Följ oss

Nyheter

Nu levererar Vikingen också kursdata för tyska ETFer

Publicerad

den

Under slutet av januari fick vi ta del av den goda nyheten att Vikingen nu kommer börja erbjuda kursdata för tyska ETFer för endast 79 kronor per månad. Vikingen Financial Services erbjuder verktyg för teknisk börsanalys och har sedan tidigare ett stort utbud av kursdata för börshandlade fonder, råvaror och aktier. I den närmaste perfekta databasen har det emellertid saknats kursdata för tyska ETFer.

Under slutet av denna månad fick vi ta del av den goda nyheten att Vikingen nu kommer börja erbjuda kursdata för tyska ETFer för endast 79 kronor per månad. Vikingen Financial Services erbjuder verktyg för teknisk börsanalys och har sedan tidigare ett stort utbud av kursdata för börshandlade fonder, råvaror och aktier. I den närmaste perfekta databasen har det emellertid saknats kursdata för tyska ETFer.

Detta åtgärdas nu, något som många av såväl våra läsare som Vikingens kunder har efterfrågat. Initialt är det så kallad end-of-day-data som kommer levereras vilket gör det perfekt för den som efterfrågar kursdata för att göra egna tekniska analyser av de tusentals börshandlade fonder som handlas på Europas största marknadsplats, Xetra.

Xetra (XETR) är referensmarknaden för tyska aktier och börshandlade fonder. Aktiva börshandlade fonder, börshandlade råvaror och börshandlade certifikat kan också handlas på denna marknadsplats genom bland annat Nordnet och Avanza. 90 procent av all handel med aktier på alla tyska börser skedde via Xetra. När det gäller DAX-listor har Xetra 60 procents marknadsandel i hela Europa. Priserna på Xetra ligger till grund för beräkningen av DAX, det mest kända tyska aktieindexet.

Beställ ditt eget paket

Vikingens personal håller just nu på att addera all kurshistorik på de börshandlade fonder som handlas i Tyskland. I samband med detta läggs all historik till och kvalitetssäkras.

Det går redan nu att beställa detta tilläggspaket. Vill Du också ha tillgång till kursdata på de tyska börshandlade fonderna för bara 79 kronor per månad? Beställ då ditt eget paket genom att maila till support@vikingen.se. Ange koden Sentinel så får du dessutom en bra rabatt.

Mer om erbjudandet

End-of-day-kurser för tyska ETFer: 79 SEK per månad eller 790 kronor per år.

I Vikingen kommer de att visas som en objektgrupp som heter DE-ETF.

För att kunna använda paketet måste du ha Vikingen Börs eller Vikingen Mini.

Vikingen Börs tillsammans med tyska-ETFer kostar 490 + 79 kr per månad = 569 kr per månad. En månads bindningstid. Under februari är det 25 procent rabatt => 427 kr första månaden.

Mycket billigare blir det med ett års abonnemang, eftersom vi bjuder på 2 månadsavgifter. 4900 plus 790 = 5 690 SEK, Med rabatt endast: 4 270 SEK.

Alternativet är Vikingen Mini som innehåller mindre funktioner och lägger till Tyska ETFer. (750 + 790) där du också får 25 procent, vilket blir 1 155 kr per år.

Läs mer och beställ ditt eget paket här. Ange koden Sentinel så får du dessutom en bra rabatt.

Beställ ditt ETF-paket här!! Ange koden Sentinel så får du dessutom en bra rabatt.

Om Vikingen

Vikingen Financial Services erbjuder verktyg för teknisk börsanalys. Vikingen erbjuder redan i startutbudet en stor mängd kursdata men långt ifrån allt som finns tillgängligt. Skräddarsy Vikingen efter dina mått genom att lägga till kursdata ifrån hela världen. Köp alla världens börser för att få en total överblick på den globala marknaden.

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och dessutom sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera fram de mest intressanta ETFerna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna etc.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detailed Comparison – Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

SXRY ETF följer de 40 största aktierna i Italien

Publicerad

den

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,33 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 144 miljoner euro under förvaltning. SXRY ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför SXRY?

