Följ oss

Nyheter

RAAX ETF investerar i realtillgångar

Publicerad

den

VanEck Vectors Real Asset Allocation ETF (NYSEArca: RAAX ETF) är en aktivt förvaltad fond som försöker maximera den långsiktiga realavkastningen. Det investerar i ETP med exponering för realtillgångar, såsom fastigheter, råvaror, naturresurser eller infrastruktur, och kan innehålla upp till 100% kontanter eller motsvarande.

RAAX är en utdelande ETF och kommer med en förvaltningskostnad på 0,78 procent. När detta skrivs har denna börshandlade fond 16 olika innehav.

Varför RAAX?

  • Omfattande allokeringsstrategi som investerar över råvaror, naturresursaktier, REIT, MLP och infrastruktur.
  • Försöker minska volatiliteten genom att reagera på förändrade marknadsmiljöer inklusive möjligheten att allokera till kontanter under marknadsstress.
  • Optimerad allokeringsprocess tar hänsyn till olika insatser för att välja reala tillgångsinvesteringar för att hantera den totala portföljrisken och upprätthålla verklig tillgångsexponering i alla marknadsmiljöer.

RAAX Factset Analytics Insight

RAAXs aktiva förvaltning syftar till att maximera långsiktig totalavkastning på inflationsjusterad basis. För att göra detta har fonden ETP:er med exponering för tillgångar som tenderar att hålla sitt värde i en inflationsmiljö, såsom råvaror (fysiska eller kontrakt), fastigheter, naturresurser, infrastruktur eller företag som äger eller producerar sådana tillgångar. Dessa investeringar kan inkludera eget kapital av vilket som helst marknadsvärde, skuld av någon varaktighet eller kreditkvalitet eller värdepapper från tillväxtmarknader. Den aktiva chefen förlitar sig på en modell som innehåller tekniska, makroekonomiska och sentimentindikatorer att fördela mellan investeringar. För att minimera nedåtrisken under marknadsminskningar kan RAAX hålla upp till 100% kontanter eller motsvarande när modellen anges.

Fondöversikt

Investeringen strävar efter långsiktig totalavkastning. Fonden investerar, under normala förhållanden, främst i

(i) börshandlade produkter som ger exponering för reala tillgångar genom investeringar i inhemska och utländska aktier och skuldebrev, master limited partnership (”MLP”) och råvaror, inklusive ETF och icke -1940 Act (definierad häri) råvarupoolar eller råvarufonder och börshandlade certifikat (”ETN”) (tillsammans ”ETP”); och

(ii) likvida medel.

RAAX är icke-diversifierad.

Handla RAAX ETF

VanEck Vectors Real Asset Allocation ETF (NYSEArca: RAAX ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i INDF. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

TickerInnehav% vikt
PDBC USInvesco Optimum Yield Diversified Commo20.75
VNQ USVanguard Real Estate ETF14.91
OUNZ USVanEck Merk Gold Shares10.77
SMOG USVanEck Vectors Low Carbon Energy ETF7.07
EINC USVanEck Vectors Energy Income ETF5.65
MOO USVanEck Vectors Agribusiness ETF5.24
IGF USiShares Global Infrastructure ETF4.78
GDX USVanEck Vectors Gold Miners ETF4.45
XLE USEnergy Select Sector SPDR Fund4.42
GBTC USGrayscale Bitcoin Trust Btc4.13
FRAK USVanEck Vectors Unconventional Oil & Gas3.47
OIH USVanEck Vectors Oil Services ETF3.00
SLX USVanEck Vectors Steel ETF3.00
PICK USiShares Msci Global Metals & Mining Pro2.80
GLDM USSPDR Gold MiniShares Trust2.71
IAU USiShares Gold Trust2.71
Other/Cash

Innehav kan komma att ändras.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *