Följ oss

Nyheter

Tessin – Räntebärande investeringar i säkerställda fastighetslån

Publicerad

den

Tessin – Räntebärande investeringar i säkerställda fastighetslån

Uppnå exponering mot fastighetsmarknaden genom att investera i räntebärande säkerställda fastighetslån, samtidigt som du bidrar till ett bättre byggt Sverige.

• Investera i räntebärande lån med underliggande säkerheter
• Historisk genomsnittlig avkastning 8,4 %
• Inga avgifter eller mellanhänder
• Bra alternativ till börsen

Koncept

Via Tessins investeringsplattform kan du investera direkt i fastighetsprojekt, utan krångliga avgifter och mellanhänder. Genom att skapa ett konto på Tessin.se kan du välja och vraka bland aktuella fastighetsprojekt och på så sätt bygga upp din egen fastighetsportfölj med säkerställda fastighetslån. Lånens angivna årsräntor befinner sig mellan 7–13 procent.

Säker användning

Tessin är registrerat som ett finansiellt institut hos Finansinspektionen.

Säkerheter

Sedan 2017 genomförs samtliga investeringar på Tessins sajt som säkerställda lån, generellt med pant i fastigheten. Fördelen med detta är givetvis att investeraren har en möjlighet att få tillbaka hela eller delar av sitt kapital även om projektet mot förmodan inte presterar enligt plan. För den som investerat i samtliga av dessa lån, skulle den totala avkastningen landa på cirka 8,4 procent.

Noggrann kreditprövning

Tessin lägger stor vikt vid att förmedla lån av god kvalitet. Innan Tessin upplåter sin plattform till en låntagare så görs en kontroll, s.k. kreditprövning, av låntagaren och dess företrädare. Kreditprövningen innebär att Tessin bland annat granskar kreditupplysningar, årsredovisningar, delårssiffror, köpeavtal och gör noggranna bakgrundskontroller. Det gäller att kontrollera det finstilta, så att man inte uppräcker en återköpsklausul i köpeavtalet. Eller att bolaget har varit optimistiska avseende tid eller kostnad i projektet.

Citat från Tessins kreditchef

”För mig är det viktigt att se hela finansieringsbilden, även avtal med eventuella andra finansiärer, säger Björn Johnson. Vi måste verkligen förstå hur hela kalkylen ska gå ihop, att projektet kommer att löna sig. Dessutom är personerna bakom bolaget helt avgörande. Har de tillräcklig kompetens och erfarenhet? Vilka typer av projekt har de rott i land tidigare?”

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *