Följ oss

Nyheter

Utdelningsjägare kan titta på MLP fonder

Publicerad

den

Inkomstinriktade investerare, så kallade utdelningsjägare, som letar efter sätt att stärka sina portföljer bör överväga master limited partnership relaterade börshandlade fonder. På grund av skattereglerna är det sannolikt ett bättre alternativ att köpa MLP fonder än att investera direkt i master limited partnerships direkt.

Inkomstinriktade investerare, så kallade utdelningsjägare, som letar efter sätt att stärka sina portföljer bör överväga master limited partnership relaterade börshandlade fonder. På grund av skattereglerna är det sannolikt ett bättre alternativ att köpa MLP fonder än att investera direkt i master limited partnerships direkt.

MLPs har varit på väg efter en tillbakagång i råoljepriset, särskilt under november månad. Olja och MLP drabbades av ett dubbelt slag efter ett tillkännagivande om samordnade utsläpp från de strategiska nationella oljereserverna och spridningen av den nya COVID-19 Omicron-varianten.

Emellertid har återhållsamhet i utbudet från amerikanska oljeproducenter och samordnade produktionsnedskärningar bland Organisationen för oljeexporterande länder och dess allierade, eller OPEC+, varit ett starkt stöd för att stärka oljepriserna, vilket har hjälpt MLP:er 2021. Följaktligen är MLP:er fortfarande en av de årets bäst presterande tillgångar.

Vissa har varit oroliga för att den ökade betoningen på hållbarhet eller klimatförändringar skulle påverka tunga förorenande industrier som energisektorn negativt. MLPer kan dock fortfarande anpassa sig till den föränderliga marknadsmiljön som väntar.

”Vi tror att investerarnas oro över ESG-frågor (miljö, social och styrning) och gruppens förmåga att anpassa sig till den accelererande övergången från fossila bränslen sannolikt är motvind. Ändå verkar gruppen redo att ta till sig förändringar för att förbättra sig på detta område. Vi förväntar oss ytterligare MLP-meddelanden för att åtgärda nuvarande ESG-brister.

Vi tror att MLPs har gjort enorma framsteg när det gäller att förbättra affärsmodeller, minska hävstångseffekten och anamma kapitaldisciplin, skriver analytiker från Wells Fargo Investment Institute i sin senaste analys Asset Allocation Strategy 2022 Outlook.

Dessutom, efter år av distributionsnedskärningar, verkar MLP-utbetalningar mer hållbara med många i utrymmet som genererar positivt fritt kassaflöde.

Investerare kan också vända sig till MLPs och midstream-energiutrymmet som ett attraktivt avkastningsspel, särskilt med den nuvarande lågräntemiljön och gruppens relativt höga avkastning.

”Vi tror att högkvalitativa midstream-MLPs bör dra nytta av de ovan nämnda förbättringarna såväl som rimliga värderingar och den fortsatta ekonomiska återhämtningen”, enligt Wells Fargo.

Dessutom uttryckte Wells Fargo-analytiker övertygelse om att midstream utrymmet är bättre positionerat än den bredare energisektorn.

”Vi förväntar oss att de senaste åtgärderna som vidtagits av midstream-c-bolag och MLPer för att förbättra balansräkningarna och minska hävstångseffekten – tillsammans med den stabilare karaktären hos kassaflöden – för att hjälpa dem att attrahera investerare bättre än några av deras energisektorn”, enligt Wells Fargo .

För att hålla koll på master limited partnerships och midstream utrymmet kan investerare titta på relaterade ETF-strategier, såsom

ALPS Alerian MLP ETF (AMLP A)

JPMorgan Alerian MLP Index ETN (AMJ A-)

Alerian Energy Infrastructure ETF (ENFR )

ETRACS Alerian Midstream Energy High Dividend Index ETN (AMND)

ETRACS Alerian Midstream Energy Total Return Index ETN (AMTR)

ETRACS Alerian MLP Index ETN Series B (AMUB )

ETRACS Alerian MLP Infrastructure Index ETN ( MLPB )

ETRACS Alerian Midstream Energy Index ETN (AMNA) och

ETRACS NYSE Pickens Core Midstream Index ETN (PYPE).

Energiinfrastruktur eller midstream energiföretag är engagerade i transport, lagring och bearbetning av naturresurser, vanligtvis fossila bränslen. Dessa företag följer mer avgiftsbaserade affärsmodeller som drar nytta av transport, bearbetning och lagring av energi i USA.

För europeiska investerare

Handla JMLP ETF

HANetf Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (JMLP ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.