Följ oss

Nyheter

WisdomTree utökar utbudet av digitala tillgångar med Ethereum ETP-lansering

Publicerad

den

WisdomTree Ethereum ETP (ETHW) noteras idag på Börse Xetra och SIX, den schweiziska börsen. WisdomTree erbjuder nu de billigaste fysiskt stödda ETP

WisdomTree, den börshandlade fonden (”ETF”) och den börshandlade produkten (”ETP”) sponsorn, har meddelat att det digitala tillgångssortimentet utökas med lanseringen av en fysiskt uppbackad ETP. WisdomTree Ethereum ETP (ETHW) noteras idag på Börse Xetra och SIX, den schweiziska börsen. WisdomTree erbjuder nu de billigaste fysiskt stödda ether- och bitcoin-ETP:erna i Europa, båda med en total utgiftskvot på 0,95% och passerade över hela Europeiska unionen.

WisdomTree Ethereum ger investerare ett enkelt, säkert och kostnadseffektivt sätt att få exponering för eterpriset, den ursprungliga valutan i Ethereum-nätverket, samtidigt som man använder det bästa av traditionell finansiell infrastruktur och produktstrukturering. ETP tillåter investerare att få tillgång till eter utan att behöva hålla kryptovalutan direkt, lagra privata åtkomstnycklar eller interagera med blockchain eller digital valutainfrastruktur på något sätt.

ETPer är den föredragna strukturen

Investerare får också tillgång till lagringslösningar av institutionell kvalitet utan att själva behöva ställa in det med en custodian . ETP är den föredragna strukturen för institutionella investerare som allokerar till digitala tillgångar eftersom den passar sömlöst inom nuvarande portföljförvaltningsstrukturer.

Jason Guthrie, chef för kapitalmarknader och digitala tillgångar, säger: ”Utbyggnaden av vårt sortiment för digitala tillgångar är en viktig milstolpe och visar ytterligare vårt engagemang för att leverera innovativa digitala tillgångslösningar för institutionella investerare. ETHW är en förstklassig ETP som kompletterar vår marknadsledande bitcoin ETP och lanserades vid en tidpunkt då intresset för digitala tillgångar är som störst. Med denna ökade popularitet gör institutionella investerare sin aktsamhet med de mest likvida kryptovalutorna och vi förväntar oss att takten för antagande över dessa kommer att öka när möjligheten i digitala tillgångar blir mer övertygande.

Lanseringen av ETHW representerar den senaste utvecklingen för WisdomTrees plattform för digitala tillgångar och följer passet av WisdomTree Bitcoin (BTCW) till Europa och dess notering på Börse Xetra. WisdomTree utsåg också Coinbase, i mars 2021, som en andra custodian för WisdomTree Bitcoin. ETHW utnyttjar också denna multipla förvaringsmetod och levererar den säkerhet som investerare har förväntat sig av WisdomTree ETP.

Förutom institutionella klassförvarslösningar för investerare har ETP-omslaget lagt till nya dimensioner i kryptovalutauniverset, till exempel mer likvid och transparent handel och mer sofistikerade marknadsaktörer som går in på arenan för dessa produkter. Multi-custodian-modellen ger förbättrad anslutning mellan WisdomTree och den bredare kryptovalutamarknaden, vilket möjligen ger större likviditet för den underliggande digitala valutan.

Dagens lansering av WisdomTree Ethereum utnyttjar WisdomTrees tradition av innovation och utnyttjar företagets djupa expertis inom fysiskt stödda ETP: er. Investerare i WisdomTree Ethereum har rätt till en mängd eter. Investerare kommer att kunna se varje akties myntberättigande och den totala mängden eter som är säkerställd i förvar, motsvarande den totala mynträtten, på WisdomTrees webbplats.

Plattformen växer med efterfrågan

Alexis Marinof, chef för Europa, WisdomTree, tillade: ”Sedan vi lanserade vår första digitala tillgång ETP har vi sett intresset bland institutionella investerare växa betydligt. Tillgångsklassen är fortfarande i sin linda, men 2020 var ett viktigt år för tillgångsklassen och institutionella investerare vaknar upp till de potentiella digitala tillgångarna som kan ge portföljer som en diversifierare. Vår plattform för digitala tillgångar växer i takt med institutionell efterfrågan. Genom att lägga till ETHW i vårt sortiment har vi nu produkterna och forskningsmöjligheterna för att stödja institutionella investerare, oavsett om de överväger att göra sina första anslag till digitala tillgångar eller vill diversifiera sina exponeringar.

