Följ oss

Nyheter

ISWD ETF, en ETF för den som har Shariavärderingar

Publicerad

den

En ETF för den som har Shariavärderingar

iShares MSCI World Islamic UCITS ETF USD (Dist) (LSE: ISWD) handlas på London Stock Exchange. Denna börshandlade fond är domicil på Irland, och erbjuder exponering för aktier från MSCI World Index. Det är ett index som uppfyller Sharias investeringsprinciper. Notera att ISWD ETF är passivt förvaltad, till skillnad från AMAL ETF som erbjuder en aktiv shariaförvaltning. Denna ETF är utdelande. Senast rapporterad utdelning låg på 0,2284 USD.

Varför ISWD ETF?

  1. Diversifierad exponering för utvecklade företag
  2. Direktinvesteringar i utvecklade världsföretag som följer Shariahs investeringsprinciper
  3. Internationell marknadsexponering

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra resultatet för ett index som består av företag från utvecklade länder och som uppfyller Sharias investeringsprinciper.

Totalt utgiftsförhållande 0,60% måste låta väldigt billigt för en Sharia älskar men denna följer jämförelseindex MSCI World Islamic Index.

ISWD startades den 7 december 2007. Fonden handlas i USD, trots att den är noterad på London Stock Exchange. Med 339 innehav är det en ganska stor spridning på innehaven. Sharia påminner delvis om ESG, men det är inte samma sak. Ett bevis på detta är till exempel att Termiskt kol svarar för 0,54 procent av denna ETFs innehav. Oljesand uppgår till 0,78 procent medan Exxon är ett av denna ETFs största innehav. Ombalanseringsfrekvensen är kvartalsvis, vilket betyder att det kan komma att ändras.

ISWD ETF är inte passporterad till Sverige, och den kan handlas på London Stock Exchange. Det betyder att det är enklast att handla denna börshandlade fond genom DEGIRO som erbjuder handel på denna börs. De svenska nätmäklarna gör det inte.

Innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)
JNJJOHNSON & JOHNSONHealth Care4.35
NESNNESTLE SAConsumer Staples3.32
PGPROCTER & GAMBLEConsumer Staples3.27
INTCINTEL CORPORATION CORPInformation Technology2.55
ROGROCHE HOLDING PAR AGHealth Care2.51
ADBEADOBE INCInformation Technology2.39
ASMLASML HOLDING NVInformation Technology2.39
CRMSALESFORCE.COM INCInformation Technology2.21
ABTABBOTT LABORATORIESHealth Care2.16
XOMEXXON MOBIL CORPEnergy2.08

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *