Följ oss

Nyheter

Så här går börsen i dag 20160916

Publicerad

den

Så här går börsen i dag 20160916 är en analys som kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 16/9-2016. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Så här går börsen i dag 20160916 är en analys som kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 16/9-2016. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Så här går börsen i dag 20160916 Våra OMX-analyser kan fungera som ett av flera beslutsstöd för den som handlar med börshandlade fonder, ETFer, som följer Stockholmsbörsens index, till exempel XACT OMX eller SpotR, nedan finner Ni Så här går börsen i dag 20160916. Vill Du också läsa dem varje dag? Anmäl Dig för en provprenumeration på Axiers hemsida.

Anmäl Dig här för att prova Axier dagliga tekniska analyser

OMXS30 Kvar i toppen

OMXS 30 ligger kvar på hög nivå efter toppen vid 1 445 från den 6 september. Torsdagen gav 1 443, som högst innan marknaden reagerade snabbt och intensivt under torsdag eftermiddag med beskedet om att ECB inte får den fart på inflationen som man räknat med sina ”idiotiska” besked och negativ ränta.

Nu kommer man att fortsätta köpa obligationer fram till mars 2017, som tidigare beslutat.

Under tiden lånar de europeiska bankerna ut den ökade likviditeten till FED som ger en låg avkastning utan risk. Utlåningen blir därmed inte i närheten av vad man förväntat sig och inflationen blir därefter.

Vi får nu se om index tar den förväntade pausen i uppgången och tar en sväng nedåt på någon/några procent innan vi får nästa uppgångsfas mot 1 470 och 1 508, som marknaden redan satt ut som delmål om man bara får en möjlighet att pressa index dit.

Vi får nu närmast se om 77:e dagen från 27 juni kan leverera något tydligare besked, vilket betyder måndagen den 12 september. Därefter blir det extra intressant när vi kommer in mot 86:e dagen och den 21 september.

Stochastic
Lång sikt: Månadsstochastic 42,8 och 34,5 stigande
Medellång sikt: Veckostochastic 96,3 och 90,2 stigande
Kort sikt: Dagsstochastic 91,3 och 87,7 stigande

Gann Wheel (GW)
Under rubriken GW tar vi upp utvecklingen från 2009 efter att finanskraschen gjort sitt. Vi rullar ut viktiga reaktionspunkter framför oss i form av tid och pris. Allt baserat på den imponerande kalkylatorn GW som har använts av många i långt mer än 100 år på börserna och i andra sammanhang. Den del är också ett stöd för alla de 100-tal kunder som köpt ett GW genom åren. Under 2016 har vi startat kurser kring de olika sätten att använda detta fantastiska verktyg och vi delar med oss under denna rubrik av de observationer vi vill förmedla.
GW levererar hela tiden rörelsefaktorn för aktuell nivå. Vid 1 425-1 445 handla det om en rörelsefaktor på 38 punkter. 1 445-38 ger 1 407, som stöd. Bryts det drar vi av ytterligare 38 punkter.

Nedgången under torsdagen gav oss 1 430,5 som lägst och det betyder att vi fåt en nedgång på 14 punkter sedan toppen under tisdagen den 6 september. Detta värde ger oss de normala detaljerna som innebär en nedgång på 19 punkter. Vi får se om vi kan få detta värde som ger 1 426 i ett senare skede. Nu är detta en detalj bland flera i de små rörelserna.

Det som var intressant vid 1 445 i tisdags var att tid och pris var i harmoni i ett kortsiktigt perspektiv, då det var del 70 dagar från den 27 juni och dels 168 dagen om vi använder oss av dagvärdet på GW.