Jonathan Steinberg, VD, WisdomTree, avslutade: ”Vårt digitala tillgångsinitiativ förstärker och utvidgar våra kärnverksamhetsstyrkor samtidigt som det speglar det vi ser som framtiden för investeringshantering. Den senaste utvecklingen inom vår plattform för digitala tillgångar placerar oss väl för framgång och speglar vår engagemang för denna utvecklande tillgångsklass som snabbt blir högst upp för institutionella investerare globalt. ”

WisdomTree Ethereum är passporterad till i Österrike, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Irland, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Spanien och Sverige.

Handla ETHW

WisdomTree Ethereum ETP (ETHW) handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i WisdomTree Ethereum ETP (ETHW) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Produkt information

Listing NameTERExchangeTrading CcyExchange CodeISIN
WisdomTree Ethereum0.95%XetraEURWETHGB00BJYDH394
WisdomTree Ethereum0.95%SIXEURETHWGB00BJYDH394
WisdomTree Ethereum0.95%SIXUSDETHWGB00BJYDH394

Nyheter

SXRY ETF följer de 40 största aktierna i Italien

Publicerad

den

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,33 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 144 miljoner euro under förvaltning. SXRY ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför SXRY?

Exponering mot brett diversifierade italienska företag

Direktinvestering i 40 italienska företag

Exponering för enskilda länder och stora företag med börsvärde

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av 40 av de största och mest likvida italienska företagen

Investeringsstrategi

FTSE MIB-index följer de 40 största italienska företagen.

Handla SXRY ETF

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXCMB1
gettexEURSXRY
Stuttgart Stock ExchangeEURSXRY
Borsa ItalianaEURCSMIB
Euronext AmsterdamEURCMIB
London Stock ExchangeEURCMIB
SIX Swiss ExchangeEURCSMIB
XETRAEURSXRY

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
ENELENELUtilities11.24IT0003128367EUR
ISPINTESA SANPAOLOFinancials7.98IT0000072618EUR
ENIENIEnergy7.86IT0003132476EUR
STLASTELLANTIS NVConsumer Discretionary7.09NL00150001Q9EUR
RACEFERRARI NVConsumer Discretionary6.78NL0011585146EUR
STMSTMICROELECTRONICS NVInformation Technology6.10NL0000226223EUR
GASSICURAZIONI GENERALIFinancials5.64IT0000062072EUR
UCGUNICREDITFinancials5.29IT0005239360EUR
ATLATLANTIAIndustrials3.36IT0003506190EUR
CNHICNH INDUSTRIAL NVIndustrials3.16NL0010545661EUR

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf om AIs inverkan på råvaror

Publicerad

den

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

Bailey betonade att AIs ökande energibehov, särskilt för AI-datacenter, nödvändiggör en övergång till mer robusta kraftgenereringsmetoder, inklusive kärnenergi. Han påpekade att kärnenergi ses som en hållbar lösning på grund av dess låga koldioxidutsläpp.

Bailey diskuterade den växande efterfrågan på råvaror som uran och koppar. Han förklarade att AI-datacenter och den bredare energiomställningen, inklusive elfordon och förnybar energi, driver denna efterfrågan.

HANetf har utvecklat ETFer fokuserade på uran- och koppargruvarbetare, genom vilka investerare kan utnyttja dessa trender. Den bredare Sprott Uranium Miners UCITS ETF, som lanserades för två år sedan, inkluderar stora och mindre aktörer, medan en nyare Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF fokuserar på mindre företag.

Dessutom har Copper Miners ESG ETF, som betonar ren kopparbrytning och inkluderar ett ESG-screeningselement, presterat bra.

Bailey avslutade med att notera de starka resultaten för dessa ETFer, med Copper Miners ESG ETF upp 35 % hittills i år och den breda Uranium Miners ETF upp 15 %. Han uttryckte optimism om den pågående råvarans supercykel som drivs av olika faktorer, inklusive energiomställningen och industripolitiska förändringar.

Fortsätt läsa

Nyheter

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP spårar priset på ICP

Publicerad

den

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Internet Computer är ett blockchain-projekt som syftar till att skapa en decentraliserad och skalbar internetinfrastruktur genom att låta smarta kontrakt köras direkt på dess nätverk, vilket eliminerar behovet av traditionella serverbaserade arkitekturer. Det strävar efter att möjliggöra ett nytt paradigm för webbutveckling, där applikationer lagras på blockkedjan, vilket ger större säkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Produktdetaljer

EmittentValour Inc.
NamnValour Internet Computer (ICP) SEK
ISINCH1213604510
Valoren121360451
BasvalutaSEK
Underliggande tillgångINTERNET COMPUTER (ICP/USD)
FörfallodagOpen-ended
Förvaltningsavgift1,9 %

Handla Valour Internet Computer (ICP) SEK

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en europeisk börshandlad produkt som handlas på bland annat Nordic Growth Market.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValuta
Nordic Growth MarketVALOUR INTERNET COMPUTER (ICP) SEKSEK

Fortsätt läsa

Populära