective Staking ETP and 21Shares Sui Staking ETP. These innovative products expand our comprehensive suite of crypto ETPs, offering unique opportunities to diversify your exposure into the Digital Assets space.

We’re thrilled to announce the launch of three groundbreaking Exchange-Traded Products (ETPs). Introducing the 21Shares Immutable ETP, 21Shares Injective Staking ETP and 21Shares Sui Staking ETP. These innovative products expand our comprehensive suite of crypto ETPs, offering unique opportunities to diversify your exposure into the Digital Assets space.

Check out the factsheets on our newest ETP offerings below.

Name21Shares Immutable ETP
TickerAIMX
ISINCH1360612142
CCYUSD (Euronext Amsterdam) EUR (Euronext Paris)
Fee2,5%

Name21Shares Injective Staking ETP
TickerAINJ
ISINCH1360612134
CCYUSD (Euronext Amsterdam) EUR (Euronext Paris)
Fee2,5%
Name21Shares Sui Staking ETP
TickerASIU
ISINCH1360612159
CCYUSD (Euronext Amsterdam) EUR (Euronext Paris)
Fee2,5%

Why 21Shares ETPs?

• Staking involves locking specific cryptoassets to support the operation and security of a blockchain network, earning rewards in the process. By integrating staking rewards into the 21Shares ETPs, investors enjoy an additional income stream without having to keep their assets locked, enhancing overall returns while maintaining exposure to the respective underlying assets. This makes the 21Shares ETPs an even more attractive option for investors seeking to maximize their investment potential.

• Unprecedented Innovation: Our new ETPs represent a significant advancement in crypto investing. We continue to push the boundaries of what’s possible, providing you with cutting-edge products that leverage the latest in blockchain technology.

• Tactical Crypto Positioning: Our ETPs empower you to strategically position yourself in the rapidly evolving crypto market. Whether you aim to gain exposure to emerging blockchain protocols or diversify your portfolio with innovative assets, our products provide the necessary tools.

• Diverse Exposure: Targeted exposure to three dynamic blockchain projects:

Immutable is a Layer 2 scaling solution for Ethereum, enhancing your experience with fast, low-cost transactions. Partnered with big names like Ubisoft, Immutable offers access to over 200 blockchain-based games and NFTs, all without compromising speed or affordability. Over 100 games are currently being built on the platform, positioning Immutable as a leader in the crypto gaming industry.

Injective Protocol is a Layer 1 blockchain within the Cosmos ecosystem, specifically optimized for DeFi applications. It enables seamless cross-chain interactions with major networks like Ethereum and Solana, providing access to a unique range of financial products. With Injective, you can effortlessly trade major assets like tokenized derivatives, all while enjoying a streamlined and efficient trading experience.

Sui Network is a Layer 1 blockchain designed for high-speed, low-latency transactions, supporting a thriving ecosystem of decentralized applications (dApps). It leverages parallel processing to maintain low costs and high efficiency, while offering gas-less transactions where applications sponsor transaction fees on behalf of users. It also utilizes Meta’s programming language (MOVE) used to develop its abandoned stablecoin project (DIEM) which significantly reduces smart-contract risk. This makes Sui an ideal platform for innovative projects looking to deploy and scale seamlessly, ensuring smooth and cost-effective operations.

Fortsätt läsa

Populära