Följ oss

Nyheter

HJAP ETF japanska företag som följer Parisavtalet

Publicerad

den

HSBC MSCI JAPAN CLIMATE PARIS ALIGNED UCITS ETF (HPJP ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI Japan Climate Paris Aligned Index (indexet). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

HSBC MSCI JAPAN CLIMATE PARIS ALIGNED UCITS ETF (HJAP ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI Japan Climate Paris Aligned Index (indexet). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

Indexet är en delmängd av MSCI Japan Index (moderindexet) och består av aktier i stora och medelstora företag (mätt som marknadsvärdet på deras aktier) på de japanska marknaderna, enligt definitionen av indexleverantören. Indexet är utformat för att stödja investerare som söker efter möjligheter som uppstår genom övergången till en ekonomi med lägre koldioxidutsläpp samtidigt som de anpassar sig till kraven i Parisavtalet.

Det utesluter aktier i företag med exponering för kontroversiella vapen, ESG-kontroverser, tobak, miljöskador, termisk kolbrytning, olja och gas samt kraftproduktion.

Fonden förvaltas passivt och syftar till att investera i bolagens aktier i generellt sett samma proportion som i Index. Fonden kan investera upp till 35 % av sina tillgångar i värdepapper från en enda emittent under exceptionella marknadsförhållanden, upp till 10 % i andra fonder och upp till 10 % i totalavkastningsswappar och kontrakt för skillnad.

Beskrivning av HSBC MSCI Japan Climate Paris Aligned UCITS ETF

HSBC MSCI Japan Climate Paris Aligned UCITS ETF investerar i aktier med inriktning Social/Environmental, Japan. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras). MSCI Japan Climate Paris Aligned tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 190 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,18 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC MSCI Japan Climate Paris Aligned UCITS ETF är en mycket liten ETF med tillgångar på 7 miljoner GBP under förvaltning. HJAP ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Handla HPJP ETF

HSBC MSCI Japan Climate Paris Aligned UCITS ETF (HPJP ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURHPJP
Euronext ParisEURHPJP
XETRAEURHJAP
SIX Swiss ExchangeUSDHPJP
London Stock ExchangeGBPHPJS
London Stock ExchangeUSDHPJP

Största innehav

VärdepapperVikt (%)
Keyence Corp4.35
Toyota Motor Corp4.29
Sony Group Corp4.22
SoftBank Group Corp2.63
Recruit Holdings Co Ltd2.38
Tokyo Electron Ltd2.29
Hamamatsu Photonics KK2.25
East Japan Railway Co2.24
Yaskawa Electric Corp2.24
Azbil Corp2.13

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.