Följ oss

Nyheter

Grunderna för att handla silver

Publicerad

den

Silver är en råvara av ädelmetall som investerare använder som en inflationssäkring och tillflyktsort. Silverhandelsstrategier varierar, men Trend Trading och Range Trading tenderar att vara de mest populära. Mer avancerade silverhandlare kan använda teknisk analys för att leta efter signaler för att komma in på silverhandelsmarknaden.

Silver är en råvara av ädelmetall som investerare använder som en inflationssäkring och tillflyktsort. Silverhandelsstrategier varierar, men Trend Trading och Range Trading tenderar att vara de mest populära. Mer avancerade silverhandlare kan använda teknisk analys för att leta efter signaler för att komma in på silverhandelsmarknaden.

Varför handla silver?

Silver är en mycket handelsbar tillgång på grund av dess höga handelsvolymer och snäva spreadar. Silver handlas med tydliga diagrammönster på grund av dess höga likviditet. Intradagshandlare njuter av det faktum att silver har varit mer volatil än guld under det förflutna på grund av att det är en mindre marknad i jämförelse. Denna volatilitet gör att de kan dra fördel av stora marknadssvängningar under dagen.

Silver har också ett brett utbud av industriella användningsområden och är en kärnkomponent i elektronik, speglar, dentala legeringar och mer. Efterfrågan på silver kommer från industriella enheter och från investerare som en säker tillgång.

Silver handelstider erbjuder ytterligare flexibilitet för handlare. Silver kan handlas måndag till torsdag 01.05 – 23.55 och fredag (01.50 – 23.50 (GMT).

Bästa strategier for att handla silver

Det finns ett antal silverhandelsstrategier, men Trend Trading och Range Trading tenderar att vara de mest populära bland handlare på alla nivåer.

Trendhandelsstrategi

Trendhandel är en enkel process i tre steg som består av:

  1. Fastställa trenden
  2. Filtrera dina signaler i trendens riktning
  3. Fastställande av stop-losses och take-profits

1) Fastställa trenden

En trendmarknad är en som konsekvent gör nya prisextremer. Till exempel kan en uppåtgående trend ses genom att identifiera en serie av högre toppar och högre dalar. En nedåtgående marknad identifieras med en serie lägre toppar och lägre dalar.

Att handla silver kan göras enklare när du förstår fördelarna med trendhandel. Det finns olika tekniker för att bestämma riktningen för en trend som att rita trendlinjer eller använda glidande medelvärden.

Nedan är ett exempel på hur samma trend identifierades med tre olika metoder. När du bestämmer trendriktningen för silver kan du använda någon av dessa metoder, men du behöver inte använda dem alla.

Lägg först märke till hur silverpriserna gör en serie högre toppar och högre dalar. För det andra, lägg märke till hur priserna har hållit sig över en stödtrendlinje. Slutligen har silverpriserna hållit sig över det 200-perioders enkla glidande medelvärdet.

Nu när vi har bestämt trenden kan vi gå vidare till nästa steg…

2) Filtrera din signal i trendens riktning

Det finns ett antal verktyg som handlare använder för att identifiera köp- och säljsignaler på marknaden – när de handlar med silver eller någon annan tillgång. Trendlinjer är ett populärt verktyg som kan vara en effektiv indikator på köp- eller säljsignaler. Dessutom har vi identifierat fyra handelsindikatorer som varje handlare bör känna till, inklusive Simple Moving Average, RSI (Relative Strength Index), Stokastisk och MACD (Moving Average Convergence Divergence).

Idealiskt bör handlare välja en indikator som de förstår och är bekväma med, och sedan bara handla de signaler som genererar i trendens riktning.

Med hjälp av diagrammet ovan som ett exempel ser vi att silver närmar sig trendlinjen. Dessutom är silver på väg att möta det glidande medelvärdet på 200 perioder, vilket är en tydlig köpsignal för många handlare. Det finns många olika metoder för att bestämma signaler, nyckeln till trendhandel är att filtrera dessa signaler och bara ta affärer i trendens riktning.

3) Ställa in stop-loss och ta vinster

En av de viktigaste vanorna för framgångsrika silverhandlare är deras riskhantering. Att använda stop-losses och ta vinster är viktigt för att hantera risker. På DailyFX pratar vi om att inte riskera mer än 5% på alla öppna affärer. Varje enskild handel kan riskera 1 % eller mindre av kontokapitalet och en bra belöning bör nå 1,5 % eller mer.

Diagrammet ovan visar hur en silverhandlare kan:

a) Utför handeln i den gula rutan med hjälp av trendlinjen som köpsignal.

b) Ställ in en stop-loss under den senaste swing low (röd rektangel).

c) Sätt en take-vinst på två gånger avståndet från stop loss (grön rektangel).

Räckviddsbunden handelsstrategi:

En intervallhandelsstrategi används när en marknad är i konsolidering – en tid då marknader tenderar att vara intervallbundna.