Tidigare toppar och bottnar
Rekordnoteringen 1 720 kom in den 27 april 2015, där vi hade ytterligare en topp vid 1 719 den 19 mars 2015.
Botten den 9 mars 2009 landade på 593 och levererade 6 år av uppgång till våren 2015.
6 år = 72 månader = 312 veckor = 2 192 dagar
Rytmen på 6 år är vanlig och sammanstrålade med 90-månadersrytmen från toppen i oktober
2007. Den toppen indikerade på en ny topp i april 2015, vilket vi också fick. 7,5 år=90
månader=391 veckor=365+26 veckor=2 740 dagar.
Den lägre toppen 1 669 kom sedan in den 29 maj 2015.
Delvågen från 23 september 2011 till 29 maj 2015 gav 836 punkter (833-1669) som mest. Intressant att notera att uppgången än en gång gav oss i det närmaste 100 procent.
Uppgången i denna fas blev i tid 3 år och 8 månader=42 månader=192 veckor=1 344 dagar

Rullande korta cykler med reaktionsdagar
Dessa dagar kommer att korrigeras löpande vartefter vi får ny information från marknaden Vi följer i fortsättningen den rytm som började den 9 mars 2009. Den sammanfaller i stort med den andra rytm som har sitt ursprung från toppen den 13 juli 2007. Alla reaktionsdagar kommer från Gann Hjulet och den kunskap som ligger bakom detta.
Beräknade reaktionsdagar för OMXS 30 index: 16 september, 27 september

Rörelsefaktorn – Motstånd – Stöd
Aktuell rörelsefaktor för tid och pris = 38 Motstånd 1 470 och 1 508 Stöd 1432 och 1 395

Analytiker: Ingemar Carlsson

Kursdata: Stockletter.se

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Mexikos sockerproduktion den lägsta på ett decennium

Publicerad

den

Mexiko beräknas att producera 4,7 miljoner ton socker i år, den lägsta sockerproduktion under det senaste decenniet. Sockerproduktionen fortsätter att ligga under de senaste två säsongerna på grund av minskande industriella skördar på grund av långvarig torka.

Mexiko beräknas att producera 4,7 miljoner ton socker i år, den lägsta sockerproduktion under det senaste decenniet. Sockerproduktionen fortsätter att ligga under de senaste två säsongerna på grund av minskande industriella skördar på grund av långvarig torka.

Både den veckovisa sockerproduktionen och sockerrörskrossen ligger betydligt under de senaste två säsongerna.

Vi har sett en ökning av sockerrörsarealen den här säsongen jämfört med förra året. Hittills ligger ton sockerrör per ha över de senaste två säsongerna.

Mexiko fortsätter att se låga mängder nederbörd. Eftersom Mexiko inte har ordentliga bevattningssystem, beror landets sockerrörsproduktion strikt på nederbörd. Än så länge fortsätter den ackumulerade nederbörden att ligga under de senaste två åren samtidigt som den också ligger under tioårsgenomsnittet.

Med en inhemsk produktion på 4,7 miljoner ton kommer Mexiko att behöva importera socker för att fortsätta exportera socker till USA.

Hur mycket socker kommer Mexiko att importera?

Även med lägre sockerproduktion kommer Mexiko att leta efter socker från sina grannar för att kunna uppfylla så mycket av sin amerikanska kvot som möjligt. För att möta amerikanska exportvolymer bedömer analytikerna att Mexiko kommer att importera cirka 500 000 ton. Hittills har Mexiko importerat cirka 168 000 ton vilket gör att landet över 300 000 ton kvar att importera. Importen kommer sannolikt att komma från Centralamerika och Brasilien.

Eftersom USA inte producerar tillräckligt med socker för att möta den inhemska efterfrågan måste de importera socker. Större delen av USA importerade socker kommer från Mexiko på grund av deras nära handelsrelation och geografiska närhet.

Kombinationen av lägre sockertillgång från Mexiko samt fortsatt efterfrågan från USA fortsätter att driva upp de inhemska sockerpriserna, som kommer att förbli höga.

Fortsätt läsa

Nyheter

En ny krypto-ETN på Xetra

Publicerad

den

Sedan i onsdags har en ny krypto-ETN utgivet av issuance.swiss i samarbete med Liqwid kunnat handlas på Xetra och via handelsplatsen Börse Frankfurt. issuance.swiss erbjuder Liqwid-produkt på Cardano med insatsbelöningar.