Exponering mot brett diversifierade italienska företag

Direktinvestering i 40 italienska företag

Exponering för enskilda länder och stora företag med börsvärde

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av 40 av de största och mest likvida italienska företagen

Investeringsstrategi

FTSE MIB-index följer de 40 största italienska företagen.

Handla SXRY ETF

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXCMB1
gettexEURSXRY
Stuttgart Stock ExchangeEURSXRY
Borsa ItalianaEURCSMIB
Euronext AmsterdamEURCMIB
London Stock ExchangeEURCMIB
SIX Swiss ExchangeEURCSMIB
XETRAEURSXRY

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
ENELENELUtilities11.24IT0003128367EUR
ISPINTESA SANPAOLOFinancials7.98IT0000072618EUR
ENIENIEnergy7.86IT0003132476EUR
STLASTELLANTIS NVConsumer Discretionary7.09NL00150001Q9EUR
RACEFERRARI NVConsumer Discretionary6.78NL0011585146EUR
STMSTMICROELECTRONICS NVInformation Technology6.10NL0000226223EUR
GASSICURAZIONI GENERALIFinancials5.64IT0000062072EUR
UCGUNICREDITFinancials5.29IT0005239360EUR
ATLATLANTIAIndustrials3.36IT0003506190EUR
CNHICNH INDUSTRIAL NVIndustrials3.16NL0010545661EUR

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf om AIs inverkan på råvaror

Publicerad

den

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

Bailey betonade att AIs ökande energibehov, särskilt för AI-datacenter, nödvändiggör en övergång till mer robusta kraftgenereringsmetoder, inklusive kärnenergi. Han påpekade att kärnenergi ses som en hållbar lösning på grund av dess låga koldioxidutsläpp.

Bailey diskuterade den växande efterfrågan på råvaror som uran och koppar. Han förklarade att AI-datacenter och den bredare energiomställningen, inklusive elfordon och förnybar energi, driver denna efterfrågan.

HANetf har utvecklat ETFer fokuserade på uran- och koppargruvarbetare, genom vilka investerare kan utnyttja dessa trender. Den bredare Sprott Uranium Miners UCITS ETF, som lanserades för två år sedan, inkluderar stora och mindre aktörer, medan en nyare Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF fokuserar på mindre företag.

Dessutom har Copper Miners ESG ETF, som betonar ren kopparbrytning och inkluderar ett ESG-screeningselement, presterat bra.

Bailey avslutade med att notera de starka resultaten för dessa ETFer, med Copper Miners ESG ETF upp 35 % hittills i år och den breda Uranium Miners ETF upp 15 %. Han uttryckte optimism om den pågående råvarans supercykel som drivs av olika faktorer, inklusive energiomställningen och industripolitiska förändringar.

Fortsätt läsa

Nyheter

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP spårar priset på ICP

Publicerad

den

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Internet Computer är ett blockchain-projekt som syftar till att skapa en decentraliserad och skalbar internetinfrastruktur genom att låta smarta kontrakt köras direkt på dess nätverk, vilket eliminerar behovet av traditionella serverbaserade arkitekturer. Det strävar efter att möjliggöra ett nytt paradigm för webbutveckling, där applikationer lagras på blockkedjan, vilket ger större säkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Produktdetaljer

EmittentValour Inc.
NamnValour Internet Computer (ICP) SEK
ISINCH1213604510
Valoren121360451
BasvalutaSEK
Underliggande tillgångINTERNET COMPUTER (ICP/USD)
FörfallodagOpen-ended
Förvaltningsavgift1,9 %

Handla Valour Internet Computer (ICP) SEK

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en europeisk börshandlad produkt som handlas på bland annat Nordic Growth Market.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValuta
Nordic Growth MarketVALOUR INTERNET COMPUTER (ICP) SEKSEK

Fortsätt läsa

Populära