Silvermarknaden trendar inte alltid uppåt eller nedåt, den går ofta in i perioder av konsolidering när priserna rör sig ”i sidled”. Detta är inga dåliga nyheter för handlare eftersom det finns en strategi för att handla med marknader i konsolidering.

Tabellen nedan visar silver i konsolidering. Här är tre steg som handlare kan använda för att handla en sortimentsbunden silvermarknad.

  1. Bestäm intervallet
  2. Filtrera din signal
  3. Utför handeln och ställ in stop-loss och take-profits

1) Bestäm intervallet

Att hitta sortimentet innebär att man upprättar stöd- och motståndszoner. För att skapa en stödzon, leta efter en serie av lågor som verkar ansluta horisontellt. För att upprätta en motståndszon, leta efter en serie toppar som också verkar ansluta horisontellt. Vi kommer att se till att sälja när priset når motståndsnivåerna och vi kommer att försöka köpa när priset sjunker till stödnivåerna.

Diagrammet nedan visar ett tvåtimmars silverdiagram, med priset mellan 16,775 och 16,125. Som beskrivits ovan har vi hittat en serie av toppar och dalar och med en röd och grön horisontell linje har vi betecknat motståndet respektive stödet.

2) Filtrera din signal

Om silverpriset går till botten av intervallet, skulle handlare leta efter att köpa silver. Om priset flyttar till den högre delen av intervallet, skulle handlare se till att sälja silver. En fördel med en intervallhandelsstrategi är att en handlare kan använda snäva stop-losses. Detta innebär att en handlare kan riskera mindre och generellt ha en högre risk-belöningskvot på handeln.

3) Utför handeln och ställ in stop-loss och take-profits

Varje komplett handelsstrategi kommer att ha strikta riskhanteringsprinciper. Om silverpriset bryter ut ur stöd- eller motståndsnivåerna, vilket det så småningom kommer att göra, är det viktigt att en handlare är skyddad. Handlare kan använda stop-losses och take-profits för att förbestämma risk-belöningsförhållandet innan de går in i en handel.

Om en handlare säljer silver på en motståndsnivå skulle de placera sin stop-loss över motståndsnivån, och likaså om en handlare köpte silver skulle de placera sin stop-loss under supportnivån.

När stoppförlusten har identifierats kommer konservativa handlare att se till att ta en majoritet av trenden som ett vinstmål. Den viktiga riskhanteringstekniken är att se till att du använder ett positivt förhållande mellan risk och belöning. För att lära dig mer om riskhanteringstekniker se våra egenskaper hos framgångsrika handlare.

Handla silver med teknisk analys

När en handlare är säker på trenden eller utbudet av silver, kan han/hon leta efter signaler för att komma in på marknaden med hjälp av andra tekniska indikatorer. Exempel inkluderar det relativa hållfasthetsindexet och prismönster. Vilka indikatorer som används beror på valet av silverhandelsstrategi.

Betrakta ett exempel på hur en handlare skulle leta efter en säljsignal på en nedåtgående silvermarknad. Det dagliga priset på silver i diagrammet nedan har handlats under det 50-dagars glidande medelvärdet, vilket indikerar att silver är i en nedåtgående trend. Handlaren väntar sedan på ett sammanflöde av indikatorer innan han/hon går in på marknaden.

Diagrammet nedan visar ett sammanflöde av följande indikatorer:

• Relativt styrkeindex (RSI) har vänt från överköpt territorium.

• Priset har återgått till 50 % retracementnivå.

• Priset är mycket nära 50-dagars glidande medelvärde.

Att vänta på ett sammanflöde av indikatorer efter att redan ha bestämt den övergripande trenden på marknaden ökar sannolikheten för handeln. Det garanterar inte att handeln blir en framgång, så det är viktigt att handlaren hanterar sin risk. En handlare kan hantera sin risk genom att använda stop-losses och take-profits och genom att använda lämplig hävstång.

Tips för att handla silver

• Handla silvermarknaden under huvudmarknadens öppettider för en reducerad kostnad på spreaden.

• Riskhantering bör innebära användning av stop-losses och take-profits. Silverhandlare bör bara riskera en liten mängd kapital på varje handel. Vi rekommenderar att du riskerar mindre än 5 % av kapitalet på alla öppna affärer.

Handlare bör använda guld-silver-förhållandet för att få en fördel när de handlar med silver.

Handla silver hos CMC Markets

CMC Markets är ett globalt företag med en handelsplattform för onlinetrading av finansiella derivatinstrument, i huvudsak handel med CFD:er på aktier, index, råvaror, ETF, valutor och kryptovalutor. Till CMC Markets.

Handla silver hos AvaTrade

AvaTrade är en valutahandels- och contract for difference-mäklare med säte i Dublin, Irland. Genom dess handelsplattformar och mobilappar, erbjuder företaget handel på många olika marknader, inklusive valutor, råvaror, aktieindex, aktier, börshandlade fonder, bitcoin samt obligationerTill AvaTrade .