Sedan i onsdags har en ny krypto-ETN utgivet av issuance.swiss i samarbete med Liqwid kunnat handlas på Xetra och via handelsplatsen Börse Frankfurt. issuance.swiss erbjuder Liqwid-produkt på Cardano med insatsbelöningar.

Krypto-ETN erbjuder investerare tillgång till prestanda för kryptovalutan Cardano i kombination med en insatsbonus. Genom att satsa kan kryptovalutanvändare tjäna belöningar, så kallad staking, genom att låsa in sina mynt i plånböcker som används för att validera nätverkstransaktioner på blockkedjan. Genom denna metod kan investerare inte bara delta i prestanda för kryptovalutan, utan också dra nytta av respektive insatsinkomst.

Produkten är fysiskt skyddad via kryptovalutan. ETN kan handlas i euro eller amerikanska dollar med hjälp av respektive Xetra-ticker.

NamnISINKryptovalutaXetra Kortnamn
Valuta
EURUSD
Cardano ADA Staking by Liqwid ETPCH1327686056CardanoCSLECSLF

Alla krypto-ETN som kan handlas på Xetra är fysiskt uppbackade och noterade på den reglerade marknaden på Frankfurtbörsen. Dessutom clearas alla krypto-ETNXetra centralt av Eurex Clearing AG som Deutsche Börse Groups centrala motpart (CCP). Genom central clearing gynnas särskilt institutionella investerare av minskade risker vid avveckling av transaktioner.

Produktutbudet inom Deutsche Börses ETF & ETP-segment omfattar för närvarande totalt 2 162 ETFer, 191 ETCer och 246 ETNer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på cirka 15 miljarder euro är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer och ETPer i Europa.

Fortsätt läsa

Nyheter

IQQA ETF spårar de 30 aktierna med högst direktavkastning i Euroområdet

Publicerad

den

iShares Euro Dividend UCITS ETF (IQQA ETF) investerar i aktier med fokus på Dividend, Europe. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

iShares Euro Dividend UCITS ETF (IQQA ETF) investerar i aktier med fokus på Dividend, Europe. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,40 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares Euro Dividend UCITS ETF är en stor ETF med tillgångar på 617 miljoner GBP under förvaltning. IQQA ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IQQA?

Exponering mot diversifierade företag i euroområdet med högsta direktavkastning

Direktinvestering i 30 noterade värdepapper från euroområdet

Regional exponering med fokus på inkomst

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra utvecklingen av ett index som består av 30 aktier med ledande direktavkastning valda från företag i länder i euroområdet.

Investeringsstrategi

EURO STOXX® Select Dividend 30-index spårar de 30 företagen med högst direktavkastning från EU-länderna i euroområdet.

Handla IQQA ETF

iShares Euro Dividend UCITS ETF (IQQA ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXIDVY
gettexEURIQQA
Stuttgart Stock ExchangeEURIQQA
Borsa ItalianaEURIDVY
Euronext AmsterdamEURIDVY
London Stock ExchangeGBPIDVY
SIX Swiss ExchangeCHFIDVY
XETRAEURIQQA

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
EDFELECTRICITE DE FRANCE SAUtilities6.84FR0010242511EUR
ASRNLASR NEDERLAND NVFinancials5.32NL0011872643EUR
NNNN GROUP NVFinancials5.01NL0010773842EUR
ORAORANGE SACommunication4.80FR0000133308EUR
ACACREDIT AGRICOLE SAFinancials4.52FR0000045072EUR
AGSAGEAS SAFinancials4.23BE0974264930EUR
CSAXA SAFinancials4.13FR0000120628EUR
PROXPROXIMUS NVCommunication3.78BE0003810273EUR
OMVOMV AGEnergy3.63AT0000743059EUR
SRGSNAMUtilities3.61

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Populära