Följ oss

Nyheter

EPOL ETF för den som vill ha exponering mot polska aktier

Publicerad

den

iShares MSCI Poland Investable Market Index Fund (NYSEArca: EPOL ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index för den bredare polska aktiemarknaden. Denna börshandlade fond är en utdelande ETF och kommer med en förvaltningskostnad på 0,59 procent.

iShares MSCI Poland Investable Market Index Fund (NYSEArca: EPOL ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index för den bredare polska aktiemarknaden. Denna börshandlade fond är en utdelande ETF och kommer med en förvaltningskostnad på 0,59 procent.

EPOL Factset Analytics Insight

EPOL syftar till att fånga den polska aktiemarknadens koncentrerade karaktär eftersom den följer ett brett index som väljer och väger dess beståndsdelar efter marknadsvärde. Men som en tillväxtmarknad anses många av Polens största företag vara mid caps enligt globala standarder. Ett tak på 25% per emittent används också för att uppfylla diversifieringskraven. Fonden använder en representativ urvalsmetod, vilket innebär att den kommer att investera i ett urval av värdepapper som tillsammans har en investeringsprofil som liknar den för det underliggande indexet. Indexet balanseras om kvartalsvis.

Varför EPOL?

  1. Exponering för ett brett spektrum av företag i Polen
  2. Riktad tillgång till polska aktier
  3. Använd för att uttrycka en enda landsvy

Investeringsmål

IShares MSCI Poland ETF strävar efter att följa investeringsresultaten för ett brett index som består av polska aktier.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för MSCI Poland IMI 25/50 Index. Fonden kommer i allmänhet att investera minst 80% av sina tillgångar i indexets värdepapper och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med indexets värdepapper och kan investera upp till 20% av sina tillgångar i vissa terminer , optioner och byteavtal, likvida medel. Indexet är ett fritt float-justerat börsvärdevägt index som är utformat för att i första hand mäta prestanda för aktier som är noterade på börser i Polen. Fonden är icke-diversifierad.

Handla EPOL ETF

iShares MSCI Poland Investable Market Index Fund (NYSEArca: EPOL ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i EPOL. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med iShares MSCI Poland Investable Market Index Fund (NYSEArca: EPOL ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

TickerNamnSektorVikt (%)
PKOPOWSZECHNA KASA OSZCZEDNOSCI BANKFinans10.22
KGHKGHM POLSKA MIEDZ SAMaterials8.63
ALEALLEGRO SASällanköpsvaror7.08
PZUPZU SAFinans6.67
PKNPOLSKI KONCERN NAFTOWY ORLEN SAEnergi5.88
LPPLPP SASällanköpsvaror5.64
PEOBANK PEKAO SAFinans4.88
DNPDINO POLSKA SADagligvaror4.69
CDRCD PROJEKT SAKommunikation4.16
PGNPOLSKIE GORNICTWO NAFTOWE I GAZOWNEnergi4.08

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.