Handla silver hos IG

Även IG erbjuder Trading med silver. Till IGs hemsida.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

IBC9 ETF investerar i företagsobligationer från hela världen

Publicerad

den

iShares Global High Yield Corporate Bond UCITS ETF (IBC9 ETF) investerar i företagsobligationer med fokus på World. ETF:en innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Sub Investment Grade-betyg. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

iShares Global High Yield Corporate Bond UCITS ETF (IBC9 ETF) investerar i företagsobligationer med fokus på World. ETF:en innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Sub Investment Grade-betyg. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,50 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares Global High Yield Corporate Bond UCITS ETF är en stor ETF med tillgångar på 811 miljoner euro under förvaltning. IBC9 ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IBC9?

Diversifierad exponering mot obligationer med kreditbetyg under investeringsgrad (känd som högavkastande obligationer)

Direktinvesteringar i företagsobligationer inom alla sektorer (industri, allmännyttiga och finansiella företag)

Utvecklad marknadsexponering med hög avkastning

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av högavkastande företagsobligationer från emittenter på utvecklade marknader.

Investeringsstrategi

iBoxx® Global Developed Markets Liquid High Yield Capped-index följer den globala utvecklade högavkastande företagsmarknaden.

Handla IBC9 ETF

iShares Global High Yield Corporate Bond UCITS ETF (IBC9 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnotering

BörsValutaKortnamn
gettexEURIBC9
Stuttgart Stock ExchangeEURIBC9
Borsa ItalianaEURHYLD
London Stock ExchangeUSDHYLD
London Stock ExchangeGBPIGHY
SIX Swiss ExchangeCHFHYLD
XETRAEURIBC9

Största innehav

EmittentVikt (%)
FORD MOTOR CREDIT COMPANY LLC2.45
CENTENE CORPORATION2.16
OCCIDENTAL PETROLEUM CORPORATION1.60
SPRINT LLC1.50
HCA INC1.50
TEVA PHARMACEUTICAL FINANCE NETHERLANDS III BV1.43
TELECOM ITALIA SPA1.36
VODAFONE GROUP PLC1.23
T-MOBILE USA INC1.20
ONEMAIN FINANCE CORP1.19

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

FAMMWF ETF investerar i finansiella företag från hela världen med höga ESG-betyg

Publicerad

den

Fineco AM MSCI World Financials ESG Leaders UCITS ETF EUR Acc (FAMMWF ETF) investerar i aktier med fokus Social/Environmental, Finance, Global. Utdelningar återinvesteras i fonden (ackumulering).

Fineco AM MSCI World Financials ESG Leaders UCITS ETF EUR Acc (FAMMWF ETF) investerar i aktier med fokus Social/Environmental, Finance, Global. Utdelningar återinvesteras i fonden (ackumulering).

Den totala kostnadskvoten är 0,38 % per år. Fonden replikerar syntetiskt det underliggande indexets utveckling med en swap. ETF har varit aktiv i mindre än 1 år och är skattemässigt hemvist i Irland.

Strategi

MSCI World Financials ESG Leaders-index spårar finanssektorn. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

Information

Fondens investeringsmål är att uppnå långsiktig kapitaltillväxt. Fonden strävar efter att uppnå sitt investeringsmål genom att spåra resultatet för MSCI World Financials ESG Leaders Index (”Referensindex”, som beskrivs nedan under underrubriken ”Beskrivning av referensindex”) samtidigt som den minimerar så långt det är möjligt tracking error mellan fondens och referensindexets resultat.

Handla FAMMWF ETF

Fineco AM MSCI World Financials ESG Leaders UCITS ETF EUR Acc (FAMMWF ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på Borsa Italiana.

Borsa Italiana är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURFAMMWF

Fortsätt läsa

Nyheter

HIUA ETF erbjuder en islamisk investeringssyn på amerikanska företag höga ESG poäng

Publicerad

den

HSBC MSCI USA Islamic ESG UCITS ETF (HIUA ETF) investerar i aktier med fokus på Islamic Investing, Social/Environmental, USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

HSBC MSCI USA Islamic ESG UCITS ETF (HIUA ETF) investerar i aktier med fokus på Islamic Investing, Social/Environmental, USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a.. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC MSCI USA Islamic ESG UCITS ETF är en mycket liten ETF med 4 miljoner GBP-tillgångar under förvaltning. ETF:n är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

MSCI USA Islamic ESG Universal Screened-index spårar de ledande aktierna på den amerikanska marknaden, som följer Shariahs investeringsprinciper. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

Handla HIUA ETF

HSBC MSCI USA Islamic ESG UCITS ETF (HIUA ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBPHIUS
London Stock ExchangeUSDHIUA

Fortsätt läsa

Populära