Följ oss

Nyheter

BAD Investment Company lanserar flaggskeppsfond

Publicerad

den

Large cap-fonden BAD är utformad för att erbjuda exponering till företag som är verksamma inom vadslagning, alkohol och läkemedelsindustrin. BAD är en flaggskeppsfond från den nya emittenten BAD Investment Company.

Large cap-fonden BAD är utformad för att erbjuda exponering till företag som är verksamma inom vadslagning, alkohol och läkemedelsindustrin. BAD är en flaggskeppsfond från den nya emittenten BAD Investment Company.

Den indexerade fonden med stora bolag är utformad för att erbjuda investerare en likaviktad exponering mot B.A.D. marknadssegment – vadslagning (kasinon, spel och onlinespelverksamhet); alkohol / cannabis (tillverkning och distribution av alkoholhaltiga drycker och / eller cannabisodling och försäljning); och läkemedel (utveckling och tillverkning av läkemedel och biotekniska produkter) – genom att tillhandahålla investeringsresultat som noggrant följer resultatet, före avgifter och utgifter, för EQM BAD Index (BADIDX).

”Vi tror att de vill ha investeringsprodukter med rötter i transparens och kvalitet som de kanske också kan förstå och relatera till som konsumenter oavsett om det handlar om hälsa, välbefinnande eller underhållning.”

Även om idén att skapa fonder fokuserade på vice-aktier inte är ny, såg The BAD Investment Company en ny möjlighet att bilda en fond kring B.A.D. marknadssegment specifikt på grund av hur företag i dessa marknadssegment ofta behandlas – Vi tror att vicebranschen uppvisar defensiva egenskaper (människor fortsätter ofta att göra DÅLIGA saker oavsett ekonomiska förhållanden), men de blir ofta ”sky” och underinvesterade segment av marknaden som historiskt har gett diversifieringsfördelar, ekonomisk motståndskraft och konkurrenskraftig riskjusterad avkastning.

Handla BAD ETF

BAD ETF är en amerikanska börshandlad fond och finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i BAD ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med BAD ETF i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i BAD ETF. Till IGs ETF Screener.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.