Följ oss

Nyheter

United Bankers introducerar realtillgångsfonder i Sverige

Publicerad

den

United Bankers introducerar realtillgångsfonder i Sverige

United Bankers Abp etablerar kapitalförvaltning och introducerar realtillgångsfonder i Sverige. Finansinspektionen har bekräftat att UB Kapitalförvaltning Ab, dotterbolag till United Bankers Abp, kan påbörja sin tillståndspliktiga verksamhet i Sverige via den lokala enheten UB Asset Management filial. United Bankers har som målsättning på den lokala marknaden att utvidga distributionen av bolagets kapitalförvaltningstjänster och produkter såsom realtillgångsfonder inom fastigheter och infrastruktur samt strukturerade produkter.

Nils Schalin har utsetts till att leda den svenska verksamheten inom kapitalförvaltningen. Han kommer närmast från en tjänst inom Structured Investment Solutions på Nordea Markets. Han har 20 års erfarenhet från finansbranschen inom strukturerade produkter, finansiella derivat och alternativa investeringar.

United Bankers Abp, som noterades den 24.11 på marknadsplatsen First North Finland (Nasdaq OMX), har som en uttalad del av sin tillväxtstrategi internationell expansion. United Bankers Abp är sedan tidigare verksamt i Sverige genom sin enhet för investmentbank verksamhet, UB Capital. Expansionen av verksamhet inom kapitalförvaltning är ett naturligt nästa steg i exekveringen av bolagets tillväxtstrategi.

”United Bankers är i ett nordiskt perspektiv en föregångare inom investeringar i realtillgångar. Placeringar i tillgångar med hög direktavkastning och i synnerhet reala tillgångar är en av de starkaste trenderna på den internationella marknaden. Vi har i vårt team definitivt bland de mest kunniga personerna i Norden på området. Vi har även som målsättning att etablera oss inom försäljning av strukturerade produkter på den svenska marknaden”, sammanfattar UB Kapitalförvaltning Ab:s VD Jani Lehti.

United Bankers i korthet

United Bankers Abp grundades år 1986 och är moderbolaget i en koncern specialiserad på placeringstjänster och investmentbank verksamhet. Bolaget ägs i huvudsak av sina nyckelpersoner och i koncernen arbetar 80 personer (6/2014). Bolagets omsättning år 2013 var 13,6 miljoner euro och affärsvinsten 1,9 miljoner euro. Koncernen förvaltar tillgångar värda cirka 1,3 miljarder euro (6/2014). United Bankers Abp:s aktie är noterad på marknadsplatsen First North Finland, som upprätthålls av Nasdaq OMX Helsinki Oy. Bolagets fonder administreras av UB Fondbolag Ab. Faktablad och ytterligare information om fonderna finns att tillgå hos UB Asset Management filial.

Fortsätt läsa
1 kommentar

1 kommentar

  1. Pingback: Hårda tillgångar för hårda tider? - ETF-marknaden

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.