Följ oss

Nyheter

Vinnare och förlorare ETFer vecka 19 2015

Publicerad

den

Vinnare och förlorare ETFer vecka 19 2015

Vinnare och förlorare ETFer vecka 19 2015 Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi listat Vinnare och förlorare ETFer vecka 19 2015 på den amerikanska marknaden. Observera att i sammanställningen inte ingår några så kallade hävstångs-ETFer.

Under veckan som gick var åter de börshandlade fonder som investerar i naturgas de stora vinnarna, undantaget var First Trust ISE-Revere Natural Gas ETF (NYSEArca: FCG) som var den enda börshandlade fonden vi sett som replikerar utvecklingen av naturgas som har backat. Säsongsmässigt sätt är det inte konstigt, i takt med att sommarmånaderna närmar sig kommer denna råvara att bli allt mer efterfrågad då det bland annat är naturgas som fungerar som energikälla till luftkonditioneringen som kyler ned de amerikanska konsumenterna.

Bland vinnarna återfinns också den jordbruksanknutna börshandlade fonden med det underbara kortnamnet MOO, Market Vectors Agribusiness ETF (NYSEArca: MOO). Denna ETF var länge den största av Market Vectors ETFer, men efter att under flera år inte klarat av att följa med utvecklingen för S&P 500 flödade det ut 3,1 miljarder dollar från denna ETF.

Sedan tjurmarknaden startade i mars 2009 har MOO bara överträffade S & P 500 två gånger på årsbasis. Dessa fall inträffade under 2009 och 2010. I år är denna ETF är upp 6,2 procent, fem gånger de vinster som erbjuds av S & P 500 och 170 punkter före Materials Select Sector SPDR (NYSEArca: XLB).

Vinnare

iPath Bloomberg Natural Gas SubTR ETN (NYSEArca: GAZ) +6,25 procent
United States Natural Gas ETF (NYSEArca: UNG) +3.06 procent
iShares MSCI Brazil Capped (NYSEArca: EWZ) +2,71 procent
Market Vectors Brazil Small-Cap ETF (NYSEArca: BRF) +2,35 procent
Market Vectors Agribusiness ETF (NYSEArca: MOO) +2,11 procent

Förlorare

Market Vectors Vietnam ETF (NYSEArca: VNM) -4,53 procent
First Trust ISE-Revere Natural Gas ETF (NYSEArca: FCG) -3,32 procent
Market Vectors Rare EarthStrat Mtls ETF (NYSEArca: REMX) -2,70 procent
JPMorgan Alerian MLP ETN (NYSEArca: AMJ) -2,67 procent
iShares China Large-Cap (NYSEArca: FXI) -2,49 procent

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.